SZEOL SC lett a Tisza Volánból – átépítenék a Felső Tisza parti stadiont + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_tisza_volan91_gs

A Csongrád megyei labdarúgás követői átírhatnak tudatukban egy berögződést: a Tisza Volán SC Szeged ezentúl SZEOL SC néven folytatja tevékenységét. A klubvezetés azt is bejelentette, ötéves ütemezéssel, TAO-s támogatással átépítené a Felső Tisza parti stadiont.

Minderről Halkó Pál eddigi szakosztályvezető, a SZEOL SC Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit és a klubhoz kötődő szülőket csütörtök délután a Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskolában. Elmondta, az egyesület egy önálló, teljes felmenő korosztályos felépítettségű sportszervezet mostantól. Bár hivatalos információ még nincs arról, a megyei I. osztályú bajnokságot megnyerő felnőttcsapat egyenes ágon vagy osztályozóval léphet-e egy osztállyal feljebb, mindenesetre az NB III-ra szóló licencet már SZEOL SC névre kapták meg.

A vezető a váltás okairól úgy fogalmazott, a Tisza Volán Zrt. eddigi vezérigazgatójának távozásával, illetve a társaság átszervezésével január 1-től megszűnt az együttes támogatása. Ennek okán válaszút elé kerültek. Végül a három éve alakult SZEOL SC Kft.-ben résztulajdonos Szegedi VSE tulajdonrészét magántőke bevonásával kivásárolták, egyszersmind egy tőkeemelés révén a Tisza Volán SC részaránya csupán az indulási jogok átvitelére korlátozódott. A május 8-i adás-vételt követően a cégbírósági bejegyzés is megtörtént már, a SZEOL SC Kft. egyedüli ügyvezetője Halkó Pál lett.

tisza_volan_off_szeol_sc_on05_gs

Elhangzott, a csapat ezzel együtt minden folytonosságot megtart. Feltett céljuk, hogy az NB III-ba való – valószínűsíthető – feljutást követően olyan erősítéseket eszközöljenek, amelyekkel már a nemzeti bajnokság másodosztályába való fellépés is elérhetővé válik. Halkó Pál kitért rá, mindehhez Szeged Megyei Jogú Város Sportbizottsága egyöntetű támogatási szándékát nyilvánította ki. A további terveket illetően kitért rá, a klub szeretné elnyerni a kiemelt utánpótlás-nevelő státuszt. Infrastrukturális fejlesztés is napirenden van. Az ügyvezető elárulta, a Felső Tisza parti stadiont üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft.-től kedvező műszaki véleményezést kaptak a létesítmény átépítésére vonatkozó elképzeléseikre. A kivitelezést TAO-támogatásból valósítanák meg. Mindez öt ütemben, öt év alatt évenkénti 150 millió forintos beruházást jelent. A végcél egy olyan stadion, amely megfelel az NB II-es követelményeknek, és rendelkezik fedett lelátóval, továbbá elfogadható állapotú szociális blokkokkal.

Halkó Pál köszönetet mondott a Tisza Volán Zrt.-nek, így Szeri István korábbi vezérigazgatónak, Kővári Árpád Tisza Volán SC-elnöknek, illetve az elnökség valamennyi tagjának az elmúlt 21 évben nyújtott támogatásért. Fontosnak tartotta kiemelni Szalai István nevét, a Szalai Focisuli alapítójáét, hiszen a Tisza Volán 1993-ban ebből az egyesületből alakult át. Elmondta, a klub a eltelt két évtizedben 26 NB I-es, 40 utánpótlás-válogatott, több felnőtt válogatott, BL-szereplő és magyar bajnok játékost nevelt ki. Sok segítséget nyújtottak a megye labdarúgásnak, így az elmúlt szezonban például hét tagot delegáltak az Eb-selejtezőkben való indulási jogot kiharcoló Csongrád megyei amatőr válogatottba, illetve öt fővel képviseltették magukat az U21-es pontvadászatot megnyerő UTC futsalalakulatában. A Tisza Volán felnőtt szinten idén elhódította a Csongrád megyei I. osztály és a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa aranyérmét is. Az 1999-es, a 2000-es és a 2001-es korosztályuk mind első lett saját bajnokságában, utóbbi a nemzetközi Interligában is a legjobbnak bizonyult.

no images were found

Előző sztori

Atlétika: Márton Anita kilencedik lett a római Gyémánt Liga-versenyen

Következő sztori

Puskát ragadhattak Dócon a Gregus-iskola diákjai + FOTÓK