Hátország: debreceni ikon vezeti az SZKKSE juniorjait az élvonalban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140722_szkkse_junior_felkeszules_015

Elkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra a Szeged KKSE junior csapata. Az NB I-ben érdekelt együttes tréningjeit immár a korábbi debreceni klasszis, Csapó Erika irányítja.

A játékosként 128-szoros magyar válogatott, kétszeres EHF-kupa győztes, KEK-döntős edző hét évig dolgozott a DVSC utánpótlásában, mielőtt idén nyáron elfogadta volna a szegediek ajánlatát. Új munkaadójánál az utánpótlás szakmai igazgatójaként igyekszik elősegíteni a Csongrád megyei klub nimbuszának további tündöklését. Csapó Erikával a juniorok kedd délutáni edzésén készítettünk rövid interjút.

– Mi volt a legvonzóbb az SZKKSE nyújtotta lehetőségben, miért döntött a váltás mellett?
– Komoly szakmai kihívásnak tekintem, hogy egy újonnan felkerülő NB I-es gárda utánpótlásának szakmai igazgatója lehetek. A Szeged KKSE kérésére egy hosszú távú utánpótlásképző rendszert szeretnék kiépíteni. Azt gondolom, nagyon hasznos, tartalmas éveket töltöttem Debrecenben, és az ott szerzett tapasztalataimat mindenképpen szeretném itt is hasznosítani, természetesen, a helyi sajátosságok figyelembe vételével.

SZS20140722_szkkse_junior_felkeszules_013

– Mi a legfontosabb feladat, mit szeretne elérni a jövőben?
– Eddig is nagyon jó utánpótlásképzés folyt Szegeden, az irányvonal tehát tulajdonképpen adott. Egy széles alapokon nyugvó piramisrendszer kialakítása a cél. Minél több fiatalt szeretnénk bevonzani a kézilabdába, illetve fontos, hogy a képzés végére, mire junior korosztályúvá válnak, a kimagaslóan tehetséges gyerekeket NB I-es játékosként tudjuk továbbadni a magyar kézilabdának.

– Mire lehet képes ez a gárda a junior NB I következő szezonjában?
– Ez a gárda nem tartozik kimondottan a junior korosztályba, hiszen az jelenleg a női NB I-ben a ’95-ös generáció. Nekünk egyetlen ’95-ben született játékosunk van a keretben, a csapat gerincét a ’98-asok adják. Ez tulajdonképpen az ifjúsági korosztály. Szakmailag azt gondolom, ennek az együttesnek az ifi bajnokságban kell tehát kimagaslót nyújtania, a junior pontvadászat pedig egyelőre egy jó fejlődési lehetőség. Majd egy-két év múlva pedig már ott is lehetnek merészebb álmaink.

no images were found

Előző sztori

Atlétika: titános érmek a Balaton partjáról + FOTÓK

Következő sztori

Útmutató a Lótusznapokhoz – minden, amit a növényről tudni érdemes