Szentistványit ajánlja listavezetőnek az LMP Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentistvanyi_istvan_gsAz LMP még nem döntött Szeged esetében a polgármesterjelölt személyéről, de a párt Csongrád megyei tagsága Szentistványi Istvánt látná szívesen a lista első helyén.

Az LMP területi közgyűlése ajánlásokat fogalmazott meg, hogy kiket szeretnének indítani az őszi választáson. A szegedi listát Szentistványi István jelenlegi önkormányzati képviselő vezeti, a második helyen a tavasszal az LMP színeiben országgyűlési képviselőjelöltként induló Tanács Eszter szerepel, míg a lista harmadik helyén Málovics Györgyöt látnák legszívesebben a területi közgyűlés tagjai. A párt szentesi tagsága pedig Gurdon Lajost támogatja. Málovics György megyei szóvivő arról tájékoztatott, hogy a párt kongresszusa elé kerülnek az ajánlások, végső döntés csak később születik, reményeik szerint július elejéig. Megjegyezte, Szegeden a polgármesterjelölt esetében nemcsak párttag, hanem külsős név is felmerült.

Terveik szerint két személyt tudnak delegálni az őszi választás után a szegedi közgyűlésbe, Málovics szerint az országgyűlési és az EP-választás eredményei alapján reális célkitűzés a 10%-os szavazati arány elérése. Az LMP megyei szóvivője emlékeztetett, a jelenlegi testület életébe egyedi színt vitt Szentistávnyi az elmúlt négy év alatt, bizonyos társadalmi rétegek problémáit egyedüliként képviseli a zöldpárt törekvései mellett. Tanács Eszterrel kapcsolatban elmondta, tavaszi indulásával üde színt hozott a közéletbe, politikai kérdésekben önálló véleménye van, amit fel is vállal.

Szentistványi István hangsúlyozta, elmúlt négy éves munkája mögött is egy aktív, munkára képes csapat áll, míg Tanács Eszter arról beszélt, hogy Szegeden az ökopolitika fejlesztések terén vannak lehetőségek, továbbá a szociális szempontos markáns megjelenítésre is szükség van.

Előző sztori

Szeged mint szellemváros – videó az emberek nélküli városról

Következő sztori

Az ügyész súlyosítást, a védelem jobbára enyhítést kért Hunvald-ügyben