„Az emberek rosszabbul élnek, mint gondolnánk” – L.É.T. élelmiszerosztás Felsővárosban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bohacs_manga03_gs

A felsővárosi Molnár utcában osztott hétfőn hagymát és burgonyát a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, mely munkában Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltek, Bohács Zsolt és Manga Ákos is részt vett.

Folyamatosan érkeztek a rászorulók az ételadományért a L.É.T. Egyesület rendezvényére, jelentős volt az érdeklődés, a környéken lakók nagy része élt a lehetőséggel. „Körülbelül tizenhét mázsa burgonyát és hagymát osztunk szét a nap folyamán” – árulta el Bohács Zsolt, a 16-os, felsővárosi választókerület képviselőjelöltje. „Nagyon pozitívak a visszajelzések, mi is örülünk, hogy segítséget nyújthatunk a helyieknek, az ilyen események jól láthatóan felvillanyozzák a környék életét” – tette hozzá a kormánypárti jelölt.

A Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása 6 éve oszt ételt Tarjánban, idén azonban bővül az önkéntes program, az egyesület tevékenységét kiszélesítik, bevonják Szeged valamennyi lakótelepi körzetét is, amire láthatóan megvan az igény a szegediek között, ezt igazolja, hogy két nap alatt városrészenként több, mint 3000 ember élt a L.É.T. Egyesület támogatásával. „Az adományozások alkalmával több ezer emberrel találkozunk személyesen, akik amellett, hogy kifejezik hálájukat, elpanaszolják problémáikat is, ezáltal nő a rálátásunk a környék gondjaira, és hatékonyabban tudunk segíteni az itt élőknek” – emelte ki Bohács.

Az adomány szétosztásában segédkezett Manga Ákos, a 17-es választókerület Fidesz-KDNP és a L.É.T. által is támogatott képviselőjelöltje is. „Az emberek sajnos sokkal rosszabbul élnek, mint gondolnánk, egyre több a rászoruló, és ezt a kevés segítséget is szívesen fogadják” – mondta el Manga Ákos. „Az élelmiszert homokhátsági termelők ajánlották fel, fontos kihangsúlyozni, hogy magyar termékről van szó, magyar földben termett burgonyáról és hagymáról, aminek minősége kifogástalan” – emelte ki a képviselőjelölt.

bohacs_manga02_gs

„Az emberségért kampányolunk a L.É.T. Egyesület átfogó karitatív akciójával, ez túlmutat a politikán” – ezt az Olajbányász téren nyilatkozta portálunknak Kothencz János. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy nem egyszeri akció a mostani, a L.É.T. Egyesület önkéntesei a Tarjánban már hatékonyan működő önkéntes látogatói szolgálatot is kiszélesítik Szeged valamennyi panelházas körzetére.

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület júniusban meghirdetett szociális programja keretében a helyi közösségi koordinátorokkal augusztus 18-án és 19-én a Molnár utcában a Nyomásszabályozó Állomás melletti területen, 22-én a Herke utcában, az iskolával szembeni parkolóban, míg 23-án és 24-én az Ág utcai parkolóban várja újkrumplival és újhagymával a szegedieket, mindig 9 és 17 óra között.

Előző sztori

Szegedi LMP: turisták helyett az itt élők profitáljanak a városfejlesztésből!

Következő sztori

Labdarúgás: szurkolói buszt indít a Szeged-Grosics Soroksárra

Legutóbbi hasonló cikkek