Döntött szegedi jelöltjeiről az LMP

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

lmp_sajttaj01_gs

A céges ingatlanadó növelésével, valamint a családi vállalkozások, helyi kkv-k támogatásával tenné ismét kereskedővárossá Szegedet az LMP – hangzott el a párt keddi sajtótájékoztatóján, ahol a helyi jelöltek listáját is nyilvánosságra hozták.

A Bal Párt nevű formációval is sikeresen lezárta a tárgyalásokat, így az LMP szegedi szervezete nyilvánosságra hozhatta képviselőjelöltjeinek listáját (melyet cikkünk alján tekinthet meg). A 4K!-hoz hasonlóan a baloldali párt is LMP-s színekben indítja két politikusát, a Tarján II-ben induló Szabó Dániel a Csillag téren tartott sajtótájékoztatót munkahelyteremtő elképzeléseikről.

A politikus szerint az országos átlaghoz hasonlóan Szegeden is komoly probléma a munkahelyteremtés, amely főként annak tudható be, hogy 2002 óta regnáló városvezetés csupán a város tőkevonzó képességét próbálta javítani, egyetlen nagyobb munkahelyteremtő beruházást sem sikerült idecsábítania. Hibának rótták fel azt is, hogy a város az országos átlaghoz képest is különösen kedvezett a multik térnyerésének a kiskereskedelemben, ezzel a hagyományosan kereskedővárosként működő Szeged vállalkozóit lehetetlenítették el. “A nagyobb multik helyett elsősorban a kis- és középvállalkozásokat kellene támogatni, hiszen a nagyobb vállalatok sokkal kevesebb embert foglalkoztatnak, mint a gazdasági szegmens kisebb, de népesebb szereplői. A családi vállalkozások saját családtagjaikat foglalkoztatják, a szociális szövetkezet esetében pedig minden dolgozó tulajdonosa is egyben a cégnek, tehát a leépítésekben itt nem érdekeltek, a profithajszának nem rendelnek alá minden szociális szempontot” – magyarázta Szabó Dániel képviselőjelölt.

“A város tulajdonában közel száz üresen álló ingatlan van, melyek fenntartása ugyanúgy pénzbe kerül a városvezetés számára. Ezen ingatlanok kedvezményes bérletével lehetne elsősorban a családi cégeket, szociális szövetkezeteket támogatni. Fiatal, kezdő vállalkozókat lehetne segíteni, illetve külön támogatásban részesülhetnének a helyi termékeket értékesítők” – Folytatta a gondolatsort Tanács Eszter önkormányzati képviselőjelölt. A versenyképesség növelése érdekében a párt azt javasolja, hogy az önkormányzat által kivethető céges ingatlanadót radikálisan emeljék fel, az abból befolyó összegeket pedig a családi vállalkozások és szociális szövetkezetek, valamint a helyi kkv-k indulására vagy bővítésére fordítsák. Az 500 négyzetméter hasznos alapfelülettel rendelkező cégek esetében 1,5%-os, míg a 2000 négyzetméterre rendelkezőknek 3,6%-os céges ingatlanadót ajánl a párt.

Az LMP szegedi jelöltjei:

1-es körzet, Kiskundorozsma: Margóczi Katalin
2-es körzet, Kiskundorozsma-Béketelep: Pópity Balázs
3-as körzet, Déli városrész: Bálint Bence
4-es körzet, Újrókus: Oláh Péter
5-ös körzet, Móraváros: Sarlós Ferenc
6-os körzet, Alsóváros: Olajos Aliz
7-es körzet, Tápé: Vörös Sándor
8-as körzet, Makkosháza: Podolcsák Balázs
9-es körzet, Északi városrész I.: Rakovics Klára
10-es körzet, Öregrókus-Belváros: Tanács Eszter
11-es körzet, Belváros: Horváth Csaba
12-es körzet, Petőfitelep-Baktó: Ladányi László
13-as körzet, Tarján I.: Dudás Róbert
14-es körzet, Északi városrész II.: Csató József
15-ös körzet, Tarján II.: Szabó Dániel
16-os körzet, Felsőváros I.: Berta Árpád
17-es körzet, Felsőváros II.: Szentistványi István
18-as körzet, Újszeged I.: Gradzikiewicz Mária
19-es körzet, Újszeged II.: Málovics György
20-as körzet, Szőreg-Marostő: Kovács Péter

Default thumbnail
Előző sztori

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

Default thumbnail
Következő sztori

Nem hőkezelt hústermékeket is exportálhatunk az USA-ba

Legutóbbi hasonló cikkek