Sport

Tenisz: hátrányos helyzetű gyerekeket segít Szeged és Palics együttműködése + FOTÓK

Tenisz: hátrányos helyzetű gyerekeket segít Szeged és Palics együttműködése + FOTÓK

2014. július 3., csütörtök
Tenisz: hátrányos helyzetű gyerekeket segít Szeged és Palics együttműködése + FOTÓK
SZS20140703_szvtk_sajtotajekoztato_009

A Szeged Városi Tenisz Klub és a Tenis Klub Palic 1878 által közösen elnyert Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében számos hátrányos helyzetű gyermek próbálhatta ki magát a teniszpályán az elmúlt több mint egy évben.

Mint

korábban írtuk

, az Európai Unió által finanszírozott, “A fiatalok egyenlő esélyeiért a sportban (Toward Equal Opportunities for Children in Sport)” című projekt tavaly márciusban indult és idén augusztus 31-én jár le.

Héger Judit

, a Szeged Városi Tenisz Klub trénere portálunknak elárulta, a programnak köszönhetően teljesen ingyenesen fogadhatják a hátrányos helyzetű gyerekeket a foglalkozásokon, illetve versenyeket is rendezhetnek számukra, úgy Szegeden, mint a határon túl, Palicson. Hozzátette, a rendezvényeken közel 50 fiatal ragadhatott ütőt eddig, de még ennél is többen vannak, akik az oktatásokon részt vettek.

SZS20140703_szvtk_sajtotajekoztato_002

„Kifejezetten hasznosnak látjuk a programot, hiszen így azok a gyerekek is sportolási lehetőséghez jutnak, akik szülei anyagi helyzete ezt alapvetően nem tenné lehetővé. Szintén fontos szempont volt, hogy szerettük volna megmutatni nekik, fogyatékkal élő társaik ugyanúgy bevonhatók a sportágba. Ennek érdekében hallássérült gyerekeket is elhívtunk egy napra sportolni, így a közös játék során megtapasztalhatták a tanítványaink, a fogyatékkal élő gyerekek is képesek űzni azt a mozgásformát, amit ők” – tért ki rá Héger Judit.

SZS20140703_szvtk_sajtotajekoztato_001

Bohács Zsolt

önkormányzati képviselő – aki annak idején az Országgyűlés sportbizottságának elnökeként is segítette a kezdeményezést, a szegedi és a palicsi klub együttműködését – a SZEGEDma.hu-nak elmondta: óriási eredménynek tartja, hogy a határon átnyúló pályázat keretében az utóbbi évben számos hátrányos helyzetű szegedi gyermek ismerkedhetett meg a tenisz sportág szépségeivel, ehhez eszközöket és oktatást biztosítottak számukra. Ráadásul több alkalommal juthattak el határainkon túlra, Palicsra is. „Az augusztusban záruló program nagyban segíti a tenisz népszerűsítését. Mi picit hátrébb tartunk ebben a sportágban, mint a szomszédos ország, elég, ha csak

Szeles Mónika

,

Ana Ivanovic

vagy

Novak Djokovic

nevét említem klasszisaik közül, eredményeiket mindenki ismeri. Remélem, a projektben nagy élményekkel gazdagodhattak azon családok gyermekei, akik nem feltétlenül engedhetik meg maguknak a rendszeres teniszezést, illetve nem mindig jutnak utazási lehetőséghez” – nyilatkozta Bohács Zsolt, aki szerdán maga is ütőt ragadott, amikor a szegedi és a palicsi edzők, szakemberek mérkőztek meg egymással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.