Közélet

Közigazgatás közelebbről az ÁGOTA-táborban

Közigazgatás közelebbről az ÁGOTA-táborban

2014. július 21., hétfő
Közigazgatás közelebbről az ÁGOTA-táborban

„Közigazgatás közelebbről”: ez az elnevezése annak a programnak, amelyet Európai Uniós forrás felhasználásával valósít meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület konzorciuma. Az ÁROP 1.A.6-2013-2013-0066 jelű – nyertes pályázat jóvoltából az ÁGOTA-tábor lakói kapnak betekintést a közigazgatás világába.

A januárjában indult húszmilliós projekt célja az, hogy erősítse az államigazgatás egyszerű, hatékony és ügyfélbarát jellegét. A projektben résztvevő közigazgatási szervek erősítik kapcsolataikat a területükön működő civil szervezetekkel: vagy új, konkrét együttműködéseket alakítanak ki, vagy a már meglévőket fűzik szorosabbra, intézményesítik. Ennek keretében nyílt Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda tavasszal Hódmezővásárhelyen, a Városházán és Szegeden a Nagyáruházban, de ezt a célt szolgálják azok a játékos, ismeretterjesztő előadások is, amelyeken keresztül az ÁGOTA-tábor résztvevői a Csongrád Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek munkájával ismerkedhetnek. A Közlekedési Felügyelőség, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Munkaügyi Központ, valamint a Szociális és Gyámhivatal munkatársai - bekapcsolódva a tábor programjába - július 23-án, szerdán tartanak előadásokat a Gyík utcában. A kisebbek például a közlekedésbiztonsággal foglalkozhatnak, és KRESZ-tesztet tölthetnek ki, a gyámhivatali kérdésekről a Hamupipőke mese sajátos feldolgozása által fognak beszélgetni. A hivatal egészségfejlesztő munkatársai a dohányzás egészségkárosító következményeit mutatják be nekik, a Fogyasztóvédelem jóvoltából pedig a helyes vásárlói szokásokról tájékozódhatnak a gyerekek a Laboratóriumi Nyílt Nap (Mechanikai és Villamos Laboratórium, valamint az Élelmiszer Vegyipari Laboratórium munkatársai részvételével) illetve az Okoskosár program jóvoltából. A nagyobbak önismereti tréningen vehetnek részt, önéletrajzírást tanulnak, és munkavállalási tanácsadást tartanak számukra. Amely táborlakó minden szakigazgatási szerv programján részt vesz, Tiszteletbeli Ügyféllé válik. Az idei ÁGOTA-tábor a tizennyolcadik,ezúttal is több mint kétszáz állami gondoskodásban élő gyermek számára jelent tartalmas nyári kikapcsolódást. A tábor keddi, ünnepélyes megnyitóján jelen lesz: - Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, - Deák Imre, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, - Thuma Róbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, - Kiss- Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, - Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, - Lukács János, Csongrád Megyei Rendőrkapitányság vezetője, - Kothencz János, az ÁGOTA® alapítója és az országos találkozó vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.