Bulvár

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Embercsempészeket fogtak el Szegeden

2014. július 25., péntek
Embercsempészeket fogtak el Szegeden

Olaszországba akarták eljuttatni koszovói utasukat, akiket egy szegedi bevásárlóközpont közelében fogtak el a rendőrök - írja a police.hu.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Migrációs Osztályának járőrei az egyik szegedi bevásárlóközpont területén látták el szolgálati feladataikat július 24-én az esti órákban. Nem sokkal 18 óra után észlelték, hogy a parkolóban egy szerbiai rendszámú Zastavából kiszáll a sofőr és átültet egy személyt, egy ott várakozó szlovák honosságú Skoda Octaviába. Az egyenruhások ezt követően igazoltatták a három férfit. Az ellenőrzés során a Skodában tartózkodó koszovói állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodását nem tudta igazolni, ezért a két sofőrt és őt is előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra. Az illegális migráns ellen idegenrendészeti eljárás indult, míg a két járművezetőt embercsempészés bűntettének elkövetésével gyanúsítják a nyomozók. A rendőrök a szerbiai honosságú autót vezető Sz. Csongort őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.