Futsal: Szentes Bíró Tamás nem sokáig időzne a másodosztályban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_aramis19_gs

Augusztus 4-én kezdte felkészülését a futsal NB II küzdelmeire az SZTE EHÖK SE csapata. Az első tréningen számos új arcot lehetett felfedezni, köztük a tehetséges cselgép Szentes Bíró Tamást, akivel rövid interjút is készítettünk a mögötte álló, mozgalmas időszakról.

85 tétmérkőzés, 45 gól – mindent egybevetve így alakult az UTC üdvöskéjének 2013/2014-es szezonja. A gárda a megyei I. osztályban ezüstérmet szerzett a bajnok Tisza Volán mögött, a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában az elődöntő jelentette a végállomást, a futsal NB I-ben pedig – kevéssel lemaradva a felsőházi rájátszásról – a hetedik helyre értek be Brinszky Adrián tanítványai. Szentes Bíró Tamás esetében ráadásul itt még nincs vége a sorozatok sorozatának, hiszen 18. születésnapja előtt egy nappal aranyérmet akasztottak a nyakába az U19-es futsalbajnokság döntőjében aratott diadal okán – a Berettyóújfalu elleni fináléban két góllal vette ki a részét a sikerből.

A sort az előző hétvégén befejeződött Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokság U19-es küzdelmei zárták, amelyek során az FC Junior Sport egy újabb ezüstérem és a döntő legjobb játékosa cím bővítette a trófeaállományt. A fényesen sikerült évad végén ugyanakkor – többedmagával – a klubváltás mellett döntött Szentes Bíró, erről is kérdeztük a vele készült interjúban.

– Mennyire elégedett a saját fejlődésével, az ön által az elmúlt szezonban elvégzett munkával?

– A 2012/13-as szezonom is jól sikerült, akkor azt hittem, jobb már nem lehet. Utólag azt mondom, érzésem szerint a mögöttünk álló idényben mégis még jobban kijött számomra a lépés. Fontos volt, hogy a korábban negyedik helyen végzett csapatot sikerült egyben tartani, így, nagy sikert elérve, meg tudtuk nyerni az U19-es futsalbajnokságot. A strandfocit a magam részéről egy kis kitérőnek tartom, és bár az előrelépés nem sikerült, szép sikernek tartom, hogy két éven elül másodszor is országos másodikként zártunk. Végül pedig a nagypályás labdarúgás: ősszel alaposan bekezdtünk, ami sokszor a futsal rovására is ment, Major László inkább a nagypályát preferálta. Amikor Brinszky Adrián vette át mindkét szakág irányítását, változtatott az edzéskoncepción. Tudta, hogy aki nagyobb dózist kapott nagypályán, annak futsalban nem kell annyi. Rengeteget segített nekünk, sokat tett azért, hogy sikerüljön elérni a bennmaradást az NB I-ben. Összességében elégedett vagyok, szerintem jó évet zártunk.

futsal28_gs– Önnél mi élvez prioritást: a nagypályás labdarúgás vagy a futsal?

– Úgy gondolom, hogy ez ebben az évben fog eldőlni, de egyelőre azt mondom, talán a futsal.

– Történt egy nagy váltás a karrierében a nyáron. Egyrészt az NB I-es UTC helyett a másodosztályban érdekelt SZTE EHÖK SE keretéhez csatlakozott…

– Komoly vonzóerőt jelentett számomra, hogy sikerült egyben tartani az egész korosztályt, megmaradt az U19-es csapat. Egy másik fontos tényező volt a döntésben, hogy Bullás Imre, akivel nagyon szeretek együtt játszani, szintén ide igazolt. Megbeszéltük, hogy együtt távozunk, ha távozunk, és Erhardt Szilárddal sikerült is úgy megegyeznünk, hogy ez összejöjjön. Ráadásul, bár ez nem egy kimondott cél, de reményeim szerint minél hamarabb kiharcoljuk majd a feljutást.

– És mi a helyzet a Tápéval?

– A futsalban történő váltás után úgy éreztem, nagypályán is meg kell ezt lépnem. Tápén egy bajnokesélyes, de a dobogóra kerülést mindenképpen reális célként kitűző csapat alakul. Mind a keret összetétele, mind a Paksi Péter vezette kemény edzésmunka azt sugallja felénk, hogy szép reményekkel vághatunk neki a bajnokságnak.

Előző sztori

Csatornaszag lepi el a tarjáni panelokat + FOTÓK

Következő sztori

ÁNTSZ: figyelmeztetés a parlagfű koncentrációja miatt