/

Emmi: távozik a Klik elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2_gsTávozik posztjáról Marekné Pintér Aranka, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Az államtitkárság azt írta: a köznevelési törvényben foglaltak szerinti egységes fenntartói gyakorlat kialakításával lezárult a Klik működésének első szakasza. A kormány által meghatározott feladatok végrehajtását követően Marekné Pintér Aranka július 15-én távozik posztjáról. Kiemelték: Marekné Pintér Aranka és a tankerületi igazgatók közös munkájának eredményeként az elmúlt két évben kiépült az állami intézményfenntartás rendszere. A központ teljesítette a kormány eddigi oktatáspolitikai célkitűzéseit, ezért – mint fogalmaztak – köszönet illeti a Klik távozó vezetőjét.

Az új elnök feladata a kialakult rendszer finomítása lesz, személyéről kinevezését követően ad tájékoztatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma – olvasható a közleményben. Péntek délelőtt az Index hírportál saját információként közölte, hogy lemondott posztjáról a Klik elnöke. Az MTI többször kereste Marekné Pintér Arankát, de nem érte el.

Ellenzéki pártok – az MSZP, a Jobbik, az LMP, az Együtt-PM és a Magyar Liberális Párt – üdvözölték a Klik vezetőjének távozását. Ugyanakkor többen is kiemelték, hogy szerintük ezzel nem oldódnak meg az oktatás problémái.

Default thumbnail
Előző sztori

Csongrád megyei díjazott az év egészségügyi szakdolgozója pályázaton

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgó Eb-selejtező: A román kapitány a finnektől jobban tart, mint a magyaroktól

Legutóbbi hasonló cikkek