Közélet

Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen + FOTÓK

Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen + FOTÓK

2014. június 23., hétfő
Rendőri segítséggel lakoltatták ki a 74 éves nőt Kecskésen + FOTÓK
kilakoltatas05_gs

Húsba vágóan éles manifesztumát tapasztalhatta meg hétfő délelőtt a szegedi Kandó Kálmán utcában összegyűlt publikum annak, mit is jelent valójában Magyarországon a jelzáloghitelek kapcsán kialakuló fizetésképtelenség.

Egy 74 éves nő Kecskéstelepen lévő otthonához hívta a nyilvánosságot reggel 9 órára

Tóth Péter,

a Jobbik szegedi és megyei elnöke. Az idős asszonyhoz az invitálásnak eleget tevőkön kívül egy végrehajtó iroda képviselői, illetve az iroda által hivatalosan segítségül kért rendőrségi szervek látogattak el. Mint kiderült, a ház – immáron volt – tulajdonosa még 2005-ben vett fel forintalapú jelzáloghitelt lánya vállalkozásának megsegítésére, de az ügy, negatív irányt véve, azóta egészen odáig gyűrűzött, hogy a jelzálog által terhelt ingatlant elárverezték a feje fölül. A hétfő délelőtt pedig már a kilakoltatás időpontját foglalta magában. Mentségére legyen szólva, az eljárást lefolytató végrehajtó szakmája egyik legjobbja lehet, legalább is a fellépése ezt türközte. Hiába kérlelték őt szép szóval, kérték őt jogszabályi érvelésekkel, hajthatatlannak bizonyult a halasztást illetően. Másfél órán át tartó tortúra révén végül átléphette a telek határát, miközben az idős nő lányát rendőrök kísérték el sokadik felszólítás után erőszakkal a kapu elől. Az ajtózárat lakatos tette ártalmatlanná, így a néni már tehetetlenül kellett, hogy végignézze, amint a több mint 50 éve az otthonául szolgáló házat a végrehajtó és az új tulajdonos birtokba veszik – sebtében elvégzett seregszemlénk szerint közel egy tucatnyi rendőr kíséretében.

kilakoltatas08_gs

„Egy újabb szomorú történetnek lehettünk ma itt szemtanúi. Folytatódnak a kilakoltatások, de el kellene gondolkodni azon, hogy talán nemcsak a devizahiteles ügyekben lenne fontos a moratórium, hanem minden egyéb ügyben is. Ha igaz, amit a végrehajtó mondott, közel 20 ezer eljárás van folyamatban jelenleg, csak itt a környékben. Azt gondolom, megdöbbentő, ha idős emberek, akik egy életet becsülettel dolgoztak végig, ilyen körülmények közé jutnak. Ebből is jól látható, hogy a bankok diktátumai, egyoldalú szerződései miként hatnak, míg a kormány továbbra is cselekvőképtelen. Keményen kell harcolnunk, mert a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan” – fogalmazott a történtek kapcsán Tóth Péter. „Szükség lenne a végrehajtási szakág államosítására. Sajnos vannak olyan végrehajtók - általánosságban mondhatom, legalább 90 százalékuk -, amelyek különböző maffiamódszerekkel, másokkal összejátszva kizsákmányolnak még idős embereket is. A szakág államosítása mellett szintén fontos lépés lenne a végrehajtás sikerdíját minimalizálni törvényileg” – tette hozzá

Rácz Tibor

jobbikos önkormányzati képviselő.

A rendőrség közleménye az eseményekről:

"A végrehajtást foganatosító bíróság végzése alapján biztosított egy bírósági végrehajtást a Szegedi Rendőrkapitányság Szegeden a Kandó Kálmán utcában 2014. június 23-án. A rendőrség a helyszínről két személyt állított elő, akik a rendőri felszólítás ellenére is akadályozták a bírósági végrehajtó eljárását. Ellenük jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt indult eljárás" - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.