/

Bevezetik a rezsióradíjat a vagyonvédelmi ágazatban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány döntött a rezsióradíj bevezetésérő a vagyonvédelmi ágazatban – tájékoztatta a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a kormány azt követően döntött erről, hogy Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója egyeztetett a Magánbiztonsági Dolgozók Demokratikus Szakszervezetével, a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetségével, a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottságával és a Vagyonvédelmi Munkavállalók Országos Független Szakszervezetével az általános helyzetről, a munkakörülményekről és a jogi védelem javításáról.

A kormánypárt jelezte: az érdekképviseleti szervek kiemelték a rezsióradíj – vagyis a vagyonvédelmi szolgáltatást nyújtók által a vagyonvédelmi feladat elvégzéséhez szükséges, egy munkaórára vetített minimális költség – fontosságát, emellett hangsúlyozták a fekete foglalkoztatás és a munkahelyi ellenőrzések problémáját is.

Az elfogadott kormányrendelet alapján a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara a Magánbiztonsági Ágazati Párbeszéd Bizottsággal közösen minden év február 1-jéig elkészíti a rezsióradíj mértékére vonatkozó együttes javaslatát, amelyet megküld a belügyminiszternek. A miniszter legkésőbb minden év április 1-jéig lezárja az adott évre megállapított rezsióradíj mértékére vonatkozó egyeztetést az érintett szervezetekkel és megállapítja a rezsióradíj mértékét.

Előző sztori

Hátország: fiatal tehetségeket toboroz a St. Mihály FC

Következő sztori

Labdarúgás: elkezdte a felkészülést a HFC