Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: gyálaréti sikere ellenére is “csak” bronzérmes az Üllés + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

gyalaret_ulles17_gs

Rendkívül kiélezett, szoros meccset játszott egymással a Gyálarét és az Üllés, a vendégek végül egyetlen találattal bizonyultak jobbnak riválisuknál. Ugyanakkor a Tiszasziget is három ponttal gazdagodott, miután a Székkutas nem állt ki, így Szél Róbertéknek be kell érniük a dobogó alsó fokával.

Hullámzóan indult a mérkőzés, egyik fél sem tudta igazán magához venni a domináns szerepet, szerencsére azonban mindez abban csúcsosodott ki, hogy mindkét kapu veszélyben forgott. A hazaiak a 11. percben kis híján meg is szerezték a vezetést, de Glendza találatát a játékvezető – asszisztense jelzésére – les miatt érvénytelenítette. Komoly reklamálásban törtek ki az eset kapcsán a gyálarétiek, Péter még be is sárgult. Ugyanakkor csitultak némiképp az indulatok pár perccel később, amikor a túloldalon kísértetiesen hasonló helyzetben Kohlrusztól is elvettek egy gólt a bírók. A jég végül a 43. minutumban tört meg: ekkor Szél lőtte ki hajszálpontosan 16 méterről a bal alsót védője szorításában. (0-1)

Szünet után nagyobb fokozatba kapcsolt a Gyálarét, a hazai együttes nyomás alá helyezte az üllési kaput, a vendég védők mindemellett magabiztosan állták a rohamokat, nagyobb helyzetek nem alakultak ki az első félidőben megsérült Glendzát nélkülöző Paksi-legénység előtt. Ahogy haladt az idő, egyre ingerültebbé váltak a játékosok mindkét oldalon, a játékrész közepén Boros bíró jószerével el sem tudta tenni a sárga lapot. Az indulatok aztán némiképp lecsitultak, és a 76. percben kis híján a meccs is eldőlt. Egy kontránál Kárász szabálytalankodott Kaszával szemben a büntetőterületen belül, a vendégek így büntetőt lőhettek, azt azonban Kiss a kapu mellé gurította. Mint utóbb kiderült, ez a hiba nem került sokba, az Üllés végül minimális arányú győzelmet aratott.

Mindezzel Szél Róberték a bronzérmet szerezték meg, miután a második Tiszasziget is – játék nélkül – begyűjtötte a három pontot. A Gyálarét, köszönhetően a Csanytelek vereségének, maradt a 14. helyen, így Paksi Péter csapata számára kérdéses egyelőre, melyik osztályban indulhat a 2014/15-ös szezonban.

Gyálarét, 50 néző
2014. június 14., 17.00
Gyálarét LSC
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Boros Máté Dávid • asszisztens: Gáleg Ferenc Lajos, Cseh Gábor
0
1

Labdarúgó megyei II. osztály 30. forduló:

Gyálarét LSC – Üllési ISE 0-1 (0-1)
Gyálarét, 50 néző. Vezette: Boros Máté Dávid (Gáleg Ferenc Lajos, Cseh Gábor).
Gyálarét: Németh – Simon, Paksi, Borbola, Csordás, Aguilar (Fekete 71′), Lalicic, Mike, Ares, Péter, Glendza (Gyémánt 19′, Kárász 73′). Játékos-edző: Paksi Péter.
Üllés: Bazsó J. – Gyuris Zs., Kormos A., Bazsó F., Lippai D., Kiss, Kasza, Cseh (Gyuris M. 90+2′), Szentmártoni, Kohlrusz (Buknicz – a szünetben), Szél. Megbízott edző: Papp Zoltán.
Gólszerző: Szél (43′).
Sárga lap: Paksi (6′), Péter (11′), Mike (63′), Csordás (66′), Lalicic (88′), ill. Gyuris Zs. (38′), Lippai (67′), Szél (88′).

Paksi Péter: “Sokan nem gondolták volna, hogy a Gyálarét egy ilyen eredményes tavaszt tud produkálni. 18 új játékossal kezdtük el a bajnokság második etapját, már-már reménytelen helyzetben. Azt hiszem, az első 4-5 forduló után parádés teljesítményt nyújtottunk, onnantól kezdve tulajdonképpen végigvertük a mezőnyt. A bordányi, illetve a mai mérkőzésünk is bizonyította, hogy azonos szinten vagyunk az élbolyhoz tartozó riválisokkal. Igen komoly megyei rangadó volt ez az Üllés elleni, és úgy érzem, a szerencsésebb csapat nyert. A második félidőre már egyértelműen mi uraltuk a játékot, sajnos azonban a helyzeteink kimaradtak. Mindemellett a játékvezető sem volt kellően határozott a kétes helyzetek megítélésénél. Összességében ez pont elég volt, hogy az Üllés egy szerencsés találattal megnyerje a mérkőzést. Persze, mindettől függetlenül gratulálok a vendégek egész éves teljesítményéhez. Azt azonban hozzá kell tennem a mai meccshez, hogy két meghatározó játékosunk hiányzott, illetve a találkozó elején megsérült Sasa Glendza is, aki tavasszal 18 gólt termelt. Nélkülük nem volt kellően éles a támadójátékunk. Mindent egybevetve, köszönöm a játékosaimnak az egész féléves teljesítményüket, mindenkivel meg vagyok elégedve. Mostoha körülmények közül indultunk, négy pontot saját hibánkból le is vontak tőlünk, így most a biztos bennmaradás helyett várunk a jó szerencsére. Két ellenfelünket így is megelőztük, és majd eldől, mire volt elég a tavaszi menetelésünk.”

Papp Zoltán: “Nagyon balszerencsésen indult a szezonunk, hiszen Babarczi Tamás balesetet szenvedett. Ez végig rányomta a bélyegé a csapat teljesítményére. Próbáltunk érte i küzdeni, de nagyon visszaestünk ősszel. A tavaszi idényben ugyanakkor mi gyűjtöttük a legtöbb pontot a bajnokságban, így odaértünk a dobogóra. Nagyon fontos volt ez Tamás miatt, neki szeretnénk ajánlani ezt a sikert, remélhetőleg segít majd ez számára a minél gyorsabb gyógyulásban.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3′
Itt a vége, üdvrivalgásban törnek ki az üllésiek – győzelmükkel odaértek a harmadik helyre. A végig harcosan küzdő Gyálarét 14. pozíciónál előrébb nem végezhetnek, így kérdéses, melyik osztályban kezdhetik meg a következő szezont.
90+2′
Csere a vendégeknél, Cseh Richárd helyét vette át Gyuris Máté.
90+1′
Kárász esett el védője mellett egy balul sikerült csel után: nem láttuk pontosan, volt-e kontakt a két fél között, mindenesetre a hazaiak tizenegyest reklamálnak.
88′
Elfogyott a cérna a játékosoknál. Lalicic tépte ki ellenfele kezéből a labdát egy szabálytalanság után, majd Szél rángatta meg a gyálarétit a nyakánál fogva. Sárga lap mindkettejük jutalma.
85′
Újfajta módját találták a fekete mezesek az időhúzásnak: Kormos senkitől sem zavartatva bombázta az utcára a játékszert tisztázás gyanánt.
83′
Bazsó János! Embertelen nagy bravúrral védett a vendégek kapusa egy bal alsóra tartó távoli átlövést.
82′
Átszállt a beívelés a hosszúra, Feketének is magas volt, a védők pedig tisztáztak.
82′
A tizenhatos és az alapvonal találkozásánál rántották vissza Pétert, jó helyről adhat középre Lalicic.
77′
Még ilyet! Kiss Márió a jobb alsót vette célba, Németh érezte is az irányt, de nem kellett a portás védése, a labda így sem találta el a kaput.
76′
Elkiabálta a tudósító: Kárász rántotta le Kaszát a tizenhatoson belül, büntetőt lőhetnek a vendégek.

76′
Gyors iramban zajlik a játék, újra a foci került előtérbe – már csak a helyzetek hiányoznak.
73′
A taktika mindenek felett: cseréjét cseréli Paksi Péter – Kárász ment fel Gyémánt helyett.
71′
Csere hazai oldalon: Fekete váltotta Aguilart.
70′
Forrnak az indulatok a pályán, percek óta reklamálnak a játékosok, ki-ki a saját sérelmei miatt. Boros Máté Dávid nehezen tud csak úrrá lenni a helyzeten.
68′
Az eset nyomán megítélt szabadot Péter durrantotta a rövid felsőre, Bazsó csak üggyel-bajjal tudta szögletre tolni a bombát.
67′
Lippai rendkívül elkésve, ráadásul láthatóan könyökkel borította fel az őt kicselező Arest. A spanyol légiós pörgős beszéddel hadart el egy idegennyelvű káromlást – nem szeretnénk tippelni, mit jelentett.
66′
Csordás is túlzottan határozottnak bizonyult egy belépőnél, újabb kártyát húzott így elő a bíró zsebéből.
63′
Mike kapott sárga lapot, miután hátulról faultolta ellenfelét a félpályánál.
63′
Illusztris néző érkezett: visszatért fészkébe a gyálaráti focipálya gólyája.

59′
Csordás szögletét Szél majdnem a saját kapujába csúsztatta – centikkel zúgott csak el a keresztléc felett a labda.
55′
Talán ez lesz a megoldás? Borbola kísérletezett egy távoli átlövéssel. Kaput ugyan nem talált, de megmutatta, mivel lehet érdemes próbálkozni.
54′
Nehezen találja a Paksi-legénység ellenfele védelmének ellenszerét. Bár a labda többet van az utóbbi percekben a hazaiaknál, helyzetekig nem igazán jutnak el Péter Sándorék.
49′
Nagy elánnal kezdenek a gyálarétiek, az imént Péter fordult le középen Bazsó Ferencről, de 20 méteres lövése már erőtlenre sikerült.
46′
Az Üllésnél történt változás a szünetben: Kohlrusz már nem jött ki az öltözőből, Buknicz ugyanakkor ott van a pályán.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Egy hazai részről kivédekezett üllési ellentámadás zárja a félidőt, Boros Máté Dávid lefújta a játékrészt. Igen változatos futballt láthatott az első 45 perc során a közönség, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. A vendégek egyet ki is használtak.
43′
GÓÓÓL!!! Szél Róbert védővel a nyakán lőtt mozgásával ellentétes irányba laposan, Németh pedig nem háríthatta a bal alsóra tartó kísérletet. 0-1!
40′
Nagyot mentett Borbola, a hazai védő a Kasza belöbbölt labdájára lecsapni készülő Kohlrusz, Szél páros elől fejelte ki a labdát a mezőnybe.
38′
Gyuris rántotta le az egy kontrával meginduló Aguilart. Taktikai volt a szabálytalanság, az érte kapott lap pedig sárga.
35′
Nagyon aktív pillanatait éli Péter Sándor, ismét jó csellel indult a szélső, az alapvonal előtt Kormos lökte el, a bíró sípja azonban néma maradt.

32′
Péter unta meg a viszonylagos eseménytelenséget, egyedül indult el a kapu felé, két védő mellett el is ment, Bazsó Ferenc végül becsúszva szerelte, mielőtt még Bazsó Jánosnak kellett volna közbeavatkoznia.
27′
Szép kombinációval villant az Üllés: Szentmártoni beadását Kohlrusz fejelte középre a hosszúnál, a védőjét megelőző Szél azonban nem találta el 11 méterről a ketrecet.
22′
Hoppá! Lippai pár centi híján bevette sarokkal a hazai kaput, miután Németh kiejtette Kasza szögletét.
19′
Igen hamar megesik az első csere: Glendza szenvedett kisebb sérülést, a játékot nem tudja folytatni, így Gyémánt állt be.
16′
Hullámzó a meccs képe: most Péter eresztett kapura kapásból egy szöglet utáni rövid felszabadítást, lövése fölé-mellé ment.

15′
Vastaps a nézők közül: Kasza felívelt labdáját Kohlruszt tette a kapuba a késve kilépő Németh mellett. A sporttársak ugyanakkor ezt a találatot is annullálták les miatt.
13′
Kezd kijönni a kezdeti szorításból a Gyálarét. Az imént Csordás ment el védője mellett egy gyönyörű csellel, majd a középen érkező társ elé készített, Lalicic lövése azonban messze kapu fölött hagyta el a játékteret.
11′
Gólnak indult, sárga lap lett belőle: Péter adott be szabadrúgást jobbról, a középen berobbanó Glendza viszont hiába továbbított a hálóba, a partjelző behúzta a lest. Péter Sándor végül olyan heves reklamálásba kezdett, hogy Boros bíró felmutatta neki a kártyát.
9′
Már most látszik, feltolt védekezéssel, letámadásra lapozva lép fel az Üllés. Papp Zoltán tanítványai már az ellenfél térfelén igyekeznek labdát szerezni.
6′
Paksi tarolta le a kiugrani készülő Kohlruszt, villant a lap. Az esetnél ugyanakkor előnyszabályt alkalmazott a spori, Kasza pedig kis híján a hosszú felsőbe tekert a tizenhatos sarkától.
5′
Péter távoli lövésre vállalkozott, 25 méteres, lapos lökete éppen a középen álló Bazsó Jánost találta meg.
2′
Az üllésieké lett az első szöglet: Kasza félmagas beadására Kiss érkezett a rövidnél, pörgetése azonban nem talált kaput.
1′
A vendégek indították útjára a labdát.

16.59: Egy perc néma csenddel kezdődik a találkozó. A héten elhunyt Paksi Péterre, a hazai játékos-edző, ifj. Paksi Péter édesapjára emlékezünk. Nyugodjon békében!

16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A hazaiak tiszta türkizben, míg az Üllés játékosai tiszta feketében lépnek ma pályára. Ami az időjárást illeti, az elmúlt napok rekkenő hősége kicsit alábbhagyott, felhős az ég és enyhe szellő lengedez a gyep fölött.

A mérkőzés Boros Máté Dávid sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Elképesztő menetelését koronázhatja meg az utolsó fordulóban a Gyálarét. Paksi Péter tanítványai 14 eddigi tavaszi mérkőzésükön 9 győzelmet arattak, egy újabb diadallal pedig a télen még lesajnált együttes – a további eredmények kedvező alakulása mellett – akár a 11. pozícióig is felkúszhat a tabellán. Ehhez azonban egy igazán komoly akadályt kell hazai környezetben leküzdenie Péter Sándoréknak, hiszen a vendégül várt Üllés a dobogó második fokáért áll versenyben. Polgár Attila legénysége ráadásul már öt fellépés óta nem talált legyőzőre, ebben a periódusban háromszor is hét vagy több gólt lőttek az aktuális ellenfélnek. Izgalmas, osztályon felüli összecsapásra van tehát kilátás.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nagy Péter nem unatkozott a koronavírus-járvány alatt sem.

Tovább olvasom

Sport

Keresik a BL álomcsapatát, négy szegedi kézilabdázóra szavazhatunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tíz kategóriában hirdetnek győztest.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Tovább olvasom

Aktuál