Közélet

Sulák Martina a 189. Anna-bál szépe

Sulák Martina a 189. Anna-bál szépe

2014. július 27., vasárnap
Sulák Martina a 189. Anna-bál szépe

A 18 éves balatonfüredi Sulák Martinát választották a 189. Anna-bál szépévé szombaton este Balatonfüreden. Első udvarhölgye a nyíregyházi Lukács Réka, második udvarhölgye pedig a budapesti Szóráth Sarah lett.

A 189. Anna-bált

Trócsányi László

igazságügyi miniszter nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy Balatonfüred nemcsak őrzi hagyományait, hanem kamatoztatja is azokat.

Bóka István

balatonfüredi polgármester és a díszvendég Gyula város polgármestere,

Görgényi Ernő

köszöntője után adták át a Kiss Ernő-díjat, melyet Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója vehetett át. A bálon este tíz óráig lehetett a legszebb hölgyre szavazni, a tizenöt legtöbb szavazatot kapó nő közül a zsűri -

Horgas Eszter, Halasi Tibor, Ókovács Szilveszter, Gömbös Lóránd

, és

Schiffer Miklós

- választotta ki a legszebbeket. A bálkirálynő jutalma, ebben az évben is az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott. Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.