Közélet

Lámák és hangyászok birodalma a Szegedi Vadasparkban

Lámák és hangyászok birodalma a Szegedi Vadasparkban

2014. július 16., szerda
Lámák és hangyászok birodalma a Szegedi Vadasparkban
lajhar_maki0_gs

Különleges, Dél-Amerikában élő állatok, a lámák és hangyászok birodalmába kalauzolják el az érdeklődőket szombaton a Szegedi Vadasparkban.

Veprik Róbert

igazgató közölte, az idén fennállásnak huszonötödik évfordulóját ünneplő szegedi állatkert legnagyobb, legváltozatosabb nemzetközi hírű gyűjteménye a dél-amerikai. A Tisza-parti város állatkertjében gondoznak számtalan tenyérnyi méretű selyemmajmot, jó néhány nagytestű ara papagájt, de megtalálható itt a Föld egyik legkülönlegesebb élőlénycsoportját alkotó vendégízületesek mindhárom állattípusából is több faj: a kétujjú lajhár, háromöves tatu, sörényes és a dolmányos hangyász. A dél-amerikai tevefélék mind a négy faja – láma, vikunya, alpaka és guanakó - mellett megismerhető a vadasparkban a másik két jellegzetes patás, a pekari és a tapír, valamint a kontinens csúcsragadozója, a jaguár is. Szombaton a dél-amerikai állatvilágot bemutató felfedezőtúrára várják a vendégeket. Nappal több állomásos kalandos vetélkedőbe lehet majd bekapcsolódni, amelyen például lesz "szotyizás" a papagájokkal, jaguárutánzó famászás, preparátumfelismerő-játék és karmosmajom-kvíz is. Kivételesen néhány különleges állat etetésébe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Napnyugtával látványos ragadozóetetésekre és rendhagyó borjúfókashow-ra kerül sor, miközben nem mindennapi élőlényeket lehet simogatni. A nyári éjszakai programok hagyományaihoz híven a parkban nem kapcsolják föl a közvilágítást, így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat majd. A vendégek megfigyelhetik a kifutókban gondozott, éjszaka aktív állatok természetes viselkedését, de a 45 hektáros park elhagyatottabb részein akár szabadon kószáló őzekkel is összefuthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.