Labdarúgás: tiszaszigeti csodabronz a SZEGEDma-kupában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszaszigt_utc87_gs

A megye II-es együttes hatalmasat küzdve, kétgólos hátrányból fordítva győzte le a megye I. ezüstérmesét, az UTC-t. Fodor Máté a 89. percben döntött.

Tiszasziget, 200 néző
2014. június 3., 17.00
Tiszasziget SE
Ujszegedi TC
A meccs véget ért.

játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Szalai Szabolcs, Minda Gábor
4
3

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK 3. helyért:

Tiszasziget SE – Ujszegedi TC 4-3 (1-2).
Tiszasziget, 200 néző, vezette: Bánáthy János (Szalai Szabolcs, Minda Gábor).
Tiszasziget: Csanádi (Kiss J. 80′) – Kertész (Gallai 53′), Illés A., Tumbas, Kádár, Bódi, Duba, Drágity, Juhász Á. (Frank 53′), Kiss Á. (Fodor M. 61′), Csőke (Gárgyán 53′). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.
UTC: Béry – Hegyesi, Mészáros Z., Bálint, Szentes Bíró, Kazi, Dürgő, Gajdacsi, Balogh Á., Mészáros T., Puhalák. Játékos-edző: Brinszky Adrián.
Gólszerzők: Drágity D. (17′), Gallai G. (73′), Drágity D. (83′), Fodor M. (89′), illetve Hegyesi Zs. (27′), Kazi L. (44′, 67′)

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90′
Bánáthy János nem hosszabbított, vége az összecsapásnak, elképesztő bravúrral a megye II-es Tiszasziget 1-3-ról fordítva 4-3-ra legyőzte a megye I. ezüstérmesét, az UTC, így megszerezte a bronzérmet a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában! Igazi kupakedd volt ez, nagyon jó felvezetése a hatalmas érdeklődéssel várt szerdai finálénak. Az UTC-nek sok lehetősége volt, eldönthette volna a meccset, de a Tiszasziget hatalmas lelkierőről tanúságot téve fordított, és megérdemelten csikarta ki a bronzot.
89′
GÓÓÓL 4-3! Drágity Dusán ment el a bal oldalon, beadását Fodor Máté értékesítette a tehetetlen Béry mellett, elképesztő fordulat, 1-3-ról immár 4-3 a hazaiaknak, tombolnak a szigeti szurkerek!
88′
Meccslabdát rontott a hazai csapat! Gallai Gábor lépett ki, félfordulatból lőtt, Béry István hatalmas bravúrral hárított szögletre.
85′
Nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az UTC, de a Tiszasziget is felbátorodott, sokpasszos játékkal kísérletezik a vendégek térfelén. Épp egy tizenegyest is reklamálnak a hazaiak, Gallai Gábor háttal állva a kapunak Szentes Bíró Tamáson akarta áthúzni a lasztit, az újszegedi játékos kézzel ért hozzá, a játékvezető szerint a testéhez szorította a kezét, az eset nem ért büntetőt.
83′
GÓÓÓL 3-3! Egyenlített a Tiszasziget egy remek bal oldali kontrából, Drágity Dusán koronázta meg teljesítményét a találattal. Büntetőpárbaj lesz???
81′
Balogh Ádám beadását Gajdacsi Mátyás elé tolta a frissen beállt Kiss kapus, a csatár perdítését a gólvonalról mentették a portást kisegítő világoskék mezes védők.
80′
Kapust cseréltek a hazaiak. A bomba formában védő Csanádit Kiss János váltotta, hogy ő is kiélvezhessen a bronzmeccset.

no images were found

77′
Stabil védekezéssel próbálkozik a hazai csapat, abból vezetne kontrákat az egyenlítésért. Fölényben most az UTC, ám a szigeti kontrákban is benne rejlik a gól lehetősége, nem csak a vendégek rohamaiban. Nyílt még ez a kiváló kupacsata!
73′
GÓÓÓL 2-3! Visszajött a meccsbe a Tiszasziget! Drágity Dusán lépett ki, önzetlenül Gallai Gáborhoz játszott, kinek kísérletét nagyszerűen védte Béry István, ám a kipattanót visszaszerezték a hazaiak, újra Gallaihoz került, aki 27 méterről hatalmas gólt ragasztott kapásból a léc alá, Bérynek esélye sem volt a hárításra.
72′
Mikor az előző sorokat rögzítettek, mintegy cáfolatként Gajdacsi Mátyás kapott remek labdát, és alig durrantott a hosszú sarok, a jobb kapufa mellé az újszegediek egyik gólfelelőse.
71′
Picit kijött a szorításból a Tiszasziget, ezáltal a mozgalmas periódus után most kevesebb az újszegedi lehetőség.
67′
GÓÓÓL 1-3! A sok kimaradt lehetőség után góllá érett a vendégek fölénye. Szentes Bíró Tamás indított akciót, Hegyesi Zsolt légstoppal szelídítette meg a labdát, zseniális ütemben ugratta ki Kazi Lászlót, aki 10 méterről a léc alá bombázott.
65′
30 méteres előreívelést vett át Kazi László, majd zúgó kapufát lőtt 8 méterről. Röviddel ezután Balogh Ádám 28 méteres szabadrúgását védte a kiváló teljesítményt nyújtó Csanádi Dániel. Nyom a harmadik gólért az UTC.

no images were found

61′
Dürgő Péter emelését kellett védenie ezúttal Csanádinak. Fodor Máté állt be közben Kiss Árpád helyére a hazaiaknál.
60′
Bódi Tamás törhetett volna ki a szigetiek részéről, Szalai Szabolcs asszisztens zászlaja lesen állította meg, hevesen vitatták a hazaiak.
57′
UTC-fölény ezekben a percekben! Hegyesi Zsolt három ügyes csellel játszotta magát tisztára, lövését lábbal védte Csanádi Dániel, majd nem sokkal ezután Puhalák Antal fejesét bravúrral hárította. Hogy ne unatkozzon, arról Szentes Bíró Tamás gondoskodott, az ő lövése szinte már csemege volt a hazai hálóőrnek.
53′
Gallai Gábor váltotta Kertész Balázst, Csőke Mártont Gárgyán Kristóf, Juhász Ádámot pedig Frank Attila a hazaiaknál. Gallai előtt rögtön adódott is egy lehetőség, kicsit elkapkodta, emelése Béry kapus zsákmánya lett. Stetakovic Marinko támadóbb szelleművé tette együttesét a cserékkel.
49′
Mészáros Tibor 35 méteres ágyúzása vágódott le a hazai védőkről.
46′
Az UTC folytatta a játékot, miután egy kutyát sikerült eltávolítani a pályáról.

SZÜNET!

45′
A középkezdés után vége is az első játékrésznek. Az UTC lélektani szempontból a legjobbkor jutott előnyhöz, kérdés, hogy a 44. perc legvégén bekapott találat mennyire töri meg a lelkes szigetieket.
44′
GÓÓÓL 1-2! Egy lecsorgó, idei-oda pattogó labdát a bevetődő Kazi László 3 méterről vágott a léc alá, ezzel vezetést szerzett az UTC.
42′
Továbbra is kiegyenlített a küzdelem, keresik egymáson a fogást a csapatok. Kertész Balázs pompásan szerelte Hegyesi Zsoltot, utolérte, majd elcsente tőle a lasztit, ezért is joggal járt a taps.
39′
Kontrázott az UTC, Szentes Bíró Tamás 28 méterről pörkölte rá, Csanádi Dániel, az egykori SZVSE- és Kistelek-portás könnyedén fogta a középre tartó löketet.
38′
Ismét a nagy kedvvel futballozó Drágity Dusán akciózott, szép fejese a védekező Balogh Ádám válláról pattant szögletre. Kiegyenlítődött a játék, feljebb jöttek a szigetiek, el-el jutnak Béry István kapujának előterébe.

no images were found

35′
Drágity Dusán beívelése jelentette hosszú idő után az első veszélyt az újszegedi kapura. A belsők nem értették meg a szándékot, így Béry István hálóőr könnyedén csípte el a zsugát. Odaát Balogh Ádám 24 méteres szabadrúgása centikkel zúgott el a felső léc fölött.
31′
Mészáros Tibor lövése jelezte a további újszegedi fölényt, most biztos kézzel hárított a hazai kapus. A szigeti térfélre költöztek a játékosok, teljesen beszorultak a világoskékek.
27′
GÓÓÓL 1-1! Ziccert hibázott, majd rögtön ezután egyenlített az UTC! Mészáros Tibor beadását Kazi László 2 méterről fejelte mellé, majd nem sokkal később Gajdacsi Mátyás nagyszerűen indította Hegyesi Zsoltot, aki technikás megoldással ívelt Csanádi kapus fölött a hálóba.
24′
Dürgő Péter jobb oldali szögletét Puhalák Antal fejelte kapura, a szigeti védők a gólvonalról vágták ki a játékszert.
21′
A gól után az UTC megpróbál nyomást gyakorolni a hazaiakra, mezőnyfölénybe is került. Balogh Ádám csavart kapura egy szabadrúgást, Csanádi Dániel magabiztosan fogta az előtte megpattanó lasztit.
17′
GÓÓÓL 1-0! Meglepetésre vezetnek a megye II-es házigazdák! Drágity Dusán villámgyorsan ugrott ki egy hosszú átadással, és 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot.

no images were found

16′
Szentes Bíró Tamás egyedül törhetett kapura, majd egy ütemet kivárták, leütközték a hazai védők, elesett a tizenhatoson belül, de néma maradt a síp. Ezután Csanádi Dániel kapus higgadt cselét figyelhettük, mielőtt felszabadított, nagy trükkel ültette hintába újszegedi ellenfelét.
12′
Mészáros Zoltán 22 méteres lövésébe Illés Attila ért bele, Csanádi Dánielnek kapaszkodnia kellett, a jobb saroknál hárított a hazai kapus. Fölényben most már a megye I. ezüstérmese, Kazi László több alkalommal nagyszerűen futott el a jobb szárnyon, nehezen tudják tartani.
8′
Mezőnyjáték szép egyéni teljesítményekkel. Juhász Ádám cselsorozatát lelkesen tapsolták meg a hazaiak nézők, odaát Hegyesi Zsolt hosszú indításait kell kiemelni.
4′
Hazai aktivitás az első percekben, jobbára szigeti lábakon vándorol a labda.
1′
Világoskékben a hazaiak, fekete-fehér színösszeállításban a vendégek a bronzmeccsen. Illusztris vendégek a derbin, köztük Mózes Ervin, Szeged címzetes főjegyzője, az UTC nagy drukkere és Bodó Imre, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, Tiszasziget korábbi első embere. A szigetiek hizták játékba a labdát.

16.55: Felhős idő fogadja a feleket, de talán ezúttal megússzuk az esőt. A tiszaszigeti pálya ezúttal is remek állapotban van, öröm lehet rajta futballozni. Baráti csapatok küzdenek, hosszú éve óta jó kapcsolatot ápolnak egymással, amit most 90 percig félretesznek. Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága és a SZEGEDma.hu jóvoltából gyönyörű érmekért, illetve egy esetleges országos főtáblás póthelyért folyik majd a harc.

16.45: Köszöntjük Önöket Tiszaszigetről, ahol hamarosan kezdetét veszi a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa bronzmérkőzése!

Az élő közvetítés 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A Tiszasziget eddigi eredményei a kupában:

Elődöntő: Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 1-6 (0-3). Gól: Fodor M., illetve Tóth L., Magyar Gy. (2-2), Kothencz P., Bokányi R.
Negyeddöntő: Csanytelek SC – Tiszasziget SE 1-2 (1-0). Gól: Czibolya Á., illetve Bódi T., Frank A.
Nyolcaddöntő: Balotaszállás TFC – Tiszasziget SE 2-4 (0-1). Gól: Teremi Z., Petrezselyem J., illetve Bódi T., Juhász Á., Juhász I., Duba T.
2. forduló: Tiszasziget – Zsombó 5-2 (1-1). Gól: Illés T., Duba T., Csőke M., Bódi T., Drágity D., illetve Katona Zs., Megyeri K.
1. forduló: Tiszasziget – Nagymágocs 1-0 (1-0). Gól: Drágity D.

Az UTC eddigi eredményei a kupában:

Elődöntő: Tisza Volán SC Szeged – Ujszegedi TC 5-0 (3-0). Gól: Faragó B. (3), Grünvald A., Beretka P.
Negyeddöntő: Csanádpalota FC – Ujszegedi TC 1-4 (0-1). Gól: C. Siclovan, illetve Bánóczki D., Hegyesi Zs., Szentes Bíró T., Gajdacsi M.
Nyolcaddöntő: Ujszegedi TC – Sándorfalva SK 7-2 (4-0). Gól: Kazi L., Gajdacsi M. (3-3), Brinszky A., illetve Táborosi A., Kurucsai A.
2. forduló: St. Mihály FC – Ujszegedi TC 2-3 (0-2). Gól: Ács S., Rumpf T., illetve Gajdacsi M., Végh A., Dürgő P.
1. forduló: Derekegyház – Ujszegedi TC 0-7 (0-4). Gól: Végh A. (3), Gajdacsi M., Kerepeczki Cs., Brinszky A., Erhardt Sz.

Előző sztori

Kézilabda: kétszeres KEK-győztes irányítót igazolt az SZKKSE

Következő sztori

Balog: önálló család- és ifjúságügyi államtitkárság lesz