Közélet

A hónap közepére készül el a múzeumként működő tanya - Bordány alpolgármesterének közleménye

A hónap közepére készül el a múzeumként működő tanya - Bordány alpolgármesterének közleménye

2014. augusztus 29., péntek
A hónap közepére készül el a múzeumként működő tanya - Bordány alpolgármesterének közleménye

A hónap közepére készül el a múzeumként működő tanya - jó ütemben halad a Mező dűlői épület felújítása - áll Kiss-Patik Péter közleményében.

Közösségi oldalunk is többször beszámolt egy, Mező dűlőben található tanya Leader forrásból történő felújításáról. A tanyában egy Bordányt bemutató helytörténeti gyűjtemény kialakítását szeretnék megvalósítani a pályázó fiatalok. A felújítási munkálatokkal jól halad az RMB-Transz Kft. amely a legjobb ajánlatot adta a teljes körű kivitelezési munkálatok elvégzésére, és határidőben, legkésőbb szeptember 15-ig átadják majd a felújított épületet. Ezt követően önkéntesek segítségével rendezik majd be a tanyát, ahová a lakók által felajánlott bútorok, használati tárgyak, képek kerülnek majd. Olyan helyi értékkel bíró dolgok, amelyek a korabeli Dudáskápolna és Kistemplomtanya és természetesen a korabeli Bordányt idézik meg az oda látogatóknak. Minden a kiállításnak átadott darabot katagolizálnak, és természetesen megjelenítik a kiállított eszközön annak a családoknak a nevét, akik segítették a kiállítás létrejöttét. Még folyamatosan várják a felajánlásokat a faluházban, és a tanyagondnoki szolgálat is együttműködik a gyűjtésben. Szükséges lenne egy konyha egy tiszta szoba és egy szoba berendezésére. A bútorok, használati eszközök mellett korabeli fotókat is várnak a fiatalok, amelyeket bedigitalizálás után vissza is adnak. Kérjük hát önöket, nézzenek szét a pincében, padláson, a kamrában, a fiókokban és ha van a szülőktől, nagyszülőktől megmaradt ilyen tárgyuk, fényképük ajánlják fel a kiállítás berendezéséhez - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.