Sport

Vb-2014: totális európai csőd a D csoportban

Vb-2014: totális európai csőd a D csoportban

2014. június 24., kedd
Vb-2014: totális európai csőd a D csoportban
uruguay_olaszorszag

A továbbjutását már korábban bebiztosító Costa Rica gól nélküli döntetlent játszott a biztos kieső Angliával a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának keddi harmadik fordulójában. A kvartett másik mérkőzésén az uruguayi válogatott 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot, így riválisát kiejtve továbblépett a nyolcaddöntőbe.

Uruguay lépett pályára győzelmi kényszerrel, mégis az olasz válogatott birtokolta többet a labdát, igaz, egyáltalán nem vállalt kockázatot a gólszerzés érdekében, nehogy a riválisnak legyen helyzete az esetlegesen kinyíló védelem hibájából. Mivel a dél-amerikai együttesnél alig-alig volt a labda, az európai csapat pedig nem erőltette a támadásokat, így jószerivel teljesen eseménytelen első félidőt láthatott a publikum. A folytatásban az olaszok még inkább megszállták a középpályát és kapujuk előterét, az uruguayiak nem tudtak ezzel mit kezdeni, egyetlen helyzetüket

Rodríguez

hagyta ki. A játék képet teljesen megváltoztatta

Marchisio

kiállítása, ezt követően fölénybe kerültek a dél-amerikaiak, de az olasz ellentámadások is veszélyesebbé váltak. Hiába játszott egyre nagyobb fölényben Uruguay, komoly lehetősége nem volt, mígnem egy szöglet után

Godín

fejelte tovább csapatát. Az olaszok az utolsó tíz percben emberhátrányban is próbáltak támadni, de mindhiába, próbálkozásaikat nem kísérte siker.

D csoport, 3. forduló:

Uruguay-Olaszország 1-0 (0-0)

Natal, Dűnék Arénája, 39 570 néző. Vezette: Marco Rodríguez (mexikói).

Uruguay:

Fernando Muslera - Martín Cáceres, José María Giménez, Diego Godín, Alvaro Pereira (Christian Stuani 63') - Álvaro González, Egidio Arévalo Rios, Cristian Rodríguez (Gaston Ramírez 78') - Nicolás Lodeiro (Maximiliano Pereira - a szünetben) - Luis Suárez, Edinson Cavani.

Szövetségi kapitány:

Oscar Tabarez.

Olaszország:

Gianluigi Buffon - Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini - Matteo Darmian, Marco Verratti (Thiago Motta 75'), Claudio Marchisio, Mattia De Sciglio - Andrea Pirlo - Ciro Immobile (Antonio Cassano 71'), Mario Balotelli (Marco Parolo - a szünetben).

Szövetségi kapitány:

Cesare Prandelli.

Gólszerző:

Godín (81').

Sárga lap:

Arévalo (46'), Muslera (90'), illetve Balotelli (23'), De Sciglio (77').

Piros lap:

Marchisio (60').

Kiállítás, gól:

60. perc: Marchisio hosszan tolta meg a labdát, és rátartott a szerelő Arévalo lábára, a bíró - talán kissé szigorúan - egyből kiállította az olasz középpályást. 81. perc: egy jobb oldali szöglet után Godín ugrott a legmagasabbra, és 8 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0).

costa_rica_anglia

Közepes iramban kezdődött a tét nélküli mérkőzés, ugyanakkor a kevésbé lüktető tempó ellenére mindkét csapat becsülettel próbált támadni, ennek megfelelően szép számmal adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A félidő felénél

Borges

szabadrúgásból a felső lécet találta telibe, ezután megélénkült az angolok játéka, s sorra dolgozták ki a kisebb-nagyobb helyzeteket. Betalálniuk ugyanakkor nem sikerült, sőt, a játékrész hajrájában a Costa Rica-iak veszélyeztettek, gólt azonban ezúttal sem láthatott az 50 ezer fős közönség. Fordulás után nem változott a játék képe, a közép-amerikai együttes nem erőltette túlságosan a támadásokat, inkább az angolok próbálkoztak, de a befejezésbe rendre hiba csúszott. A Costa Rica-i védelem jól tette a dolgát, amikor hibázott, akkor pedig a szigetországi csapat játékosai választottak rossz megoldásokat. A nézők az utolsó percekben kifütyülték a játékosokat, akik nem igazán közönségszórakoztató játékkal "tudták le" ezt a találkozót.

Costa Rica-Anglia 0-0

Belo Horizonte, 50 ezer néző. Vezette: Djamel Haimoudi (algériai).

Costa Rica:

Keylor Navas - Cristian Gamboa, Giancarlo González, Óscar Duarte, Junior Díaz, Roy Miller - Yeltsin Tejeda, Celso Borges (Michael Barrantes 78') - Bryan Ruiz - Joel Campbell (Marcos Urena 65'), Randall Brenes (Christian Bolanos 59').

Szövetségi kapitány:

Jorge Pinto.

Anglia:

Fraser Forster - Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw - James Milner (Wayne Rooney 76'), Frank Lampard, Jack Wilshere (Steven Gerrard 73'), Ross Barkley, Adam Lallana (Raheem Sterling 62') - Daniel Sturridge.

Szövetségi kapitány:

Roy Hogdson.

Sárga lap:

González (60'), illetve Barkley (53'), Lallana (57').

A csoport végeredménye:

1. Costa Rica 3 2 1 - 4-1 7 pont - továbbjutott 2. Uruguay 3 2 - 1 4-4 6 - továbbjutott 3. Olaszország 3 1 - 2 2-3 3 - kiesett 4. Anglia 3 - 1 2 2-4 1 - kiesett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.