/

Rájártak az idős szegedi asszony nyugdíjára

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb bűncselekmény elkövetése közben érték tetten a rendőrök az álellenőröket Szegeden, ezúttal egy idős asszony nyugdíját lopták.

Egy 98 éves asszony idős korát és emiatti szellemi fogyatkozását használta ki két szegedi nő. A megalapozott gyanú szerint a 38 éves D. Mária és az 54 éves Ny-N. Istvánné 2014. áprilisában járt először a sértett szegedi lakásában, akitől a figyelmét elterelve ellopták a nyugdíját. Ugyanezt májusban is megismételték.

Legutóbb 2014. június 13-án 10 óra 30 perckor próbálkoztak. Ekkor már a szegedi nyomozók és a főkapitányság speciális támogató egysége várta őket. Ezúttal azt a mesét adták elő, hogy a gáz- és villanyórát kell ellenőrizniük. Amint bejutottak a lakásba, a rendőrök lecsaptak rájuk.
Ellenük lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. Kihallgatásukat követően mindkét gyanúsítottat őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A szegedi nyomozók vizsgálják azt is, hogy a két nőnek van-e köze más sértettek sérelmére elkövetett hasonló bűncselekményekhez – írja a police.hu.

Előző sztori

A szúnyogok által terjesztett szívférgesség elleni védekezésre figyelmeztet az állatorvos

Következő sztori

Orbán Viktor hétfőn részt vesz az Európai Néppárt portugáliai tanácskozásán