Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Közigazgatás közelebbről az ÁGOTA-táborban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

„Közigazgatás közelebbről”: ez az elnevezése annak a programnak, amelyet Európai Uniós forrás felhasználásával valósít meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület konzorciuma. Az ÁROP 1.A.6-2013-2013-0066 jelű – nyertes pályázat jóvoltából az ÁGOTA-tábor lakói kapnak betekintést a közigazgatás világába.

A januárjában indult húszmilliós projekt célja az, hogy erősítse az államigazgatás egyszerű, hatékony és ügyfélbarát jellegét. A projektben résztvevő közigazgatási szervek erősítik kapcsolataikat a területükön működő civil szervezetekkel: vagy új, konkrét együttműködéseket alakítanak ki, vagy a már meglévőket fűzik szorosabbra, intézményesítik. Ennek keretében nyílt Fogyasztóvédelmi Tanácsadó Iroda tavasszal Hódmezővásárhelyen, a Városházán és Szegeden a Nagyáruházban, de ezt a célt szolgálják azok a játékos, ismeretterjesztő előadások is, amelyeken keresztül az ÁGOTA-tábor résztvevői a Csongrád Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek munkájával ismerkedhetnek. A Közlekedési Felügyelőség, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Munkaügyi Központ, valamint a Szociális és Gyámhivatal munkatársai – bekapcsolódva a tábor programjába – július 23-án, szerdán tartanak előadásokat a Gyík utcában. A kisebbek például a közlekedésbiztonsággal foglalkozhatnak, és KRESZ-tesztet tölthetnek ki, a gyámhivatali kérdésekről a Hamupipőke mese sajátos feldolgozása által fognak beszélgetni. A hivatal egészségfejlesztő munkatársai a dohányzás egészségkárosító következményeit mutatják be nekik, a Fogyasztóvédelem jóvoltából pedig a helyes vásárlói szokásokról tájékozódhatnak a gyerekek a Laboratóriumi Nyílt Nap (Mechanikai és Villamos Laboratórium, valamint az Élelmiszer Vegyipari Laboratórium munkatársai részvételével) illetve az Okoskosár program jóvoltából. A nagyobbak önismereti tréningen vehetnek részt, önéletrajzírást tanulnak, és munkavállalási tanácsadást tartanak számukra. Amely táborlakó minden szakigazgatási szerv programján részt vesz, Tiszteletbeli Ügyféllé válik.

Az idei ÁGOTA-tábor a tizennyolcadik,ezúttal is több mint kétszáz állami gondoskodásban élő gyermek számára jelent tartalmas nyári kikapcsolódást. A tábor keddi, ünnepélyes megnyitóján jelen lesz:
– Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára,
– Deák Imre, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság helyettes államtitkára,
– Thuma Róbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója,
– Kiss- Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke,
– Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja,
– Lukács János, Csongrád Megyei Rendőrkapitányság vezetője,
– Kothencz János, az ÁGOTA® alapítója és az országos találkozó vezetője.

Hírzóna

A sikeres nemzetpolitika letéteményesei a fiatalok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hangoztatta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ombudsmani vizsgálatot akarnak a helyi civilek a vásárhelyi spiclitörvény miatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szerintük jogsértő a közgyűlés által elfogadott rendelet.

Tovább olvasom

Hírzóna

A Fidesz szerint elképesztő, hogy a baloldal beszél az idősotthonok védelméről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Újabb vita.

Tovább olvasom

Aktuál