Közélet

Csoportos földgáztenderrel 231 millió forintot spórolt az MNV

Csoportos földgáztenderrel 231 millió forintot spórolt az MNV

2014. július 16., szerda
Csoportos földgáztenderrel 231 millió forintot spórolt az MNV

Csoportos földgázbeszerzést írt ki a 2014-2015-ös évre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., a tenderen résztvevő társaságok 231 millió forint megtakarítást értek el.

A vagyonkezelő szerdai közleménye szerint a tender meghirdetése előtt 51 vállalat fogyasztását vizsgálták. Az adatok elemzése és a nemzeti társaságok földgázfogyasztói besorolása alapján három kategóriát hoztak létre. A csoportosítás fő célja az volt, hogy az ajánlattevő szolgáltatók azonos árazási szempontokat figyelembe véve, az azonos fogyasztókat egy csoportban kezelve tudjanak minél kedvezőbb ajánlatot adni. A közös földgázbeszerzés eredményeként az MNV Zrt. és a portfóliójába tartozó, a tenderen résztvevő társaságok átlagosan több mint 10 százalékos földgázköltség-csökkenést, összesen 231 millió forint megtakarítás értek el. A kétfordulós közbeszerzési eljárás során a három csoport fogyasztásai alapján tett ajánlatok közül az első rész nyertese a Magyar Telekom Távközlési Nyrt.; a másodiké a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt., a harmadik rész nyertese pedig a FŐGÁZ Zrt. - közölte az MNV. Az elmúlt másfél évben lebonyolított közös beszerzésekkel és a mostani földgázbeszerzéssel összesen több mint 1 milliárd forintot tudtak megtakarítani. Az MNV célja a kormány stratégiát követve az, hogy a nemzeti társaságok további költségoptimalizálását célzó eljárásokat tudjon kiírni a jövőben is. Fontosnak tartják, hogy a nemzeti társaságok közösen fellépve jelentős kedvezményeket tudjanak elérni a szolgáltatás-beszerzésekkel - idézi a közlemény

Márton Pétert

, az MNV Zrt. vezérigazgatóját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.