Írjon nekünk

Közélet

A L.É.T. kézzel fogható támogatást nyújt a szegedieknek + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

let_mozgalom_csomag01_gs

Tovább folytatja az ételcsomagok osztását a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület a lakótelepeken, Szeged minden panelházas körzetében burgonyát és hagymát adományoznak a rászorulóknak, de az önkéntesek a társasházakba is ellátogatnak az emberek megsegítésére.

A nyugdíjasklubokat is működtető, családi- és sportprogramokat is szervező L.É.T. Egyesület már júniusban meghirdette átfogó karitatív akcióját, amellyel a lakótelepeken élő emberek mindennapjait könnyíti meg. Augusztus folyamán több tonna élelmiszert osztanak ki, az önkéntesek személyesen keresik fel a panelházakban élőket, és a szociális segítségnyújtás lehetőségeiről is tájékoztatják az embereket, a rászorulóknak pedig krumplit és hagymát osztanak. „Immár 6 éve kapunk nagy mennyiségben adományokat, amiket kiosztunk a hátrányos helyzetűek, nagycsaládosok, egyedül élő idősek között” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kothencz János hozzátéve, a lakótelepeken élők közül mindenkinek jut az adományból, aki igényt tart rá. Sok mázsa krumpli és hagyma fogy el ilyen alkalmakkor, a támogatók tehetőségétől függően változó a mennyiség, amit fel tudnak ajánlani a lakótelepi embereknek, akadt rá példa, hogy egy tonnányi étel gyűlt össze az adományokból. „Fontos kiemelni, hogy a L.É.T. Egyesület önkéntességen alapszik, tagjai a munkaidejükön túl dolgoznak embertársaikért, akik körülöttük, velük együtt élnek, és a mostanihoz hasonló felajánlásaik azon kevéskéből származik, ami nekik is megadatott. Ez a csapat munkájával bebizonyítja, hogy nem vagyunk egyedül még a lakótelepeken sem” – szögezte le Kothencz János, a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt.

A L.É.T. Egyesület, amely korábban főként Tarjánban tevékenykedett, a közeljövőben kiterjeszti működését Szeged többi lakótelepére: Rókus, Odessza, Makkosháza lakói is részesülnek majd az adományokból. Kothencz János, a L.É.T. létrehozója kiemelte: „egyesületünkhöz minden rászoruló fordulhat kéréseivel, valamint várunk mindenkit, aki csatlakozni szeretne önkénteseinkhez. Az elmúlt hat évben Tarján jelentette munkánk színterét, azonban szeretnénk kiszélesíteni az önkéntes szolgálatot a lakótelepi emberek érdekében minden városrészre”.

„Hatalmas a segítség, amit az egyesület nyújt” – mondta el Király Imre, aki feleségével, nyolc gyermekével és egy unokájával együtt él a Budapesti körút egyik társasházának tizedik emeleti lakásában. „A mostani ételadomány mellett a L.É.T. által szervezett más programok is jelentősek és a lelki támogatás is felbecsülhetetlen, amivel az önkéntesek megajándékoznak minket” – hálálkodott a családapa. „Az emberség miatt érdemes csinálni, mi szeretünk odafigyelni egymásra, és ebben igyekszünk megszólítani azt a hatvanezer embert Szegeden, akik lakótelepeken élnek” – emelte ki Kothencz János.

Az elmúlt évek tapasztalatival kapcsolatban a polgármesterjelölt elmondta, a lakótelepeken az egyik legnagyobb problémát a magas rezsiköltségek okozzák. A panelrekonstrukció is nagy terheket rótt a lakosságra, sokaknak a közös költségébe épült be ennek az összege. Mindezt a kormányzat rezsicsökkentéssel kapcsolatos programja sem tudja ellensúlyozni, így kevesebb pénzük van az embereknek élelmiszerre is.

A L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület szociális programja keretében a helyi közösségi koordinátoraival augusztus 13-án a Tópart utca – Kiserdő közötti parkolóban, 14-én és 15-én az Olajbányász tér piac előtti parkolójában, 16-án és 17-én az Ipoly sor parkolójában, 18-án és 19-én a Molnár utcában a Nyomásszabályozó Állomás mellett, 21-én a Temesvári körúti kispiacon, 22-én a Herke utcában, az iskolával szembeni parkolóban, 23-án és 24-én az Ág utcai parkolóban várja újkrumplival és újhagymával a szegedieket, mindig 9 és 17 óra között.

Kommentek

Közélet

Felelőtlen mulatozók szemetelik tele a rakpartot. De miért, amikor közelben a szemetes???

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

A horgászok bosszankodnak, nekik kell összeszedniük mások hulladékát.

Tovább olvasom

Közélet

Szánalmasan magyarázza a bukást Botka László házilapja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

A tények és a számok ezúttal sem zavarták meg őket! Történelmit bukott pedig a baloldal a városban.

Tovább olvasom

Hírzóna

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szekerestamas.jpg

Megjelent:

Szerző:

Június 5-én a szóbelikkel folytatódnak a vizsgák.

Tovább olvasom

Aktuál