Közélet

Szentistványit ajánlja listavezetőnek az LMP Szegeden

Szentistványit ajánlja listavezetőnek az LMP Szegeden

2014. június 17., kedd
Szentistványit ajánlja listavezetőnek az LMP Szegeden
szentistvanyi_istvan_gs

Az LMP még nem döntött Szeged esetében a polgármesterjelölt személyéről, de a párt Csongrád megyei tagsága Szentistványi Istvánt látná szívesen a lista első helyén.

Az LMP területi közgyűlése ajánlásokat fogalmazott meg, hogy kiket szeretnének indítani az őszi választáson. A szegedi listát

Szentistványi István

jelenlegi önkormányzati képviselő vezeti, a második helyen a tavasszal az LMP színeiben országgyűlési képviselőjelöltként induló

Tanács Eszter

szerepel, míg a lista harmadik helyén

Málovics Györgyöt

látnák legszívesebben a területi közgyűlés tagjai. A párt szentesi tagsága pedig

Gurdon Lajost

támogatja. Málovics György megyei szóvivő arról tájékoztatott, hogy a párt kongresszusa elé kerülnek az ajánlások, végső döntés csak később születik, reményeik szerint július elejéig. Megjegyezte, Szegeden a polgármesterjelölt esetében nemcsak párttag, hanem külsős név is felmerült. Terveik szerint két személyt tudnak delegálni az őszi választás után a szegedi közgyűlésbe, Málovics szerint az országgyűlési és az EP-választás eredményei alapján reális célkitűzés a 10%-os szavazati arány elérése. Az LMP megyei szóvivője emlékeztetett, a jelenlegi testület életébe egyedi színt vitt Szentistávnyi az elmúlt négy év alatt, bizonyos társadalmi rétegek problémáit egyedüliként képviseli a zöldpárt törekvései mellett. Tanács Eszterrel kapcsolatban elmondta, tavaszi indulásával üde színt hozott a közéletbe, politikai kérdésekben önálló véleménye van, amit fel is vállal. Szentistványi István hangsúlyozta, elmúlt négy éves munkája mögött is egy aktív, munkára képes csapat áll, míg Tanács Eszter arról beszélt, hogy Szegeden az ökopolitika fejlesztések terén vannak lehetőségek, továbbá a szociális szempontos markáns megjelenítésre is szükség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.