/

Omnibusszal utazunk, ska-zenére mulatunk a Tápéi Falunapokon + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

paso06_gs

Koncertek, szabadidős programok és előadások tömkelegével vár június 6-8 között a Tápéi Falunapok. Katonai és veterán járgányok vonulnak fel, koncertezik a SKAtch, illetve a Pannonia Allstars Ska Orchestra is!

Június 6-án, este hat órától lesz az ünnepélyes megnyitó a Heller Ödön Művelődési Házban, majd bemutatkoznak a tápéi művészek hagyományos tavaszi-nyár eleji kiállításukkal. A megnyitón közreműködik a Liszt Ferenc Kamarakórus Illés Mihály karnagy vezényletével. Ugyancsak folyamatosan látogatható lesz a Heller Ödön Művelődési Ház galériájában a Helytörténeti Kiállítás, melyen Molnár Mária kalauzolja el a vendégeket.

Páncélozott és veterán járgányok a Búcsú téren

Szombaton kora reggel zenés ébresztőt tart Török László barátaival, majd megkezdődhet a rendezvény legszínesebb napja. Kilenc órától indul a tekeverseny az Euroteke Sörözőben, majd 10 órától a kezdődnek a főrendezvények a Búcsú téren. A teret a katonaság is beveszi ezen a napon, persze szigorúan békés szándékkal. “A visszajelzéseknek eleget téve idén bővített programkínálattal várja a honvédség az érdeklődőket, a toborzósátor mellett – ahol készséggel fogadják az kérdéseket – harcjárművek is megjelennek majd” – mondta el Juhász Gyula (Fidesz-KDNP) Tápé önkormányzati képviselője. A katonai járgányok mellett veterán kocsikat és motorokat is megcsodálhatnak a kilátogatók, szombaton pedig 10 és 16 óra között omnibuszjárat fog közlekedni a városrészben, melynek utasai a helyi cukrászdában egy gombóc ingyen fagylaltot is elfogyaszthatnak. Nyalánkságból sem lesz egyébként hiány, hiszen délután kettő órától a süteménysütő verseny indulóit értékeli a zsűri, kiválasztva a városrész legízletesebb sütijét. Este fél hattól pedig a zenéé lesz a főszerep – a Band of Streets vidám utcazenével gondoskodik a jó hangulatról, őket pedig a ska-zene két kiváló hazai képviselője, a szegedi SKAtch, illetve a Pannonia Allstars Ska Orchestra követik majd a színpadon. Ha mindez nem lenne elég, akkor a mulatni vágyók este fél 11-től kimerülésig táncolhatnak a szabadtéri discóban.

Emellett a Honfoglalás utca 78. szám alatt Bergerné Wilk Halina és barátai egész nap várják az egészséges életmód szerelmeseit, kreatív bemutatókkal és természetesen remek zenei körítéssel. Itt készíthetünk “zöldség Mandalát”, jógázhatunk, ősi hangszerekkel ismerkedhetünk illetve hangfürdőt vehetünk, hogy saját bőrünkön tapasztaljuk a zene rezdüléseinek egészségre gyakorolt hatását.

Vasárnap reggel nyolc órától a Szent Mihály Plébániatemplomban ünnepi szentmisével kezdhetik a hívek a napot, majd körmenet indul reggel kilenctől. Ezt követően, tíztől a Búcsú téren folytatódnak a rendezvények: ismét lesz kézműves piac, illetve a hagyományőrzés jegyében magyar kutyafajták bemutatója, és újra találkozhatnak az íjászat kedvelői az UTC-Íjász Sportegyesület tagjaival is. Délután kettőtől Reneszánsz Játszóház szórakoztatja a gyerekeket, majd következik a Ludas Matyi Mini-színház. Fél ötkor lép színpadra Budai Beatrix és Tarnai Kiss László, akik „Piros Pünkösd vasárnapján” című dalcsokrukkal a Dankó Rádió népszerű nótaműsorát varázsolják a közönség elé. Őket követi hat órakor a Bálint Sándor Tagiskola néptánccsoportjának fellépése, majd pedig a Tápéi Hagyományőrző Egyesület és vendégei veszik birtokba a színpadot. Műsoruk után adjuk át a hagyományoknak megfelelően a városrész legrangosabb elismerését, a „Tápéért Emlékérmet” az idei díjazottnak. Vasárnap este sem maradnak koncert nélkül a falunapra kilátogatók, héttől az ABBA Sisters énekel, majd nyolctól buli következik Raksa Bernadettel.

Alább olvasható a részletes programkínálat!

programok_tape

Előző sztori

Labdarúgó SZEGEDma.hu MK: hazai pályán, a bajnok ellen védheti meg címét a Mórahalom

Következő sztori

„A kormány ellenzékéből annak partnerévé kell válni” – Gyimesi a munkahelyteremtésről + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek