Sport

Rögbi: könnyedén hozta a Kék Cápák elleni Szuperkupát a Szeged + FOTÓK

Rögbi: könnyedén hozta a Kék Cápák elleni Szuperkupát a Szeged + FOTÓK

2014. június 29., vasárnap
Rögbi: könnyedén hozta a Kék Cápák elleni Szuperkupát a Szeged + FOTÓK
gorillak_velence_mj 051

Zsinórban negyedszer nyerte meg a Szuperkupát a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC röbgicsapata, a Tisza-parti város együttese a Velencei Kék Cápákat verte hazai környezetben.

A Szuperkupáért hagyományosan az Extraliga rájátszásba nem jutó gárdája és az NB I – a tulajdonképpeni másodosztály – aranyérmese szállhat harcba az idény végén.

Nagy Péter

súlyemelő olimpikon kezdőrúgása után a vendéglátók igen hamar igyekeztek igazolni a két fél közötti osztálykülönbséget.

Biczók Attila

az ötödik percben szerzett vezetést sajátjainak egy céllal. Innentől, apróbb hibáktól eltekintve, végig a szegediek akarata érvényesült, és úgy tűnt, a meccsen az aradi trénert,

Marian Floriant

helyettesítő csapatvezető,

Debreczeny Dénes

kívánsága is teljesülhet, azaz nullára verheti ellenfelét a Gorillák. A 39. minutumban ugyanakkor

Zsinkó Ádám

bevitt egy szépen kidolgozott a célt, mindemellett a hazai alakulat előnyét ez sem veszélyeztette, hiszen félidőben 31-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A második felvonásban viszont már tökéletesen állt a lábán a Szeged védelme, bár ezt sok alkalma nem volt bizonyítani, hiszen jószerével csak a velenceiek térfelén zajlott a játék. Végül az Extraliga 5. helyezettje 57-5-ös sikert aratott a Kék Cápák felett, így zsinórban a negyedik évben húzta be a Szuperkupát. „Nagyon nehéz azt mondani egy negyedszer megnyert Szuperkupa után, hogy nem vagyunk boldogok. Örülünk a sikernek, mindemellett a szakmai stáb boldogabb lett volna, ha elérjük a rájátszást. Nem dráma ez ugyanakkor, hiszen megfiatalítottuk a csapatot, tudtuk, hogy ennek van kockázata. Most összeállt egy fiatal együttes, és azt gondoljuk, jövőre, de legkésőbb két év múlva már nem a rájátszásba való bejutást kell célul kitűznünk, hanem az Extraliga döntőjét” – fogalmazott portálunknak a diadalt követően Debreczeny Dénes.

Férfi rögbi Szuperkupa:

Fit World SE HungaroSun Gorillák RC – VtRSE Velencei Kék Cápák RT 57-5 (31-5)

Szegedi pontszerzők:

Györgyei A. 12, Szilágyi Cs. 10, Biczók A. 5, Márki R. 5, Kálmán B. 5, Farkas M. 5, Prágai A. 5, Fábián G. 5, Drabbant G. 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.