Közélet

Nagy Imre újratemetésére emlékeztek a Rákóczi téren + FOTÓK

Nagy Imre újratemetésére emlékeztek a Rákóczi téren + FOTÓK

2014. június 16., hétfő
Nagy Imre újratemetésére emlékeztek a Rákóczi téren + FOTÓK
koszoru01

Szegeden Nagy Imre szobránál koszorúzott az önkormányzat és a Nagy Imre Társaság a forradalom miniszterelnökének és mártírtársainak 1989. június 16-i újratemetésére emlékezve.

1958. június 16-án végezték ki

Nagy Imrét

, az 1956-os forradalom miniszterelnökét és vádlott-társait. A forradalom vértanúit 1989. június 16-án temették újra, ezen a napon azóta Nagy Imréről és mártírtársairól emlékezik meg az ország. Szegeden a Megyeháza előtt az önkormányzat részéről

Solymos László

alpolgármester, az MSZP-SZVE-frakció, a Fidesz és a KDNP tisztelgett. A Nagy Imre Társaság szegedi elnöke,

Géczi József Alajos

elevenítette fel beszédében az egykori miniszterelnök jellemét utalva arra, hogy Nagy Imre végig tartotta magát elveihez, nem mondott le tisztségéről, nem egyezkedett az új hatalommal, ez számára az erkölcsi halált jelentette volna, így választotta inkább a fizikai halált.

Gyimesi László

(Fidesz-KDNP) tanácsnok azt mondta portálunknak, hogy az egykori kommunista rendszer sírba helyezését is jelentette a mártírok újratemetése, egy szimbolikus mérföldkő volt, az alapja annak, hogy egy évvel később szabad választásokon demokratikus kormánya lett az országnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.