Sport

Vízilabda: menetelnek a szegedi és a vásárhelyi fiatalok Olaszországban

Vízilabda: menetelnek a szegedi és a vásárhelyi fiatalok Olaszországban

2014. június 26., csütörtök
Vízilabda: menetelnek a szegedi és a vásárhelyi fiatalok Olaszországban
HVSC 2003

Ez évben már hetedik alkalommal rendezik meg olaszországi Lignanoban a HABA-WABA elnevezésű vízilabda utánpótlás fesztivált, amelyen az öt magyar induló klub között ott vannak a szegedi és a vásárhelyi fiatalok is.

Akik jártak már Olaszországban utánpótlás sportrendezvényen, azok bizonyíthatják, hogy az olaszok nagyon értenek az ilyen események megrendezéséhez. Nem is elsősorrban a precizitás az erősségük, hanem az, hogy a világ bármely országából szívesen mennek csapatok a dél-európai országba, ahol fantasztikus hangulat várja a résztvevőket. Az idei fesztiválra a rendező olaszok mellett érkeztek csapatok Franciaországból, Egyiptomból, Montenegróból, Magyarországról, Szerbiából, Romániából, Spanyolországból, Görögországból, Horvátországból, Brazíliából, Oroszországból és Szingapúrból is. Jellemző, hogy a világ egyik legnagyobb utánpótlás vízilabda fesztiváljának - amelyet a FINA (a nemzetközi), a LEN (az európai) a COMEN ( a mediterrán) és a FIN (az olasz) szövetség is támogat - elmúlt évi megmérettetésén 1209 sportoló mellett 230 kísérő és közel 700 családtag és barát figyelte érdeklődéssel az 526 mérkőzés eseményeit. Idén is hasonlóan nagy az érdeklődés hiszen a 2003-as születésű fiúk tornájára például 96 csapat nevezett, amelyet 16 darab 6-os csoportba sorolták. A 96 csapat között öt magyar együttes (a Szegedi Vízipóló Suli, a Hódmezővásárhelyi VSC, az FTC, a ZF Eger és a Debreceni VSC Pólósuli) is ott található. A június 23-29 között zajló torna első három napján a csoportküzdelmekre került sor, amelyeken remekeltek a magyar fiatalok, hiszen az öt csapatunk közül négy csoportelsőként jutott tovább. Az FTC és a ZF Eger mellett megyénk két gárdája is meggyőző fölénnyel nyerte csoportját, míg a debreceniek a harmadik helyen végeztek. A harmadik csoportban szereplő vásárhelyiek az első napon magabiztos játékkal egyaránt 15-0-ra győzték le az olasz Etruria II. és a szintén olasz Blu 3000 gárdáját. Hasonlóan sikeresen folytatódott

Kasza Attila

tanítványai számára a második nap is, amikor az addig veretlen francia Pau Sharks együttesét 10-1-re, majd a harmadik napon az olasz RN Sori Delfint 8-1-re, az Acquachiara Napoli gárdáját pedig 3-1-re győzték le.

A 3. csoport végeredménye:

1. HVSC 10, 2. Pau Sharks 8, 3. RN Sori Delfin 6, 4. Acquachiara Napoli 4, 5. Blu 3000, 6. Etruria II. 0 ponttal. A szegedi fiatalok a tizenegyedik csoportba nyertek besorolást, ahol a vásárhelyiekhez hasonlóan három olasz és egy francia vetéálytársuk akadt. Az első napon a Nuoto Catania ellen még akadozott a gépezet, de a találkozó végén 4-3 arányú győzelmükkel a szegedi fiatalok örülhettek, majd 9-1 arányú sima győzelmet arattak az RN Colli d'Oro ellen. A második napon következett a francia ellenfél, de az MWP Bleu sem jelentett komoly akadályt, az SZVPS 13-1-re nyerte a mérkőzést. A szerdai harmadik napon is két olasz ellenfél várt a szegediekre, akik az SC Quinto ellen 7-2-re, a PN Trieste ellen pedig 6-2-re győztek, így a csoportjuk élén végeztek.

A 11. csoport végeredménye:

1. Szegedi Vízipóló Suli 10, 2. Nuoto Catania 8, 3. SC Quinto 6, 4. PN Trieste 4, 5. RN Colli d'Oro 2, 6. MWP Bleu 0 ponttal. A hét második felében már az érmes helyezésekért folyik a küzdelem, amelyre a magyar csapatoknak is jó esélyük van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.