Sport

Hátország: debreceni ikon vezeti az SZKKSE juniorjait az élvonalban + FOTÓK

Hátország: debreceni ikon vezeti az SZKKSE juniorjait az élvonalban + FOTÓK

2014. július 23., szerda
Hátország: debreceni ikon vezeti az SZKKSE juniorjait az élvonalban + FOTÓK
SZS20140722_szkkse_junior_felkeszules_015

Elkezdte a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra a Szeged KKSE junior csapata. Az NB I-ben érdekelt együttes tréningjeit immár a korábbi debreceni klasszis, Csapó Erika irányítja.

A játékosként 128-szoros magyar válogatott, kétszeres EHF-kupa győztes, KEK-döntős edző hét évig dolgozott a DVSC utánpótlásában, mielőtt idén nyáron elfogadta volna a szegediek ajánlatát. Új munkaadójánál az utánpótlás szakmai igazgatójaként igyekszik elősegíteni a Csongrád megyei klub nimbuszának további tündöklését.

Csapó Erikával

a juniorok kedd délutáni edzésén készítettünk rövid interjút.

- Mi volt a legvonzóbb az SZKKSE nyújtotta lehetőségben, miért döntött a váltás mellett?

- Komoly szakmai kihívásnak tekintem, hogy egy újonnan felkerülő NB I-es gárda utánpótlásának szakmai igazgatója lehetek. A Szeged KKSE kérésére egy hosszú távú utánpótlásképző rendszert szeretnék kiépíteni. Azt gondolom, nagyon hasznos, tartalmas éveket töltöttem Debrecenben, és az ott szerzett tapasztalataimat mindenképpen szeretném itt is hasznosítani, természetesen, a helyi sajátosságok figyelembe vételével.

SZS20140722_szkkse_junior_felkeszules_013

- Mi a legfontosabb feladat, mit szeretne elérni a jövőben?

- Eddig is nagyon jó utánpótlásképzés folyt Szegeden, az irányvonal tehát tulajdonképpen adott. Egy széles alapokon nyugvó piramisrendszer kialakítása a cél. Minél több fiatalt szeretnénk bevonzani a kézilabdába, illetve fontos, hogy a képzés végére, mire junior korosztályúvá válnak, a kimagaslóan tehetséges gyerekeket NB I-es játékosként tudjuk továbbadni a magyar kézilabdának.

- Mire lehet képes ez a gárda a junior NB I következő szezonjában?

- Ez a gárda nem tartozik kimondottan a junior korosztályba, hiszen az jelenleg a női NB I-ben a ’95-ös generáció. Nekünk egyetlen ’95-ben született játékosunk van a keretben, a csapat gerincét a ’98-asok adják. Ez tulajdonképpen az ifjúsági korosztály. Szakmailag azt gondolom, ennek az együttesnek az ifi bajnokságban kell tehát kimagaslót nyújtania, a junior pontvadászat pedig egyelőre egy jó fejlődési lehetőség. Majd egy-két év múlva pedig már ott is lehetnek merészebb álmaink.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.