Sport

Vb-2014: Messiék vághatnak vissza Maradonáék vereségéért

Vb-2014: Messiék vághatnak vissza Maradonáék vereségéért

2014. július 10., csütörtök
Vb-2014: Messiék vághatnak vissza Maradonáék vereségéért
argentina_hollandia

Az argentin válogatott 0-0-s végeredményt követően büntetőkkel nyert a holland csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság második, szerdai elődöntőjében, így vasárnap a vb-címért mérkőzhet a németekkel.

Mindkét gárda a biztos védekezésre alapozta játékát, így egyetlen veszélyes akciót sem láthatott a Corinthians Aréna közönsége az első félidőben. Egyedül

Lionel Messi

próbálkozhatott egy közeli szabadrúgással, de

Jasper Cillessen

magabiztosan hárította a lövést. A fordulást követően sem változott a játék képe, a kapuk közelében semmiféle veszély nem alakult ki. Az utolsó percben végül mindkét oldalon adódott egy-egy lehetőség, de előbb

Agüero

, majd

Robben

is rossz megoldást választott. A hosszabbításban is a védelmek játszották a főszerepet, ennek ellenére a 115. percben

Rodrigo Palacio

nagy helyzetben találta magát, de mintha túlságosan is meglepődött volna, rendkívül gyengén a holland kapus kezébe fejelt. Következhettek a büntetők, itt a hollandoktól

Ron Vlaar

és

Wesley Sneijder

hibázott, a Costa Rica elleni 11-es párbajra lecserélt, ezúttal viszont végig a pályán maradó Cillessen pedig nem tudott túljárni az argentin rúgók eszén. Sikerével Argentína 1990 után jutott be újra a világbajnokság döntőjébe. Érdekesség, hogy akkor a

Diego Maradona

vezette Albiceleste éppen az NSZK-tól kapott ki 1-0-ra a római Olimpiai Stadionban. Most Messiék előtt adott az esély, hogy visszavágjanak az európai válogatottnak az elbukott fináléért - az elődöntőket látva, nem lesz könnyű dolguk.

Elődöntő:

Argentína - Hollandia 0-0 - büntetőkkel: 4-2

Sao Paulo, Corinthians Aréna 62 ezer néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török).

Argentína:

Sergio Romero - Pablo Zabaleta, Martín Demichelis, Ezequiel Garay, Marcos Rojo - Javier Mascherano, Lucas Biglia, Enzo Pérez (Rodrigo Palacio 81') - Lionel Messi, Ezequiel Lavezzi (Maxi Rodríguez 99'), Gonzalo Higuaín (Sergio Agüero 82').

Szövetségi kapitány:

Alejandro Sabella.

Hollandia:

Jasper Cillessen - Dirk Kuyt, Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Daryl Janmaat - a szünetben), Daley Blind - Nigel de Jong (Jordy Clasie 62'), Georginio Wijnaldum - Wesley Sneijder, Arjen Robben - Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar 95').

Szövetségi kapitány:

Louis Van Gaal.

Sárga lap:

Demichelis (49'), illetve Martins Indi (45'), Huntelaar (105').

Tizenegyesek:

Vlaar gyengén balra helyezett lövését Romero könnyedén hárította. Messi higgadtan emelt a kapu jobb oldalába (1-0). Robben két lépés után a bal alsó sarokba lőtt (1-1). Garay hatalmas erővel középre a léc alá bombázott (2-1). Sneijder jobb oldalra tartó lövését Romero vetődve hárította. Agüero jobb sarokra tartó lövésére Cillessen jól mozdult, de a labda a hálóban kötött ki (3-1). Kuyt higgadtan passzolt a bal alsóba (3-2). Maxi Rodríguez nagy erejű lövésébe Cillessen csak belekapni tudott (4-2).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.