Közélet

Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi sportcsarnokot

Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi sportcsarnokot

2014. augusztus 12., kedd
Ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi sportcsarnokot

Szeptembertől ismét a hódmezővásárhelyi önkormányzat üzemeltetheti a helyi Balogh Imsi Sportcsarnokot – közölte Almási István (Fidesz) polgármester kedden az alföldi város közgyűlésének rendkívüli ülésén.

Hároméves folyamat végére sikerült pontot tenni, szeptembertől napi 16-18 órában hódmezővásárhelyi diákok és sportegyesületek használhatják majd a létesítményt – mondta a politikus.

Végh Ibolya

aljegyző emlékeztetett, az önkormányzat 2011 szeptemberében felmondta a beruházó céggel, a K-Art Építészstúdió Kft.-vel a PPP-konstrukcióban három évvel korábban épült sportcsarnok üzemeltetésére kötött szolgáltatási szerződést. A következő évben a kormány a PPP-szerződések felülvizsgálatáról döntött az ingatlanok olcsó és hatékony működtetése érdekében. A folyamat során a sportcsarnok állami tulajdonba került - közölte az aljegyző. A közgyűlés egyhangú döntése alapján az önkormányzat bérleti szerződést köt az állammal, így szeptember 1-jétől a város üzemeltetheti az intézményt. A város egyeztet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal, annak érdekében, hogy a helyi oktatási intézmények a legoptimálisabban tudják használni a sportcsarnokot. A Hódmezővásárhely belvárosban felépült – nemzetközi kosárlabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas – sportcsarnokot 2008 augusztusában adták át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.