/

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olaszországba akarták eljuttatni koszovói utasukat, akiket egy szegedi bevásárlóközpont közelében fogtak el a rendőrök – írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Migrációs Osztályának járőrei az egyik szegedi bevásárlóközpont területén látták el szolgálati feladataikat július 24-én az esti órákban. Nem sokkal 18 óra után észlelték, hogy a parkolóban egy szerbiai rendszámú Zastavából kiszáll a sofőr és átültet egy személyt, egy ott várakozó szlovák honosságú Skoda Octaviába. Az egyenruhások ezt követően igazoltatták a három férfit. Az ellenőrzés során a Skodában tartózkodó koszovói állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni, ezért a két sofőrt és őt is előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Az illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a két járművezetőt embercsempészés bűntettének elkövetésével gyanúsítják a nyomozók. A rendőrök a szerbiai honosságú autót vezető Sz. Csongort őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Előző sztori

Labdarúgás: mindenki a fedélzeten az NB III Közép csoportban

Következő sztori

Czomba Sándor: megemelték 200 millió forinttal a nyári diákmunkaprogram keretét