Bulvár

Puskát ragadhattak Dócon a Gregus-iskola diákjai + FOTÓK

Puskát ragadhattak Dócon a Gregus-iskola diákjai + FOTÓK

2014. június 5., csütörtök
Puskát ragadhattak Dócon a Gregus-iskola diákjai + FOTÓK
IMG_3018

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségéhez tartozó lőtéren kispuska lövészeten vettek részt június elején a KatonaSuli programban tanuló diákok.

Dócon, a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai közül tizenöten lőhettek a 22-es kaliberű TOZ-17 típusú kispuskával, amelyet Magyarországon alapvetően sportlövészetre használnak, de ez a típus a célzás és a lövészet alapjainak elsajátításához is tökéletesen alkalmas. A versenyeknél is használatos céllapokat 25 méterre helyezték el és mindenki tíz lőszert kapott. Az értékelésnél a megfelelt osztályzat eléréséhez a fekete körön belül legalább két találatot kellett szerezni. A lőtéren a teljes osztály kint volt, de csak azok lőhettek, akik részt vettek a lövészetet előkészítő foglalkozáson, ahol a diákok megtanulták azokat a minimális követelményeket, amelyek nélkül egy katona nem lőhet: a biztonsági rendszabályok mellett a fegyver működési elvének, illetve az adott lőgyakorlat alapvető alaki szabályainak a megismerését.

Hazadi János

őrnagy, a KatonaSuli programban résztvevő tanárként elmondta, hogy az összes évfolyamnál arra törekszenek, hogy a tanévzáró program mindig a lövészet legyen. Hazaindulás előtt az osztálynak még lehetősége nyílt arra, hogy a lőtéren tartózkodó 62. Lövészzászlóalj lövész katonáinak, valamint az alegység harcjármű irányzóinak a lövészete mellett, a mesterlövészek gyakorlását is megnézze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.