Labdarúgás: Faragó triplájával kupagyőztes a Volán 2014-ben + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

morahalom_tisza_volan127_gs

Nem volt ellenszere a hazai pályán küzdő Mórahalomnak a Tisza Volán játékára, Faragó Bence mesterhármasa pedig eldöntötte a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa fináléját.

Magas tempóban kezdték a mérkőzést a felek, ugyanakkor komoly helyzeteket nem látott a kupadöntőhöz méltó számban megjelent publikum. Mindez köszönhető volt annak, hogy a hazaiak rendkívül stabil védekezésre alapoztak a taktikájukat, támadásaikban azonban éppen ebből kifolyólag kevés potenciál lakozott. A Tisza Volán sokat járatta a labdát, de a mórahalmi retesszel sokáig nem tudtak mit kezdeni Tóth Ákos tanítványai. Végül kicsivel több, mint fél óra telt el az összecsapásból, amikor a büntetőterületre betörő Grünwald kiváló labdát kapott, már csak Czirják állt vele szemben, de a felhúzódó balbekk közeli kísérletét a vendéglátók kapusa hatalmas bravúrt bemutatva hárította. Csakhogy kipattanó éppen Faragót találta meg, aki kapásból be is bombázta a labdát a hálóba. (0-1) A Mórahalom jószerével fel sem ocsúdott a pofonból, de máris jött a következő: Beretka passzát Faragó felpörgette magának, és 13 méterről újabb gólt bombázott dropból. (0-2) Szünetben Magyar György igyekezett felrázni együttesét, a védekezőbb felfogású Takács, Zámbori duó helyét az offenzívebb K.Tóth és Bokányi Richárd vette át. A szegedieket azonban ez sem zavarta abban, hogy Faragó távoli bombájával igen hamar háromra növeljék a differenciát. (0-3) Bár az 52. minutumban Magyar még egy gyönyörű, kapufás találattal szépíteni tudott, többre már nem ment a vendégek ellen a házigazda, így a 2013/2014-es szezonban a Tisza Volán nyerte a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa kiírását.

A fináléról tévéfelvétel is készült, amelyet június 5-én, csütörtökön este 20.05-től tűz képernyőre a Telin TV csatornája.

Mórahalom, 500 néző
2014. június 4., 17.00
Mórahalom VSE
Tisza Volán SC Szeged
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Brezovai Zoltán • asszisztens: Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos
1
3

Labdarúgó SZEGEDma.hu CSMMK döntő:

Mórahalom VSE – Tisza Volán SC Szeged 1-3 (0-2)
Mórahalom, 500 néző. Vezette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Gáleg Ferenc Lajos).
Mórahalom: Czirják – Takács (Bokányi R. – a szünetben), Szücs, Udvari, Barna, Vojnic-Zelic, Zámbori (K.Tóth – a szünetben), Magyar, Tóth, Lázár, Szőke. Játékos-edző: Magyar György.
Tisza Volán: Dongó – Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Ngalle (Szalma 75′), Mucsi, Dargó (Szilágyi 28′), Ondrejó, Beretka (Szabó D. 89′), Faragó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Faragó (32′, 37′, 47′), illetve Magyar (52′).
Sárga lap: Szücs (80′), illetve Ondrejó (67′), Szilágyi (71′), Beretka (81′).
Kiállítás: Szilágyi (87′).

Magyar György: “Természetesen, mint minden vereség után, szomorú a csapat. Azt gondolom, jól kezdtünk. Védekezésre rendezkedtünk be, hiszen talán ez lehet a Volán ellenszere. Ettől függetlenül, az ellenfelünk végig irányította a mérkőzést, még azt is beismerem, hogy ma ennyi különbség volt a két csapat között. Sokkal fittebbek voltak nálunk, nyilván, a rövid keretünk és a hosszú szezon kijött az összecsapáson. Csalódott vagyok, de emellett örülök annak, hogy eljutottunk a döntőig. Nívós meccsen, egy jó ellenfél ellen tudtunk játszani. A második felvonásban megmutattuk, hogy mi is tudunk támadni, de a Volán 3-0-ás vezetése birtokában kézben tartotta a mérkőzést. Egyik szemem sír, de a másik nevet. Megmutattuk, hogy az akarással nincs gond, és hogy egy ilyen komoly csapat ellen is fel tudjuk venni a versenyt, szűkebb háttérrel és kerettel. Büszke vagyok az egész társaságra!”

Tóth Ákos: “Ez a kupagyőzelem egy nagy dolog, egy újabb siker a csapat életében, amiért, úgy gondolom, ezúttal is megdolgoztunk. Sajnálom, hogy Dargó Balázs megsérült, remélem, nem túl súlyos a helyzet, mindenesetre pár hétig biztosan nem számíthatunk rá. De nem állunk le, készülünk a szombati bajnokira, aztán pedig várjuk, hogy kell-e osztályozót játszanunk, és ha igen, kivel. Persze, amit lehet, megteszünk azért, hogy ezt elkerülhessük, azaz mindenképpen be akarjuk gyűjteni a három pontot az FK ellen, hogy minél jobb mérleggel zárhassunk. A mai nap mindemellett a ünneplésé, amit meg is érdemelnek a játékosok. Összességében azt hiszem, megérdemelten nyertünk ma. Jobb csapat jelenleg a Tisza Volán a Mórahalomnál, elsősorban a fiatalság és a lendület szól mellettünk. Ez megmutatkozott ma a helyzetek kialakításában és a játékban is, de az ellenfelünk is mindent megtett, hogy a végén kiegyenlítsen. Úgy vélem, ismét egy magas színvonalú, jó összecsapást láthatott a közönség.”

no images were found

no images were found

Online közvetítésünk:

18.50 Zajlik az éremátadás, a kupát és az érmeket Pintér M. Lajos, a SZEGEDma.hu főszerkesztője, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, illetve Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere adja át a csapatoknak. A díszes serleget Dongó Dénes csapatkapitány vette át a szegediek nevében.

VÉGE

90+2′
Vége a találkozónak, 2011 után ismét megyei kupagyőztes a Tisza Volán csapata!
89′
Beretka számára véget ért a kupadöntő, Szabó Dávid állt be az utolsó percekre.
87′
Szilágyi kénytelen az öltözőbe ballagni, miután nagyon csúnyán rálépett Barna Dávid bokájára. A csereként beállt középpályásnak nem ez volt az első durva megmozdulása a sárgája óta.
85′
Mindent egy lapra feltéve rohamoz a hazai alakulat, teljesen beszorul a Tisza Volán a hajrára. A nagy akarás azonban egyelőre nem vezet sikerre, sőt a legutóbbi akciónál Magyar és K.Tóth egymást zavarta nagy helyzetben.
82′
Magyar György ment el szépen lendületből két védő mellett is, indulhatott volna kapura, de Szilágyi elütötte. A hazai közönség piros lapot reklamál, de Brezovai sporttárs csak szabadrúgást ítélt. Azt pedig Magyar a kapu fölé tekerte.
81′
Beretka is besárgult, a szegedi szélső a sípszó után rúgta el a labdát.

no images were found

80′
Az idő előrehaladtával egyre kapkodóbban küzd a Mórahalom, a hazaiak megmozdulásai időnként már-már lábat is találnak, legutóbb Szücs talpalt oda Beretkának.
77′
Mucsi faultolta Barnát 18 méterre a Volán kapujától, a szabadrúgás mögé Magyar állt oda, de lökete két méterrel a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
77′
Újabb csere: Kormányos váltotta Grünwaldot.
75′
Frissíti alakulatát Tóth Ákos, Szalma ment fel Ngalle helyére.
71′
Láthatóan a biztonságra törekszik a Tisza Volán, bármi áron igyekeznek megtörni a hébe-hóba induló hazai kontrákat. Az imént Szilágyi rántotta vissza a nyakánál fogva Vojnic-Zelicet. Villant a lap.
68′
Barna Dávid újra a főszerepben, a felhúzódó balbekk kapásból durrantott rá egy röviden felszabadított szögletet, nem sokat tévesztett a rakétája.
67′
Itt a mérkőzés első sárga lapja: Ondrejó rántotta le hátulról a meginduló Barnát.

no images were found

64′
Kettő az egyben mehetett Ngalle és Faragó a labdát eladó udvarira, de a kameruni légiós passz helyett cselt választott, a mögötte érkező Szücs pedig így be tudott még lépni elé. Nagy helyzet maradt ki. Összességében továbbra is a Volán dominál, a mórahalmiak nehezen tudják megtartani a megszerzett labdákat.
60′
Szilágyi csavart gyönyörűen kapura egy 25 méteres szabadot, lövése megpattant a sorfalon, és úgy suhant el centikkel a rövid felső mellett. Czirják ugyan kapaszkodott, de köszönetet mondhat Fortunának, amiért ez nem ment egy kicsit beljebb.
55′
Magyar György lépett oda Szilágyinak, a mórahalmi középpályás dühösen csattant fel az ellene fújó Brezovai sporttárs ellen, de a bíró rendre inti a játékost.
52′
GÓÓÓL!!! Magyar György kapott remek bepasszt jobbról, majd a játékosedző gyönyörűen lőtt tíz méterről a rövid felsőbe, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. 1-3
50′
Buzási élesen belőtt labdájáról alig-alig csúsztak le a társak középen.
47′
GÓÓÓL!!! Faragó triplázik, a vendégek támadója bő 25-ön lőtte ki a jobb felsőt, 0-3!
46′
Takács és Zámbori lejött, Bokányi Richárd és K.Tóth váltotta.
46′
Folytatódik a találkozó, a hazai oldalon történt csere, rögtön kettő is.

SZÜNET

45+1′
Itt a vége az első félidőnek, Brezovai Zoltán egy percet hosszabbított. A 45 perc során főként a Volán akarata érvényesült, és Faragó két találatával összességében megérdemelten szerzett jelentős előnyt Tóth Ákos alakulata a születre.

no images were found

40′
A két gól láthatóan megzavarta a mórahalmiakat, Magyar György tanítványai a labdával is alig találkoztak az utóbbi percekben. Eközben a szegediek támadnak, az imént megint Faragó került helyzetbe, Buzási szögletét fejelte a bal felső fölé a csatár.
37′
GÓÓÓL!!! Beretka lekészített labdáját Faragó pörgette fel magának 13 méternél, majd gyönyörűen lőtt a kapuba védője szorításában. 0-2
35′
Kis híján itt a második, Buzási keresztlabdája Beretkát találta a hosszún üresen, de a szélső közeli fejese nem talált kaput.
32′
GÓÓÓL!!! Grünwald kapott kiváló felívelést a balon, ziccerben mehetett Czirjákra, de a kapus fogta a közeli lövést. A kipattanó ugyanakkor Faragót találta meg, aki tétovázás nélkül, kapásból bombázott a hálóba. 0-1
28′
Dargó Balázs nem tudja folytatni a játékot, Szilágyi Norbert állt be a helyére.
26′
Dargó ütközött ellenfelével szerencsétlenül a félpályánál, ápolni kell a vendégek játékosát, aki a jobb vádliját fájlalja. Bagdi Ferenc kapusedző és Buzási együttes erővel segítik lebicegni az oldalvonalon túlra.
24′
Jól állják a sarat a védelmek, egyelőre főként rögzített szituációk után forogtak kisebb-nagyobb veszélyben a kapuk. Legutóbb Magyar fejelt a rövidre a tizenhatos sarkától, de két-három métert tévesztett a jobb alsóhoz képest.

no images were found

20′
Zámbori öklelte fel Beretkát a jobbösszekötő helyén, Grünwald méregethette így a távolságot szabadrúgásból, végül azonban Ngalle végezte el a pontrúgást, felívelése messze elszállt a fejek fölött. Oda a lehetőség.
16′
Barna szaladt neki Mucsinak, harminc méterre a vendégek kapujától, véleményes az eset, de Brezovai sporttárs befújta a szabadot. Zámbori állt a labda mögé, felívelését magyar csúsztatta meg középen, de a kapusnak nem okozott gondot a hárítás.
14′
Beretka indult volna el a bal szélen, de Szűcs ellentmondást nem tűrően lépett be a védő elé, és szabadított fel előle. A túloldalon Szőke próbálta meg negyven méterről megtréfálni egy emeléssel a kissé kint helyezkedő Dongót, de alaposan célt tévesztett. Ami a játékot illeti, enyhe mezőfölényben futballozik a Volán, helyzetekig azonban egyelőre a szegediek sem jutnak el.
10′
Grünwald kapott kiváló felívelést a büntetőterületen belül, a védők lemaradtak róla, de az átvételbe hiba csúszott, így Czirják gond nélkül kikísérhette a játékszert az alapvonalon túlra.
5′
Akárcsak az április végi bajnokin, ezúttal is komoly iramban kezdődik a találkozó, láthatóan egyik csapat sem veszi fél vállról a kupadöntőt.
2′
Grünwald sarokrúgása laposan a rövidre érkezett, könnyedén szabadították fel a védők.
1′
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indíthatták útjára a labdát. Rögtön az első támadásnál Ondrejó harcolt ki szögletet Barna mellett.

16.55 A csapatok felsorakoztak a Prezovai Zoltán vezette játékvezetői hármas mellé, sárga mezben lép pályára a vendéglátó Mórahalom, míg a Tisza Volán játékosai kék-fekete csíkos dresszt viselnek. A szervezők megadják a módját a rendezésnek, a Himnusz eléneklésével kezdődik a találkozó.

16.50 Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk. Jelenleg a Mórahalmi Fúvószenekar produkcióját élvezheti a szép számban megjelent publikum, de a csapatok már bevonultak az öltözőbe, hamarosan kezdetét veszi a találkozó. Fontos közlemény, hogy a találkozót videóra rögzítik, a felvételt csütörtök este 20.05 perckor tekinthetik meg a Telin Televízión.

A mérkőzés Brezovai Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Előző sztori

Csökken a gázolaj ára

Következő sztori

A szegedi országzászlónál is megemlékeztek Trianonról + FOTÓK