/

Fuvolát kapott a mórahalmi tehetség a rotary klubtól

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

domján_blanka

A mórahalmi rotary klub egy profi fuvolát adományozott Domján Blankának, így segítve az ifjú tehetség fejlődését.

Domján Blanka idén ballagott a Móra Ferenc általános iskolából, a szegedi zeneművészeti szakközépiskolában, fuvola szakon folytatja majd tanulmányait. A tehetséges mórahalmi lány 6 éves kora óta zenél, előbb 3 évig furulyázott, majd fuvolára váltott. Tehetségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavaly az első helyen végzett egy nemzetközi versenyen, Szabadkán, Makón pedig különdíjjal jutalmazták a megyei fuvola versenyen.

Blanka Paulik Edit fuvola tanártól tanulta meg az alapokat, most Szűcs Nóra foglalkozik vele. Blanka legfőbb vágya, hogy ismert előadóművész lehessen. Az ehhez vezető hosszú út egyik fontos állomása a mórahalmi rotary klub adománya: egy profi hangszer.

“Keressük azokat az ifjú helyi tehetségeket, akiket a tanáraik, az intézmények arra érdemesnek tartanak. Meghallgatjuk a javaslataikat, illetve számításba vesszük a szociális rászorultságot is egy-egy támogatott fiatal kiválasztásakor” – hangsúlyozta Mester Lajos, a mórahalmi rotary klub elnöke. Hisznek benne, hogy jó helyre került az adományuk: Blanka egy profi hangszer segítségével idővel maga is profibbá válhat. Mester Lajos kiemelte, hogy nyomon fogják követni Blanka fejlődését, egy rotarys “mamát” és “papát” is kijelöltek a számára.

Előző sztori

Öt évre ítéltek egy férfit, aki pénzváltót rabolt ki Szegeden

Következő sztori

A GVH öt nagyvárosban is segítséget nyújt a fogyasztóknak