A megsebzett ünnep – felháborodtak a civilek a szegedi városvezetés arrogáns kommunikációján

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csillag_ter_karacsony11_gs

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, a Tarjáni Önkéntes Kör és a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz, reagálva a szegedi önkormányzat augusztus 20-i ünnepségén elhangzott polgármesteri beszédre.

„Felháborítónak tartjuk a nemzeti ünnephez méltatlan, arrogáns hangnemet, amit a jelenlegi szegedi városvezetés megengedett magának augusztus 20-án, Szent István királyunk, államalapításunk ünnepén. Sajnálatos, hogy nem veszik tudomásul: a szegedieknek nem csinnadrattára, látványberuházásokra van szükségük, hanem arra, hogy végre valaki ténylegesen a valós élethelyzetükkel, mindennapi problémáikkal, vagyis az ajtók mögötti valósággal foglalkozzon.

A szegediek jóval többet érdemelnek, mint hogy szavazhassanak egy trolibusz színéről. Nem is csúsztatásokkal teli, útikalauz jellegű propagandakiadványokra van igényük, amiben a többnyire üres, számukra megfizethetetlen Aquapolisról közölnek fotót, illetve a tizenkét éve ígérgetett harmadik Tisza-hídról fiktív látványtervet. Régen észre kellett volna vennie a városvezetésnek, hogy az emberek komoly problémákkal küzdenek mindennapjaikban.

A Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület hat éve dolgozik a lakótelepi emberekért, több ezer embert támogatva teszik a dolgukat az önkéntesek. A L.É.T. Egyesület mára már több mint a fejlett szociális védőháló egyetlen eleme: nem csupán adományokat oszt, az önkéntes látogatói szolgálat mellett kulturális programokat is biztosít a szegediek számára. Közösséget teremt, a valahová tartozás érzését nyújtja. A Tarjáni Önkéntes Kör (TÖK) is évek óta tevékenykedik a városban élők komfortérzetének javításán közösségépítő programokkal. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület pedig egyebek mellett összefogja a gazdasági élet szereplőit, a helyi kis- és középvállalkozásokat, akikkel a városháza évek óta szóba sem áll.

Az államalapítás ünnepének alkalmával elhangzott polgármesteri beszédből is egyértelműen látszik, hogy a jelenlegi városvezetés kizárólag arroganciával képes kezelni a riválisait. Érthetetlen módon ellenségeskedik azzal a kormánnyal is, mely megmentette az adósságcsapdából, ahová egyébként a saját felelőtlen politizálása miatt jutott. Ezzel a magatartásával a regnáló polgármester gúzsba köti a várost. Agresszivitással felel a valós problémák felvetésére ahelyett, hogy végre félreállna mindenki megelégedésére, és hagyná, hogy Szeged fejlődhessen, felzárkózhasson, az itt élők életminősége javuljon” – áll a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, a Tarjáni Önkéntes Kör és a Tisza Lajos Közéleti Egyesület augusztus 20-i közleményében.

Előző sztori

Cseh László sorozatban ötödször győzött 200 m vegyesen

Következő sztori

A Sárgán ismét halléfőzővel ünnepelték Szent István napját + FOTÓK