A húszezredik ügyfelet köszöntötték a Rókusi körúti kormányablaknál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kormanyablak_tesco03_gs

Csongrád megye első, a hivatal falain kívül nyitott kormányablakban pénteken már a húszezredik ügyfelet köszöntötték. A Piroska családot útlevél és személyi igazolvány ügyintézése közben érte a meglepetés.

Március 26-án, azaz öt hónapja nyitott a Rókusi körúti Tesco áruházban az a kormányablak, ahol az ügyfelek a napi bevásárlás mellett okmányirodai teendőiket is el tudják látni. “Az államigazgatás közel került a mindennapokhoz, ami az áruház egyéb szolgáltatásaiba a is illeszkedik. A polgárok mintegy 250 ügyet intézhetnek az ablaknál, a várakozási idő pedig kevesebb mint 20 perc. Jövő év végégig még több hasonló kormányablakot szeretnénk nyitni” – így Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott arról, hogy a járási hivatal falain kívüli ügyfélszolgálat beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

“Több Tesco áruház is jelezte már, hogy szeretné követni a szegedi mintáját” – folytatta Musa Imre, a bevásárló központ HR igazgatója. A vidéki üzletek között egyébként ez az első, ahol kormányablakot nyitottak. A Huszár utcai hivatal is részben tehermentesült, havi 10 százalékkal kevesebb ügyfél látogatja, köszönhetően a rókusi kihelyezett ügyfélszolgálatnak. A járási hivatalban máig naponta 500-600 polgár veszi igénybe a szolgáltatásokat, míg a Tesco ablakánál 300 – tudtuk meg Bozsó Barbara vezető-helyettestől.

A Piroska család is a gyorsabb, számukra kényelmesebb ügyintézés miatt fordult a Rókusi körúti kormányablakhoz. Amíg ügyeiket intézték, sejtésük sem volt róla, hogy ők a húszezredik ügyfelek, ezért nagy meglepetés érte őket, amikor Juhász Tünde és Musa Imre átadták az édességekkel és dekorációs díszekkel megpakolt ajándék szatyrot.

no images were found

Előző sztori

Ingyen wifi lesz a szegedi vasútállomáson

Következő sztori

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át a szegedi tisztviselő