Női futball: az alsóház élére törne a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_honved_013

Javában zajlik a felkészülés a női labdarúgó NB I-es Szegedi AK együttesénél, és bár a csapat alapvető céljai nem változtak, nagy várakozás előzi meg a 2014/2015-ös szezont.

Nem pihentek sokat a ZTE elleni, június közepi osztályozó párharcot magabiztosan megnyerő szegedi lányok, a gárda már az idény előtti munka negyedik hetében jár. A keret együtt maradt, az egyetlen távozó Marsi Krisztina, aki kölcsönszerződése lejártával visszatért az FTC-hez. Érkezett ugyanakkor Kerekes Eszter Julianna Cserkeszőlőről. A 15. születésnapját nem régen betöltött támadó a Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztály elmúlt két pontvadászata során 35 meccsen 47 gólt szerzett. Szintén a felnőttek között folytatja az utánpótlásból felkerülő Guth Renáta, aki az U17-es élvonal tavalyi küzdelmeiben 19 fellépésen 8 találattal segítette a szegedieket.

„Tárgyalásban állunk még néhány játékossal, szeretnénk egy bővebb, 18-20 fős kerettel nekivágni a bajnokságnak. Úgy gondolom, a versenyhelyzet jót tesz majd a teljesítményünknek. Alapvetően a kiesett Honvéd helyét átvevő Doroggal és az Újpesttel kell felvennünk a versenyt, de a Femina megelőzése sem tűnik elérhetetlen célnak. A legfontosabb, természetesen, hogy gond nélkül kiharcoljuk a bennmaradást az NB I-ben” – árulta el portálunknak Cserenkó Szabolcs vezetőedző.

A SZAK edzőmérkőzésen legközelebb augusztus 3-án lép pályára 13 órától a másodosztályú Monor vendégeként. Az NB I augusztusi rajtja előtt Zimányi Kovács Anikóék találkoznak még a Gyulával és a Szigetvári Vasassal, illetve a Balástya fiú serdülőjével is.

Előző sztori

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki a viharok miatt

Következő sztori

Rekordokat döntöget a nyári esőzés Szegeden