Hende: az új életpályamodell méltóbb javadalmazást is hoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A honvédelem területén hosszas egyeztetés után hamarosan elindul az új életpályamodell, ami méltóbb javadalmazást is jelent – mondta a honvédelmi miniszter szombaton Veszprémben, a Szentháromság téren rendezett altisztavató ünnepségen.

Hende Csaba hangsúlyozta, a haza azt kéri az altisztektől: szolgálják elkötelezetten, teljes erejükből és legfőképpen sikeresen. Utalt arra, hogy a következő évtizedekben új fegyverrendszereket fog az ország használatba állítani, amelyek használata és működtetése is az altisztek fontos feladata közé tartozik majd.

Emlékeztetett arra, hogy kilencven évvel ezelőtt a Veszprémhez tartozó Jutason indult meg 1924. november 15-én az altisztek intézeti képzése. Az altisztek innentől számítják az új típusú történelmüket. Az erős akarat csak erős hitből fakad, ezt tanulhatjuk Jutastól – hangoztatta a honvédelmi miniszter.

Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök az altisztekhez intézett szavaiban kiemelte: ezt a nagyszerű hivatást csak lelkiismeretesen, becsületesen, bátorsággal, hazaszeretettel és elkötelezettséggel lehet végezni.

A rendezvényen 32 nappali iskolarendszerű hivatásos és 74 tanfolyami képzésben sikeres vizsgát tett, szerződéses legénységi állományú katona tett ünnepélyes esküt és kötelezte el magát a haza fegyveres védelme iránt.

Az idén először a kétéves iskolarendszerű képzésben kiválóan végzett egyik altisztjelölt átvehette a Honvéd Vezérkar által adományozott altiszti kardot, amelyet ebben az évben Gál Adrienn híradós őrmester kapott meg.

Előző sztori

Labdarúgás: gyenge helyzetkihasználása miatt nem nyert a HFC

Következő sztori

Tóbiás: szélesebb, erősebb demokráciára van szükség