Közélet

Árvízkárosult árva gyermekeket ajándékozott meg a Nagyállomáson Kothencz János + FOTÓK

Árvízkárosult árva gyermekeket ajándékozott meg a Nagyállomáson Kothencz János + FOTÓK

2014. augusztus 23., szombat
Árvízkárosult árva gyermekeket ajándékozott meg a Nagyállomáson Kothencz János + FOTÓK
szerb_arvak20_gs

Árvíz sújtotta területekről érkezett szerb árva gyermekeket fogadott a szegedi vasútállomás előtt Kothencz János. A nehéz sorsú fiataloknak a Balaton partjára szerveztek kirándulást, a polgármesterjelölt pedig ajándékcsomaggal és jókívánságokkal várta őket.

Szerbiát ez év májusában évszázados árvíz sújtotta, az országban amellett, hogy sokmilliárd eurós kár keletkezett, sokan elvesztették mindenüket: házaikat, értékeiket, és - ami a legnagyobb tragédia - sokan a családjukat is. A Hethland Kft., a magyar és szerb Vasutasok Szakszervezete szervezésében, nemzetközi összefogással az árván maradt szerb gyerekek a Balaton partjára, Zamárdiba utazhatnak néhány napra. A nyaralás célja, hogy ezek a gyerekek fantasztikus élményekkel gazdagodjanak, és legalább erre a pár napra elfeledjék nehézségeiket, bánatukat. Szombat reggel több mint húsz gyermek érkezett a szegedi Nagyállomáshoz, ahol

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelöltje,

Meleg János

a Vasutasok Szakszervezetének alelnöke és

Kiss Zoltán

a Hethland Kft. képviselője köszöntötte őket. A polgármesterjelölt hangsúlyozta: a gyermekek számára nagyon fontos, hogy kikapcsolódhassanak ebben a nehéz időszakban, terápiás célzata is van a nyaralásuknak. Jó utazást, kellemes kikapcsolódást kívánt a gyerekeknek, akiknek egy-egy ajándékkal is kedveskedett - édességet, gyümölcsöt és játékot rejtett a csomagjuk.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének alelnöke szerint a magyar és a szerb vasút között régóta nagyon jó az együttműködés, örömmel veszik ki a részüket a feladatból, hogy egy kicsit könnyítsenek a nehéz időket megélt gyermekek életén. Mint mondta, a legtöbb gyermek azokról az árvíz sújtotta területekről érkezett, ahol a víz levonulta után még mindig nem teljes a mindennapi élet. Kalandpark és sétahajózás, horgászverseny és halas gasztronómiai napok várják őket a Balaton déli partján. Az igazi magyar halételek, különlegességek megízlelése mellett a szerb gyerekek halászati kiállításon is megismerhetik a Balaton jellemző halait, illetve kifogásuk különféle módjait és eszközeit is, ebben a Víz-Hal-Ember Közhasznú alapítvány és a többi kiemelt partner nagy segítségükre lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.