Sport

Labdarúgás: gyálaréti sikere ellenére is "csak" bronzérmes az Üllés + FOTÓK

Labdarúgás: gyálaréti sikere ellenére is "csak" bronzérmes az Üllés + FOTÓK

2014. június 14., szombat
Labdarúgás: gyálaréti sikere ellenére is "csak" bronzérmes az Üllés + FOTÓK
gyalaret_ulles17_gs

Rendkívül kiélezett, szoros meccset játszott egymással a Gyálarét és az Üllés, a vendégek végül egyetlen találattal bizonyultak jobbnak riválisuknál. Ugyanakkor a Tiszasziget is három ponttal gazdagodott, miután a Székkutas nem állt ki, így Szél Róbertéknek be kell érniük a dobogó alsó fokával.

Hullámzóan indult a mérkőzés, egyik fél sem tudta igazán magához venni a domináns szerepet, szerencsére azonban mindez abban csúcsosodott ki, hogy mindkét kapu veszélyben forgott. A hazaiak a 11. percben kis híján meg is szerezték a vezetést, de

Glendza

találatát a játékvezető - asszisztense jelzésére - les miatt érvénytelenítette. Komoly reklamálásban törtek ki az eset kapcsán a gyálarétiek,

Péter

még be is sárgult. Ugyanakkor csitultak némiképp az indulatok pár perccel később, amikor a túloldalon kísértetiesen hasonló helyzetben

Kohlrusztól

is elvettek egy gólt a bírók. A jég végül a 43. minutumban tört meg: ekkor

Szél

lőtte ki hajszálpontosan 16 méterről a bal alsót védője szorításában. (0-1) Szünet után nagyobb fokozatba kapcsolt a Gyálarét, a hazai együttes nyomás alá helyezte az üllési kaput, a vendég védők mindemellett magabiztosan állták a rohamokat, nagyobb helyzetek nem alakultak ki az első félidőben megsérült Glendzát nélkülöző Paksi-legénység előtt. Ahogy haladt az idő, egyre ingerültebbé váltak a játékosok mindkét oldalon, a játékrész közepén

Boros

bíró jószerével el sem tudta tenni a sárga lapot. Az indulatok aztán némiképp lecsitultak, és a 76. percben kis híján a meccs is eldőlt. Egy kontránál

Kárász

szabálytalankodott

Kaszával

szemben a büntetőterületen belül, a vendégek így büntetőt lőhettek, azt azonban

Kiss

a kapu mellé gurította. Mint utóbb kiderült, ez a hiba nem került sokba, az Üllés végül minimális arányú győzelmet aratott. Mindezzel Szél Róberték a bronzérmet szerezték meg, miután a második Tiszasziget is - játék nélkül - begyűjtötte a három pontot. A Gyálarét, köszönhetően a Csanytelek vereségének, maradt a 14. helyen, így

Paksi Péter

csapata számára kérdéses egyelőre, melyik osztályban indulhat a 2014/15-ös szezonban.

Gyálarét, 50 néző
2014. június 14., 17.00
Gyálarét LSC
Üllési ISE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Boros Máté Dávid • asszisztens: Gáleg Ferenc Lajos, Cseh Gábor
0
-
1

Labdarúgó megyei II. osztály 30. forduló:

Gyálarét LSC - Üllési ISE 0-1 (0-1)

Gyálarét, 50 néző. Vezette: Boros Máté Dávid (Gáleg Ferenc Lajos, Cseh Gábor).

Gyálarét:

Németh - Simon, Paksi, Borbola, Csordás, Aguilar (Fekete 71'), Lalicic, Mike, Ares, Péter, Glendza (Gyémánt 19', Kárász 73').

Játékos-edző:

Paksi Péter.

Üllés:

Bazsó J. - Gyuris Zs., Kormos A., Bazsó F., Lippai D., Kiss, Kasza, Cseh (Gyuris M. 90+2'), Szentmártoni, Kohlrusz (Buknicz - a szünetben), Szél.

Megbízott edző:

Papp Zoltán.

Gólszerző:

Szél (43').

Sárga lap:

Paksi (6'), Péter (11'), Mike (63'), Csordás (66'), Lalicic (88'), ill. Gyuris Zs. (38'), Lippai (67'), Szél (88'). Paksi Péter:

"Sokan nem gondolták volna, hogy a Gyálarét egy ilyen eredményes tavaszt tud produkálni. 18 új játékossal kezdtük el a bajnokság második etapját, már-már reménytelen helyzetben. Azt hiszem, az első 4-5 forduló után parádés teljesítményt nyújtottunk, onnantól kezdve tulajdonképpen végigvertük a mezőnyt. A bordányi, illetve a mai mérkőzésünk is bizonyította, hogy azonos szinten vagyunk az élbolyhoz tartozó riválisokkal. Igen komoly megyei rangadó volt ez az Üllés elleni, és úgy érzem, a szerencsésebb csapat nyert. A második félidőre már egyértelműen mi uraltuk a játékot, sajnos azonban a helyzeteink kimaradtak. Mindemellett a játékvezető sem volt kellően határozott a kétes helyzetek megítélésénél. Összességében ez pont elég volt, hogy az Üllés egy szerencsés találattal megnyerje a mérkőzést. Persze, mindettől függetlenül gratulálok a vendégek egész éves teljesítményéhez. Azt azonban hozzá kell tennem a mai meccshez, hogy két meghatározó játékosunk hiányzott, illetve a találkozó elején megsérült Sasa Glendza is, aki tavasszal 18 gólt termelt. Nélkülük nem volt kellően éles a támadójátékunk. Mindent egybevetve, köszönöm a játékosaimnak az egész féléves teljesítményüket, mindenkivel meg vagyok elégedve. Mostoha körülmények közül indultunk, négy pontot saját hibánkból le is vontak tőlünk, így most a biztos bennmaradás helyett várunk a jó szerencsére. Két ellenfelünket így is megelőztük, és majd eldől, mire volt elég a tavaszi menetelésünk."

Papp Zoltán:

"Nagyon balszerencsésen indult a szezonunk, hiszen Babarczi Tamás balesetet szenvedett. Ez végig rányomta a bélyegé a csapat teljesítményére. Próbáltunk érte i küzdeni, de nagyon visszaestünk ősszel. A tavaszi idényben ugyanakkor mi gyűjtöttük a legtöbb pontot a bajnokságban, így odaértünk a dobogóra. Nagyon fontos volt ez Tamás miatt, neki szeretnénk ajánlani ezt a sikert, remélhetőleg segít majd ez számára a minél gyorsabb gyógyulásban."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Itt a vége, üdvrivalgásban törnek ki az üllésiek - győzelmükkel odaértek a harmadik helyre. A végig harcosan küzdő Gyálarét 14. pozíciónál előrébb nem végezhetnek, így kérdéses, melyik osztályban kezdhetik meg a következő szezont.
90+2'
Csere a vendégeknél, Cseh Richárd helyét vette át Gyuris Máté.
90+1'
Kárász esett el védője mellett egy balul sikerült csel után: nem láttuk pontosan, volt-e kontakt a két fél között, mindenesetre a hazaiak tizenegyest reklamálnak.
88'
Elfogyott a cérna a játékosoknál. Lalicic tépte ki ellenfele kezéből a labdát egy szabálytalanság után, majd Szél rángatta meg a gyálarétit a nyakánál fogva. Sárga lap mindkettejük jutalma.
85'
Újfajta módját találták a fekete mezesek az időhúzásnak: Kormos senkitől sem zavartatva bombázta az utcára a játékszert tisztázás gyanánt.
83'
Bazsó János! Embertelen nagy bravúrral védett a vendégek kapusa egy bal alsóra tartó távoli átlövést.
82'
Átszállt a beívelés a hosszúra, Feketének is magas volt, a védők pedig tisztáztak.
82'
A tizenhatos és az alapvonal találkozásánál rántották vissza Pétert, jó helyről adhat középre Lalicic.
77'
Még ilyet! Kiss Márió a jobb alsót vette célba, Németh érezte is az irányt, de nem kellett a portás védése, a labda így sem találta el a kaput.
76'
Elkiabálta a tudósító: Kárász rántotta le Kaszát a tizenhatoson belül, büntetőt lőhetnek a vendégek.
76'
Gyors iramban zajlik a játék, újra a foci került előtérbe - már csak a helyzetek hiányoznak.
73'
A taktika mindenek felett: cseréjét cseréli Paksi Péter - Kárász ment fel Gyémánt helyett.
71'
Csere hazai oldalon: Fekete váltotta Aguilart.
70'
Forrnak az indulatok a pályán, percek óta reklamálnak a játékosok, ki-ki a saját sérelmei miatt. Boros Máté Dávid nehezen tud csak úrrá lenni a helyzeten.
68'
Az eset nyomán megítélt szabadot Péter durrantotta a rövid felsőre, Bazsó csak üggyel-bajjal tudta szögletre tolni a bombát.
67'
Lippai rendkívül elkésve, ráadásul láthatóan könyökkel borította fel az őt kicselező Arest. A spanyol légiós pörgős beszéddel hadart el egy idegennyelvű káromlást - nem szeretnénk tippelni, mit jelentett.
66'
Csordás is túlzottan határozottnak bizonyult egy belépőnél, újabb kártyát húzott így elő a bíró zsebéből.
63'
Mike kapott sárga lapot, miután hátulról faultolta ellenfelét a félpályánál.
63'
Illusztris néző érkezett: visszatért fészkébe a gyálaráti focipálya gólyája.
59'
Csordás szögletét Szél majdnem a saját kapujába csúsztatta - centikkel zúgott csak el a keresztléc felett a labda.
55'
Talán ez lesz a megoldás? Borbola kísérletezett egy távoli átlövéssel. Kaput ugyan nem talált, de megmutatta, mivel lehet érdemes próbálkozni.
54'
Nehezen találja a Paksi-legénység ellenfele védelmének ellenszerét. Bár a labda többet van az utóbbi percekben a hazaiaknál, helyzetekig nem igazán jutnak el Péter Sándorék.
49'
Nagy elánnal kezdenek a gyálarétiek, az imént Péter fordult le középen Bazsó Ferencről, de 20 méteres lövése már erőtlenre sikerült.
46'
Az Üllésnél történt változás a szünetben: Kohlrusz már nem jött ki az öltözőből, Buknicz ugyanakkor ott van a pályán.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Egy hazai részről kivédekezett üllési ellentámadás zárja a félidőt, Boros Máté Dávid lefújta a játékrészt. Igen változatos futballt láthatott az első 45 perc során a közönség, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. A vendégek egyet ki is használtak.
43'
GÓÓÓL!!! Szél Róbert védővel a nyakán lőtt mozgásával ellentétes irányba laposan, Németh pedig nem háríthatta a bal alsóra tartó kísérletet. 0-1!
40'
Nagyot mentett Borbola, a hazai védő a Kasza belöbbölt labdájára lecsapni készülő Kohlrusz, Szél páros elől fejelte ki a labdát a mezőnybe.
38'
Gyuris rántotta le az egy kontrával meginduló Aguilart. Taktikai volt a szabálytalanság, az érte kapott lap pedig sárga.
35'
Nagyon aktív pillanatait éli Péter Sándor, ismét jó csellel indult a szélső, az alapvonal előtt Kormos lökte el, a bíró sípja azonban néma maradt.
32'
Péter unta meg a viszonylagos eseménytelenséget, egyedül indult el a kapu felé, két védő mellett el is ment, Bazsó Ferenc végül becsúszva szerelte, mielőtt még Bazsó Jánosnak kellett volna közbeavatkoznia.
27'
Szép kombinációval villant az Üllés: Szentmártoni beadását Kohlrusz fejelte középre a hosszúnál, a védőjét megelőző Szél azonban nem találta el 11 méterről a ketrecet.
22'
Hoppá! Lippai pár centi híján bevette sarokkal a hazai kaput, miután Németh kiejtette Kasza szögletét.
19'
Igen hamar megesik az első csere: Glendza szenvedett kisebb sérülést, a játékot nem tudja folytatni, így Gyémánt állt be.
16'
Hullámzó a meccs képe: most Péter eresztett kapura kapásból egy szöglet utáni rövid felszabadítást, lövése fölé-mellé ment.
15'
Vastaps a nézők közül: Kasza felívelt labdáját Kohlruszt tette a kapuba a késve kilépő Németh mellett. A sporttársak ugyanakkor ezt a találatot is annullálták les miatt.
13'
Kezd kijönni a kezdeti szorításból a Gyálarét. Az imént Csordás ment el védője mellett egy gyönyörű csellel, majd a középen érkező társ elé készített, Lalicic lövése azonban messze kapu fölött hagyta el a játékteret.
11'
Gólnak indult, sárga lap lett belőle: Péter adott be szabadrúgást jobbról, a középen berobbanó Glendza viszont hiába továbbított a hálóba, a partjelző behúzta a lest. Péter Sándor végül olyan heves reklamálásba kezdett, hogy Boros bíró felmutatta neki a kártyát.
9'
Már most látszik, feltolt védekezéssel, letámadásra lapozva lép fel az Üllés. Papp Zoltán tanítványai már az ellenfél térfelén igyekeznek labdát szerezni.
6'
Paksi tarolta le a kiugrani készülő Kohlruszt, villant a lap. Az esetnél ugyanakkor előnyszabályt alkalmazott a spori, Kasza pedig kis híján a hosszú felsőbe tekert a tizenhatos sarkától.
5'
Péter távoli lövésre vállalkozott, 25 méteres, lapos lökete éppen a középen álló Bazsó Jánost találta meg.
2'
Az üllésieké lett az első szöglet: Kasza félmagas beadására Kiss érkezett a rövidnél, pörgetése azonban nem talált kaput.
1'
A vendégek indították útjára a labdát.
16.59: Egy perc néma csenddel kezdődik a találkozó. A héten elhunyt Paksi Péterre, a hazai játékos-edző, ifj. Paksi Péter édesapjára emlékezünk. Nyugodjon békében! 16.50: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. A hazaiak tiszta türkizben, míg az Üllés játékosai tiszta feketében lépnek ma pályára. Ami az időjárást illeti, az elmúlt napok rekkenő hősége kicsit alábbhagyott, felhős az ég és enyhe szellő lengedez a gyep fölött. A mérkőzés Boros Máté Dávid sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Elképesztő menetelését koronázhatja meg az utolsó fordulóban a Gyálarét. Paksi Péter tanítványai 14 eddigi tavaszi mérkőzésükön 9 győzelmet arattak, egy újabb diadallal pedig a télen még lesajnált együttes - a további eredmények kedvező alakulása mellett - akár a 11. pozícióig is felkúszhat a tabellán. Ehhez azonban egy igazán komoly akadályt kell hazai környezetben leküzdenie Péter Sándoréknak, hiszen a vendégül várt Üllés a dobogó második fokáért áll versenyben. Polgár Attila legénysége ráadásul már öt fellépés óta nem talált legyőzőre, ebben a periódusban háromszor is hét vagy több gólt lőttek az aktuális ellenfélnek. Izgalmas, osztályon felüli összecsapásra van tehát kilátás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.