Sport

Labdarúgás: Faragó triplájával kupagyőztes a Volán 2014-ben + FOTÓK

Labdarúgás: Faragó triplájával kupagyőztes a Volán 2014-ben + FOTÓK

2014. június 4., szerda
Labdarúgás: Faragó triplájával kupagyőztes a Volán 2014-ben + FOTÓK
morahalom_tisza_volan127_gs

Nem volt ellenszere a hazai pályán küzdő Mórahalomnak a Tisza Volán játékára, Faragó Bence mesterhármasa pedig eldöntötte a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa fináléját.

Magas tempóban kezdték a mérkőzést a felek, ugyanakkor komoly helyzeteket nem látott a kupadöntőhöz méltó számban megjelent publikum. Mindez köszönhető volt annak, hogy a hazaiak rendkívül stabil védekezésre alapoztak a taktikájukat, támadásaikban azonban éppen ebből kifolyólag kevés potenciál lakozott. A Tisza Volán sokat járatta a labdát, de a mórahalmi retesszel sokáig nem tudtak mit kezdeni

Tóth Ákos

tanítványai. Végül kicsivel több, mint fél óra telt el az összecsapásból, amikor a büntetőterületre betörő

Grünwald

kiváló labdát kapott, már csak

Czirják

állt vele szemben, de a felhúzódó balbekk közeli kísérletét a vendéglátók kapusa hatalmas bravúrt bemutatva hárította. Csakhogy kipattanó éppen

Faragót

találta meg, aki kapásból be is bombázta a labdát a hálóba. (0-1) A Mórahalom jószerével fel sem ocsúdott a pofonból, de máris jött a következő:

Beretka

passzát Faragó felpörgette magának, és 13 méterről újabb gólt bombázott dropból. (0-2) Szünetben

Magyar György

igyekezett felrázni együttesét, a védekezőbb felfogású

Takács

,

Zámbori

duó helyét az offenzívebb

K.Tóth

és

Bokányi Richárd

vette át. A szegedieket azonban ez sem zavarta abban, hogy Faragó távoli bombájával igen hamar háromra növeljék a differenciát. (0-3) Bár az 52. minutumban Magyar még egy gyönyörű, kapufás találattal szépíteni tudott, többre már nem ment a vendégek ellen a házigazda, így a 2013/2014-es szezonban a Tisza Volán nyerte a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa kiírását. A fináléról tévéfelvétel is készült, amelyet június 5-én, csütörtökön este 20.05-től tűz képernyőre a Telin TV csatornája.

Mórahalom, 500 néző
2014. június 4., 17.00
Mórahalom VSE
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Brezovai Zoltán • asszisztens: Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos
1
-
3

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK döntő:

Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged 1-3 (0-2)

Mórahalom, 500 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos).

Mórahalom:

Czirják - Takács (Bokányi R. - a szünetben), Szücs, Udvari, Barna, Vojnic-Zelic, Zámbori (K.Tóth - a szünetben), Magyar, Tóth, Lázár, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Tisza Volán:

Dongó - Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Ngalle (Szalma 75'), Mucsi, Dargó (Szilágyi 28'), Ondrejó, Beretka (Szabó D. 89'), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Faragó (32', 37', 47'), illetve Magyar (52').

Sárga lap:

Szücs (80'), illetve Ondrejó (67'), Szilágyi (71'), Beretka (81').

Kiállítás:

Szilágyi (87'). Magyar György:

"Természetesen, mint minden vereség után, szomorú a csapat. Azt gondolom, jól kezdtünk. Védekezésre rendezkedtünk be, hiszen talán ez lehet a Volán ellenszere. Ettől függetlenül, az ellenfelünk végig irányította a mérkőzést, még azt is beismerem, hogy ma ennyi különbség volt a két csapat között. Sokkal fittebbek voltak nálunk, nyilván, a rövid keretünk és a hosszú szezon kijött az összecsapáson. Csalódott vagyok, de emellett örülök annak, hogy eljutottunk a döntőig. Nívós meccsen, egy jó ellenfél ellen tudtunk játszani. A második felvonásban megmutattuk, hogy mi is tudunk támadni, de a Volán 3-0-ás vezetése birtokában kézben tartotta a mérkőzést. Egyik szemem sír, de a másik nevet. Megmutattuk, hogy az akarással nincs gond, és hogy egy ilyen komoly csapat ellen is fel tudjuk venni a versenyt, szűkebb háttérrel és kerettel. Büszke vagyok az egész társaságra!"

Tóth Ákos:

"Ez a kupagyőzelem egy nagy dolog, egy újabb siker a csapat életében, amiért, úgy gondolom, ezúttal is megdolgoztunk. Sajnálom, hogy Dargó Balázs megsérült, remélem, nem túl súlyos a helyzet, mindenesetre pár hétig biztosan nem számíthatunk rá. De nem állunk le, készülünk a szombati bajnokira, aztán pedig várjuk, hogy kell-e osztályozót játszanunk, és ha igen, kivel. Persze, amit lehet, megteszünk azért, hogy ezt elkerülhessük, azaz mindenképpen be akarjuk gyűjteni a három pontot az FK ellen, hogy minél jobb mérleggel zárhassunk. A mai nap mindemellett a ünneplésé, amit meg is érdemelnek a játékosok. Összességében azt hiszem, megérdemelten nyertünk ma. Jobb csapat jelenleg a Tisza Volán a Mórahalomnál, elsősorban a fiatalság és a lendület szól mellettünk. Ez megmutatkozott ma a helyzetek kialakításában és a játékban is, de az ellenfelünk is mindent megtett, hogy a végén kiegyenlítsen. Úgy vélem, ismét egy magas színvonalú, jó összecsapást láthatott a közönség."

Online közvetítésünk:

18.50Zajlik az éremátadás, a kupát és az érmeket Pintér M. Lajos, a SZEGEDma.hu főszerkesztője, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, illetve Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere adja át a csapatoknak. A díszes serleget Dongó Dénes csapatkapitány vette át a szegediek nevében.VÉGE
90+2'
Vége a találkozónak, 2011 után ismét megyei kupagyőztes a Tisza Volán csapata!
89'
Beretka számára véget ért a kupadöntő, Szabó Dávid állt be az utolsó percekre.
87'
Szilágyi kénytelen az öltözőbe ballagni, miután nagyon csúnyán rálépett Barna Dávid bokájára. A csereként beállt középpályásnak nem ez volt az első durva megmozdulása a sárgája óta.
85'
Mindent egy lapra feltéve rohamoz a hazai alakulat, teljesen beszorul a Tisza Volán a hajrára. A nagy akarás azonban egyelőre nem vezet sikerre, sőt a legutóbbi akciónál Magyar és K.Tóth egymást zavarta nagy helyzetben.
82'
Magyar György ment el szépen lendületből két védő mellett is, indulhatott volna kapura, de Szilágyi elütötte. A hazai közönség piros lapot reklamál, de Brezovai sporttárs csak szabadrúgást ítélt. Azt pedig Magyar a kapu fölé tekerte.
81'
Beretka is besárgult, a szegedi szélső a sípszó után rúgta el a labdát.
80'
Az idő előrehaladtával egyre kapkodóbban küzd a Mórahalom, a hazaiak megmozdulásai időnként már-már lábat is találnak, legutóbb Szücs talpalt oda Beretkának.
77'
Mucsi faultolta Barnát 18 méterre a Volán kapujától, a szabadrúgás mögé Magyar állt oda, de lökete két méterrel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
77'
Újabb csere: Kormányos váltotta Grünwaldot.
75'
Frissíti alakulatát Tóth Ákos, Szalma ment fel Ngalle helyére.
71'
Láthatóan a biztonságra törekszik a Tisza Volán, bármi áron igyekeznek megtörni a hébe-hóba induló hazai kontrákat. Az imént Szilágyi rántotta vissza a nyakánál fogva Vojnic-Zelicet. Villant a lap.
68'
Barna Dávid újra a főszerepben, a felhúzódó balbekk kapásból durrantott rá egy röviden felszabadított szögletet, nem sokat tévesztett a rakétája.
67'
Itt a mérkőzés első sárga lapja: Ondrejó rántotta le hátulról a meginduló Barnát.
64'
Kettő az egyben mehetett Ngalle és Faragó a labdát eladó udvarira, de a kameruni légiós passz helyett cselt választott, a mögötte érkező Szücs pedig így be tudott még lépni elé. Nagy helyzet maradt ki. Összességében továbbra is a Volán dominál, a mórahalmiak nehezen tudják megtartani a megszerzett labdákat.
60'
Szilágyi csavart gyönyörűen kapura egy 25 méteres szabadot, lövése megpattant a sorfalon, és úgy suhant el centikkel a rövid felső mellett. Czirják ugyan kapaszkodott, de köszönetet mondhat Fortunának, amiért ez nem ment egy kicsit beljebb.
55'
Magyar György lépett oda Szilágyinak, a mórahalmi középpályás dühösen csattant fel az ellene fújó Brezovai sporttárs ellen, de a bíró rendre inti a játékost.
52'
GÓÓÓL!!! Magyar György kapott remek bepasszt jobbról, majd a játékosedző gyönyörűen lőtt tíz méterről a rövid felsőbe, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. 1-3
50'
Buzási élesen belőtt labdájáról alig-alig csúsztak le a társak középen.
47'
GÓÓÓL!!! Faragó triplázik, a vendégek támadója bő 25-ön lőtte ki a jobb felsőt, 0-3!
46'
Takács és Zámbori lejött, Bokányi Richárd és K.Tóth váltotta.
46'
Folytatódik a találkozó, a hazai oldalon történt csere, rögtön kettő is.
SZÜNET
45+1'
Itt a vége az első félidőnek, Brezovai Zoltán egy percet hosszabbított. A 45 perc során főként a Volán akarata érvényesült, és Faragó két találatával összességében megérdemelten szerzett jelentős előnyt Tóth Ákos alakulata a születre.
40'
A két gól láthatóan megzavarta a mórahalmiakat, Magyar György tanítványai a labdával is alig találkoztak az utóbbi percekben. Eközben a szegediek támadnak, az imént megint Faragó került helyzetbe, Buzási szögletét fejelte a bal felső fölé a csatár.
37'
GÓÓÓL!!! Beretka lekészített labdáját Faragó pörgette fel magának 13 méternél, majd gyönyörűen lőtt a kapuba védője szorításában. 0-2
35'
Kis híján itt a második, Buzási keresztlabdája Beretkát találta a hosszún üresen, de a szélső közeli fejese nem talált kaput.
32'
GÓÓÓL!!! Grünwald kapott kiváló felívelést a balon, ziccerben mehetett Czirjákra, de a kapus fogta a közeli lövést. A kipattanó ugyanakkor Faragót találta meg, aki tétovázás nélkül, kapásból bombázott a hálóba. 0-1
28'
Dargó Balázs nem tudja folytatni a játékot, Szilágyi Norbert állt be a helyére.
26'
Dargó ütközött ellenfelével szerencsétlenül a félpályánál, ápolni kell a vendégek játékosát, aki a jobb vádliját fájlalja. Bagdi Ferenc kapusedző és Buzási együttes erővel segítik lebicegni az oldalvonalon túlra.
24'
Jól állják a sarat a védelmek, egyelőre főként rögzített szituációk után forogtak kisebb-nagyobb veszélyben a kapuk. Legutóbb Magyar fejelt a rövidre a tizenhatos sarkától, de két-három métert tévesztett a jobb alsóhoz képest.
20'
Zámbori öklelte fel Beretkát a jobbösszekötő helyén, Grünwald méregethette így a távolságot szabadrúgásból, végül azonban Ngalle végezte el a pontrúgást, felívelése messze elszállt a fejek fölött. Oda a lehetőség.
16'
Barna szaladt neki Mucsinak, harminc méterre a vendégek kapujától, véleményes az eset, de Brezovai sporttárs befújta a szabadot. Zámbori állt a labda mögé, felívelését magyar csúsztatta meg középen, de a kapusnak nem okozott gondot a hárítás.
14'
Beretka indult volna el a bal szélen, de Szűcs ellentmondást nem tűrően lépett be a védő elé, és szabadított fel előle. A túloldalon Szőke próbálta meg negyven méterről megtréfálni egy emeléssel a kissé kint helyezkedő Dongót, de alaposan célt tévesztett. Ami a játékot illeti, enyhe mezőfölényben futballozik a Volán, helyzetekig azonban egyelőre a szegediek sem jutnak el.
10'
Grünwald kapott kiváló felívelést a büntetőterületen belül, a védők lemaradtak róla, de az átvételbe hiba csúszott, így Czirják gond nélkül kikísérhette a játékszert az alapvonalon túlra.
5'
Akárcsak az április végi bajnokin, ezúttal is komoly iramban kezdődik a találkozó, láthatóan egyik csapat sem veszi fél vállról a kupadöntőt.
2'
Grünwald sarokrúgása laposan a rövidre érkezett, könnyedén szabadították fel a védők.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indíthatták útjára a labdát. Rögtön az első támadásnál Ondrejó harcolt ki szögletet Barna mellett.
16.55 A csapatok felsorakoztak a Prezovai Zoltán vezette játékvezetői hármas mellé, sárga mezben lép pályára a vendéglátó Mórahalom, míg a Tisza Volán játékosai kék-fekete csíkos dresszt viselnek. A szervezők megadják a módját a rendezésnek, a Himnusz eléneklésével kezdődik a találkozó. 16.50 Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Jelenleg a Mórahalmi Fúvószenekar produkcióját élvezheti a szép számban megjelent publikum, de a csapatok már bevonultak az öltözőbe, hamarosan kezdetét veszi a találkozó. Fontos közlemény, hogy a találkozót videóra rögzítik, a felvételt csütörtök este 20.05 perckor tekinthetik meg a Telin Televízión. A mérkőzés Brezovai Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.