Vacsora Zsuzsival – zenei lakoma Szegedről + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140520_vacsora_zsuzsival_002

Megalakulásuk után majdnem három év után álltak először színpadra a Vacsora Zsuzsival tagjai a Várkertben, aztán felpörögtek az események, immár lemezük és klipjük is van. A szegedi banda – melynek tagjaival a borfesztiválon beszélgettünk – most a dalírásra koncentrál.

Nyolc saját dal, egy videoklip és Könnyű címmel megjelent EP – ezzel büszkélkedhet a 2010-ben alakult négytagú Vacsora Zsuzsival zenekar. A szegedi alternatív rockot játszó banda legközelebb július 19-én koncertezik a napfény városában, a Középfölde színpadán zenélnek.

„Későn érő típusok lehetünk Fakan Csabával, hiszen mindkettőnknek volt már zenekara, de a Vacsora Zsuzsival tényleg egy régi-régi álom beteljesülése. Annak idején Balassagyarmaton szó szerint egy szobazenekarom volt, nálam próbáltunk, de közönség elé sohasem merészkedtünk” – mesélte az énekes-gitáros Fazekas Gábor. Azóta eltelt pár év, Csabával sokat beszélgettek arról, hogy jó lenne zenekart alapítani, hiszen az ez énekes szerint az emberben benne van, hogy egyre jobb szeretne lenni abban, amit csinál, és amikor már elég jónak érzi magát, akkor igenis kiáll az emberek elé.

Fakan Csabától megtudtuk, Kulinyi Gergely basszusgitárost nem volt nehéz meggyőzni, a kezdeti cél egyszerű volt: egy hobbizenekar alapítása. A csapat dobosa 2010-ben Mozsár Mátyás volt, ő viszont több zenekarban játszik, helyette Galog Márton erősíti a Vacsora Zsuzsival négyfős csapatát. „Az első próbák igencsak furcsák voltak, kellett egy kis idő ahhoz, hogy zeneileg egymásra találjunk, holott nagyjából azonos a zenei ízlésük, de hamar összecsiszolódtunk” – jegyezte meg Fazekas Gábor. A Várkertben volt az első koncertjük 2013-ban, mely után annyi pozitív visszajelzéseket kaptak, hogy ez lendületet adott a tagoknak, és elkezdtek komolyabban foglalkozni a zenével.

A dalok alapvázait az énekes hozza, ami esetenként egy-két akkord, refrén, majd közösen kiegészítik, mostanában a dalaik a próbateremben születnek meg, de Csabának is vannak ötletei, elárultak, többszerzősek szeretnének lenni a jövőben.

A Vacsora Zsuzsival bemutatkozó anyaga ingyenes letölthető, de mint elmondták, régimódinak tartják magukat, így CD-n is megvásárolható. Fakan Csabától megtudtuk, egy kis időre felhagynak a rendszeres koncertezéssel, a fesztiválszezon sorozatos fellépései helyett új dalok írására és a félkész nóták befejezésére szeretnének koncentrálni, hogy bővüljön a jelenleg nyolc saját dalból álló repertoárjuk. Kapolcson, a Művészetek Völgyében fellépnek és igyekeznek a SZIN-re is, a szegediek pedig a Középfölde színpadán láthatják őket júliusban.

Előző sztori

Hétfői programajánló: Okuláré Projekt, CoderDojo és filmklub

Default thumbnail
Következő sztori

Egészségcseppek: a koraszülöttek szemvizsgálatáról + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek