Közélet

Lábnyomgyűjtés és dinnyeevő verseny az ÁGOTA-sok városi vetélkedőjén + FOTÓK

Lábnyomgyűjtés és dinnyeevő verseny az ÁGOTA-sok városi vetélkedőjén + FOTÓK

2014. július 25., péntek
Lábnyomgyűjtés és dinnyeevő verseny az ÁGOTA-sok városi vetélkedőjén + FOTÓK
SZ20140724_agota_tabor_utcai_vetelkedo_035

Városi vetélkedőn gyűjthették a pontokat csütörtökön az ÁGOTA-tábor résztvevői: a fiatalokra dinyneevő viadal, lábnyomgyűjtés, karaoke és számos sorverseny várt az egész napos megmérettetésen. A szórakozás mellett pedagógiai célzata is volt egyes feladatoknak.

Az ország minden pontjából összesen kétszáz állami gondoskodásban élő gyermek érkezett a kedden elstartolt

XVIII. ÁGOTA-táborba

. A fiatalok csütörtökön a tábor falai közül kimozdulva városi vetélkedőn mérhették össze tudásukat és ügyességüket. Néhány feladatra a SZEGEDma is elkísérte a lelkes csapatokat. "A tábor alapvetően egy zárt közösséget alkot, ahol a gyerekek minden idejét igyekszünk lekötni, hasznos és kellemes időtöltést biztosítunk számukra. Éreztetni kell a gyerekkel, hogy igenis tartoznak valahova, van kihez segítségért fordulni, ha szükséges. Fontos célja emellett a városi vetélkedőnek, hogy a lakosok is megismerkedhessenek a gyerekekkel, és viszont. Olyan feladatokat kapnak, melyeket a városban közösen kell megoldaniuk ismeretleneket is bevonva, így a vetélkedőben is frekventált pontokat jelöltünk ki, ahol ismerkedhetnek" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Kothencz János

, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója. A vetélkedő során nyolc állomáson várták a gyerekeket, akik csapatokra osztva különböző ügyességet és eszességet igénylő feladatokat oldottak meg. Az Etelka soron lévő Tesco vagy a SZEOL-pálya parkolója is egy-egy kihívást tartogatott a számukra, mely feladatok mind arra sarkalták a táborozókat, hogy nyissanak a szegediek felé. Egyik feladatuk az volt, hogy meghatározott idő alatt a lehető legtöbb lábnyomot összegyűjtsék az arra járóktól. "Ennek persze pedagógiai vonzata is van, fontos, hogy hogyan szólítja meg a lakost, hogyan találja meg vele a gyermek a közös hangot" - magyarázta Kothencz János. Délelőtt egy témafelvezetés mentén tartottak gondolatébresztő beszélgetést arról, hogyan élik meg a hétköznapi nehézségeket, milyen terveik, elképzeléseik vannak. A nap folyamán volt még dinnyeevő verseny, karaoke, illetve kreatív alakzatokba is össze kellet állniuk a csapatoknak, teljesítményüket pedig állomásonként pontozták a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.