Közélet

Önismereti beszélgetéssel zárult az ÁGOTA-tábor + FOTÓK

Önismereti beszélgetéssel zárult az ÁGOTA-tábor + FOTÓK

2014. július 31., csütörtök
Önismereti beszélgetéssel zárult az ÁGOTA-tábor + FOTÓK
agota_utolso_nap76_gs

A Ki mit tud, valamint a Toldi-vetélkedők eredményhirdetésével, illetve egy témakiértékelő beszélgetéssel zárult szerda este az ÁGOTA-tábor. A kétszáz táborozó gyermek holnap vesz búcsút a tíznapos programsorozattól.

Közös beszélgetéssel és eredményhirdetéssel ért véget az ÁGOTA-tábor szerdán. A gyerekek fájó szívvel vettek búcsút a tíznapos programsorozattól, melynek során senki sem unatkozhatott: a fiatalok pancsolhattak az

Aquapolisban

, társastáncokat tanulhattak az

ÁGOTA Bálon

, a

Roma est

során a cigányság hagyományaival ismerkedhettek meg, ügyességi és sportversenyeken vetélkedhettek, sőt még a

nyári mikulás

is meglátogatta. A táborvezetők azzal az üzenettel búcsúztatták őket: az itt tanultakat vigyék magukkal, használják a későbbiekben is! Közös beszélgetésre invitálták a zárónapon a táborozókat, melynek témáját

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója vezette fel

Fehér Mihály, Kolláth Enikő

és

Balogh Zsolt

segédletével. "Egy témakiértékelő beszélgetéssel zártuk a tíznapos tábort, melynek központjában a gyermekek jövőképe volt. Érdekes volt meghallgatni őket, eszmecserét folytatni arról, hogy mit is gondolnak az életükről, hogyan látják a jövőjüket. Fontos, hogy a gyerekek egészséges életszemlélettel tekintsenek előre, legyenek céljaik, és higgyenek benne, hogy ezt kitartó munkával el is tudják érni" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kothencz János. Különböző KÁSZPEM®-alapú pedagógiai módszerekkel bontották le közösen a falat, amelyet a visszahúzódóbb gyermekek emeltek maguk köré, hogy megnyílhassanak maguk, és egymás előtt. Több vetélkedő eredményhirdetése is erre a napra maradt, kiderült, ki volt a legjobb csocsóban, valamint díjazták a Toldi-verseny és a Ki mit tud helyezettjeit, kategóriákra lebontva. Az ajándékokról az ÁGOTA-tábor hűséges támogatói gondoskodtak, a Magyar Élelmiszerbank, a Dorozsmai Nagybani Piac és a Szegedi Sütödék Kft. is segített a gyermekek ellátásában, ajándékozásában. A Cukrász-Fagyi Diszkontnak köszönhetően pedig a fiatalok fagylalttal is lehűthették magukat a forró délutánokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.