Toldi-verseny és nyári mikulás az ÁGOTA-táborban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_csoport01_gs

Az ÁGOTA-tábor legerősebbjei mérkőzhettek meg hétfő délután a Toldi-verseny alkalmával. A sportolásra Vajda Attila olimpiai bajnok is ösztökélte a fiatalokat, majd a nyári mikulás puttonyából kerültek elő finomságok a számukra.

Toldi-versennyel folytatódott hétfőn az ÁGOTA-tábor, melynek során a néphagyományban roppant erejéről fennmaradt vitéz méltó utódját keresték a táborozók között. Három feladatban mutathatták meg, hogy ki a legény (illetve a leány, hiszen ők is szép számmal jelentkeztek) a gáton: a zsákcipelés során korosztályonként változó súllyal kellett megbirkózniuk, a vizesvödör-tartás alatt a teljesített másodperceket mérték, illetve a kocsihúzás során a megtett táv számított. “A fiúk között ment a rivalizálás, mindenki szerette volna bebizonyítani, hogy ő a legerősebb. Sokan azonban bátortalanabbak, bizonytalanabbak a többinél, az önbizalmuknak pedig nagyon jót tett, hogy a többiektől biztatást, támogatást kaptak” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a 200 fős táborból 170-en jelentkeztek a próbatételekre.

A sport szeretetére eddig is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, ennek szellemében a hétfői napon ellátogatott a táborba Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is, aki zsűrizett és beszélgetett a gyerekekkel. Kothencz János szerint nagyon fontos, hogy a fiatalok egy követendő példát kaphassanak, legyen valaki, akire felnézhetnek. Emellett a MOL Új Európa Alapítványa – amely már évek óta támogatja az ÁGOTA különböző rendezvényeit – labdákkal látta el a táborozó gyermekeket, gyűjtésükben többféle sporteszköz rendelkezésre állt a kosártól a focilabdáig.

agota_nyarimikulas14_gs

Megérkezett délután a nyári mikulás is az ÁGOTA-táborba – a nagyszakállú ugyan nem a tőle megszokott évszakban, de a hozzá illő bőkezűséggel fogadta a gyermekeket, puttonyában sok-sok édességet hozott nekik.

no images were found

Előző sztori

Székelyudvarhelyen a Pick Szeged EHF Kupája

Következő sztori

Ultimate frizbi: bronzérmet szereztek az ob-n a szegedi szuflások

Legutóbbi hasonló cikkek