Közélet

Liliána az idei év könyvkirálynője + FOTÓK

Liliána az idei év könyvkirálynője + FOTÓK

2014. június 13., péntek
Liliána az idei év könyvkirálynője + FOTÓK
SZS20140613_unnepi_konyvhet_konyvkiraly_019

Nyolcvannégy kötetet hódított meg, s több mint 10 ezer oldalon követte a kalandokat Sebők Liliána Hajnalka, az idei év könyvkirálya.

A Könyves Birodalom koronáját és az egyéb uralkodói jelképeket

Sebők Liliána Hajnalka

, a Tabán Általános Iskola harmadik osztályos tanulója vehette át

Palánkainé Sebők Zsuzsannától

, a Somogyi-könyvtár igazgatójától. Egy évig tartó királyságába idén rendhagyó módon alkönyvkirályt is választottak, ezt a címet

Paczuk Milán

, a Tisza-parti Általános Iskola ötödik osztályos diákja viselheti. A főkönyvhercegek is innen kerültek ki,

Riesing Eszter

és

Kredics Levente

negyedik osztályosok az intézményben. Nem lenne teljes a birodalom hercegnők és hercegek nélkül sem:

Riesing Borka, Gulkai Barna Tádé, Gulkai Janka Flóra, Gulkai Blanka Lili, Hajas Barbara, Palusek Gábor, Németh Hanna, Vígh Jázmin, Sekhon Noel, Sebők Nóra

, és

Simon Zsófia

erősíti a csapatot. Az idei uralkodó 84 kötetet, mintegy 10 984 oldalt olvasott el. Az adatok szerelmeseinek eláruljuk, e tetemes mennyiség egymásra állítva 123 cm-es tornyot tesz ki, s 24 kg. Repertoárjában többek között olyan könyvek szerepelnek, mint a Csomótündér, A csíkos pizsamás fiú vagy az Abigél. Sebők Liliána Hajnalka első intézkedése az volt, hogy kitüntesse a leghűségesebb olvasókat: bronz-, ezüst-, illetve arany szalagokat ajándékozott az udvartartásban. "Nagyon megható, hogy ilyen sokan indultak a címért, ennyien nem is voltak eddig. Különleges az idei találkozó, hiszen ebben az évben Szeged rendezhette az Ünnepi Könyvhét országos megnyitóját" - köszöntötte a gyerekeket és szüleiket Palánkainé Sebők Zsuzsanna a Városházán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.