Bulvár

Százmilliós szegedi ékszerbolti betörés tárgyalása kezdődött el Szegeden

Százmilliós szegedi ékszerbolti betörés tárgyalása kezdődött el Szegeden

2014. július 1., kedd
Százmilliós szegedi ékszerbolti betörés tárgyalása kezdődött el Szegeden

A vádirat ismertetésével elkezdődött a Szegedi Járásbíróságon kedden a csongrádi megyeszékhelyen a Smaragd ékszerüzletben 2012 őszén történt betörési ügy tárgyalása; a boltból több mint 100 millió forintnyi ékszer és készpénz tűnt el.

A vádirat szerint az elkövetők egy - korábban rendőrként dolgozó - tippadó tanácsai alapján elhatározták, hogy ékszert és készpénzt zsákmányolnak egy szegedi ékszerüzletből. Először 2012-ben, az augusztus 20-i hosszú hétvége alatt próbálkoztak. Miközben egyik társuk a környéken figyelt, elkezdték bontani a boltnak is helyet adó társasház pincéjében a födémet. A munkát másnap is folytatták, de mivel rossz helyiségbe fúrtak fel, a bontást félbehagyták. Az elkövetők legközelebb az október 23-i ünnep idején próbálkoztak. Ekkor már sikerrel jártak, a pince mennyezetét megbontották, a páncélszekrényt flexszel kivágták, és abból több mint 105 millió forint értékű ékszert, befektetési aranytömböket és készpénzt tulajdonítottak el. A zsákmányt az elkövetők elosztották, egyikük az eltulajdonított arany egy részét átadta a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi osztályán, Budapesten, a Sándor palotában szolgálatot teljesítő ismerősének, aki azt értékesítette egy német ékszerkereskedőnek. Az eltulajdonított ékszerek közül mintegy 15,6 millió forintnyit találtak meg a hatóságok. A történtek előtt 2012. július 7-én a vádlottak egy része betört egy Tamásiban működő cég telephelyére, ahonnan elvittek egy fémkazettát 8,2 millió forinttal. Az ügyészség a vádlottakat különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, az értékesítésben résztvevő személyeket pedig nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntettével vádolja. A per a vádlottak, majd tanúk meghallgatásával folytatódik, a bíróság a héten több tárgyalást is tart az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.