Szórakozás

Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK

Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK

2014. július 3., csütörtök
Családi napokkal startolt a XII. Szegedi Várjátékok + FOTÓK
varszinhaz_sjattaj06_gs

Lovaskocsikázásra is invitálták a gyerekeket a XII. Szegedi Várjátékok nyitónapján, mely keretében interaktív mesejátékokat és vásári komédiákat is tartanak. Az egy hónapos fesztiválra a felnőtteket is várják, alternatív színházi előadásokkal is készültek a szervezők.

Családi napokkal nyit a hagyományokhoz híven a Szegedi Várjátékok, melynek szervezőjétől,

Kancsár Orsolyától

megtudtuk, ingyenes lovaskocsikázás, népi játszótér, vásári komédiák és gólyalábasok várják a családokat. „Az egyik legnépszerűbb a vasárnapi matiné, mely keretében idén

Vlagyimir Szutyejev

meséivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Nem csupán egy előadást nézhetnek meg, ők maguk fognak játszani, bevonjuk őket a produkcióba. A résztvevőket az előadás után a szegedi kisvonat is várja” – mondta el Kancsár Orsolya. Közkívánatra a tavaly bemutatott Óz a nagy varázslót ismét műsorra tűzték, július 5-én és 6-án 11 órától lesz ismét látható a Szegedi Pinceszínház művészeinek tolmácsolásában a népszerű zenés mesejáték.

Antoine de Saint-Exupéry

A kis herceg című darabját is láthatja a nagyérdemű július 3-a és 6-a között 18 órától

Janik László

rendezésében.

Nem csupán a gyerekeket várják, a Pinceszínház saját bemutatójában Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regényének színpadi adaptációját tekinthetik meg Kakukkfészek címmel Ádám Tamás rendezésében. A premier július 12-én 21 órakor lesz, de további öt alkalommal is műsorra tűzik a várjátékok keretében. „A darabot a pinceszínház és a Szegedi Nemzeti Színház művészei közösen játsszák, McMurphy-t Megyeri Zoltán alakítja, Bromden, a főnök Rácz László lesz, míg Dale Harding szerepében Gömöri Krisztiánt láthatjuk. Rajtuk kívül például Varga Bálint, Poroszlai Kristóf, Tóth Tibor és Papp Gabriella is látható lesz a darabban” – sorolta a Ratched nővért alakító Kancsár Orsolya. A HadArt társulat Oscar című zenés vígjátékát láthatják, míg július 18-án és 19-én az Ő+Ő című párkapcsolati társasjátékot Nagy Enikő és Szabó Győző előadásában. Újdonságként bevezették az Alternatív Csütörtököt, mely keretében szegedi független társulatok számára kínálnak bemutatkozási lehetőséget. Kancsár Orsolya elmondta, a csütörtökön 21 órakor kezdődő előadások jegybevétele teljes egészében a fellépőké lesz, ezzel is támogatják a Genéziusz Színházat, az Art-Tour Egyesületet, a SZESZ-t, vagyis a Szegedi Egyetemi Színházat, illetve az Impro Társulatot. A XII. Szegedi Várjátékok részletes programja ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.