Labdarúgás: gálázott a Tiszasziget a megújult bordányi sporttelepen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bordany_tiszasziget54_gs

Vendégsiker született a megye II. rangadóján, így a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa bronzérmese versenyben maradt a második helyért.

Bordány, 300 néző
2014. június 8., 17.00
Bordány SK
Tiszasziget SE
A meccs véget ért.

játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Bereczki Bence, Cseh Géza
1
5

Labdarúgó megyei II. osztály 29. forduló:

Bordány SK – Tiszasziget SE 1-5 (0-4). Bordány, 300 néző, vezette: Fodor Lajos (Bereczki Bence, Cseh Géza).
Bordány: Reguli – Csonka, Nógrádi, Sádt, Mészáros, Masír (Molnár 46′), Dobó (Veres 37′), Retek, Fodor B., Zádori, Szabó Zs. (Lippai 75′). Játékos-edző: Retek Flórián.
Tiszasziget: Csanádi – Gárgyán, Illés, Tumbas, Kádár (Kertész 59′), Bódi, Juhász Á. (Frank 75′), Duba, Drágity, Juhász I. (Csőke 75′), Kiss Á. (Gallai 46′). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.
Gólszerzők: Zádori D. (52′), illetve Bódi T. (16′), Kiss Á. (24′, 33′), I. Tumbas (29′), Gallai G. (66′)

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

91′
Hazai szögletekkel ért véget a derbi, nagyobb lehetőség nem alakult ki ezekből a kornerekből. Magabiztosan és megérdemelten nyerte a rangadót az ezen a napon brillírozó Tiszasziget, mely így versenyben maradt az ezüstéremért.
89′
A bordányi Fodor Balázsnak jó a lövőkedve, újabb sistergős kísérlete szállt fölé.
85′
Zádori Dávid szépen készített le lövésre egy labdát, Fodor Balázs 28 méteres ágyúzását Csanádi Dániel el tudta csípni.
82′
Kisebb kakaskodás a pályán Csonka Kristóf és Duba Tamás között, ám ennyi belefér. Szabadrúgása a vége 30 méterről a bordányiaknak. Ez Retek Flórián játékos-edző szöge! Remek próbálkozása a jobb kapufa külső éléről vágódott az oldalvonalon túlra.

no images were found

79′
Kiegyenlített most a játék, a mezőnyben vitézkednek a csapatok, a kapuk nem forognak veszélyben.
75′
A sérült Szabó Zsoltot Lippai Péter váltotta a hazaiaknál, odaát Frank Attila és Csőke Márton kapott lehetőséget, Juhász Imre és Juhász Ádám hagyta el a játékteret. Közben egy beadásánál Csanádi Dániel szigeti kapus szaladt elé a labdának, ez meglepte a bordányi Mészáros Norbertet is, aki hiába szaladt, csúszott, nem tudta a hálóba továbbítani a bőrt.
70′
Csendesedik a meccs, cserékhez készülnek a csapatok. Páholyban érezheti magát a Tiszasziget. A csereként beállt bordányi Molnár Bence lesről szerzett találata borzolta a kedélyeket, egyértelműnek tűnt az eset…
66′
GÓÓÓL 1-5! Gallai Gábor több bordányi védő után a kapust is kicselezte, közben a menteni igyekvő hazaiak a gólvonalra futottak vissza, a tiszaszigeti támadó azonban pompás löbböléssel koronázta meg a csodás csatárteljesítményt, a bordányi hátvédek feje fölött talált utat a léc alá labdája.
63′
Gallai Gábor tört előre ügyesen, majd kicsit elhamarkodottan lőtt, lecsúszott a lábáról, a löket így a bordányi ketrec mellé szállt. Ha tovább viszi, sokkal jobbak lettek volna a gólszerzési esélyei.

no images were found

59′
Kertész Balázs állt Kádár Máté helyére a vendégeknél. Az imént egy szituációnál a bordányi védelemnek már a kapuson átjutott labdát kellett kivágnia, megtette a pirosak hátsó alakzata.
56′
Drágity Dusán 28 méteres szabadrúgása okozott veszélyt, a lapos lövés nem sokkal kerülte el a ketrecet. Talán jobb lett volna, ha a sorfal fölött íveli el, de a remek játékos most máshogy döntött.
52′
GÓÓÓL 1-4! Eredményre vezettek a hazai erőfeszítések! Szabó Zsolt szép centerezését 2 méterről Zádori Dávid váltotta gólra, majd rögtön felkapta a labdát, és rohant vele középkezdéshez. Nem adta fel a Bordány!
49′
Hatalmas iramban kezdődött a második félidő, a Bordány gyorsan gólt akar szerezni. Szabó Zsolt került helyzetbe 8 méterre a kaputól, kivárt, kísérletébe beleléptek, a kipattanót Molnár Bence bombázta keresztbe. Odaát Bódi Tamás tüzelt, a felső lécről a gólvonalra vágódott a bőr, onnan kifelé. Ezt megúszta most Reguli Máté!
46′
A szünetben a bordányiaknál Masír Tamás helyére Molnár Bence állt. Odaát a kétgólos Kiss Árpádot Gallai Gábor váltotta.
46′
Itt a folytatás, a bordányiak hozták játékba a labdát.

SZÜNET!

45′
Vége az első felvonásnak.
44′
Kiss Árpád lövése a jobb felső sarok mellett-fölött szállt el, 16 méterről senkitől sem zavartatva ágyúzhatott a vendégek kétgólos csatára.
41′
Sádt Tamás távoli, lecsapódó lövését bent látták a helyiek, de becsapta őket ez az eset, mert fölé szállt a játékszer.

no images were found

38′
Dobó Lászlót Veres Gábor váltotta hazai oldalon, igyekszik tehát frissíteni Retek Flórián. Szabó Zsolt előtt adódott lehetőség, egyedül törhetett kapura, ám hosszan szöktette magát, Csanádi Dániel felszedhette előle a bogyót.
33′
GÓÓÓL 0-4! Itt az újabb szigeti csapás, minden sikerül a vendégeknek! A lest reklamáló védők között Kiss Árpád lépett ki, Reguli Máté kapus is megtorpant, a világoskékek támadója pedig 14 méterről ívelt fölötte a hálóba.
29′
GÓÓÓL 0-3! Bódi Tamás jobb oldali szögleténél a felhők fölé emelkedett Igor Tumbas, a korábban Tápén, majd az UTC-ben is szerencsét próbált szerb hátvéd, majd védhetetlenül bólintott a kapu bal sarkába. Eldőlni látszik a rangadó, a népes hazai nézősereg is ezen a véleményen van… Ellenállhatatlanul futballozik a Tiszasziget.
24′
GÓÓÓL 0-2! Óriási lehetőséget hagyott ki a Bordány, majd ahogy ez lenni szokott, szinte azonnal gólt kapott. Szabó Zsolt 12 méterről lőhetett volna, de kivárt, végül egy visszafutó védő kivágta előle a lasztit, majd az ellentámadásból egy lecsorgó labdánál kihagyott a pirosak védelme, Kiss Árpád pedig köszönte szépen, 16 méterről ágyúzott a hálóba, megduplázva a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa friss bronzérmesének előnyét.

no images were found

20′
A gól után még egy lehetőséget alakított ki a Tiszasziget. Drágity indításával Bódi törhetett volna kapura, ütközött egy védővel a tizenhatos vonalánál, megakadt, hátrafelé kellett nyúlnia a bogyóért, erőtlen lövése végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
16′
GÓÓÓL 0-1! Mintaszerű támadás után vezetnek a vendégek! Drágity Dusán mélységi indítással tört az alapvonalig a jobb oldalon, mértani pontossággal adott középre, az érkező Bódi Tamás pedig 5 méterről bombázott a hálóba.
12′
Enyhe szigeti fölény alakult ki, a látogatók többet birtokolják a labdát, ám a szórványosabb hazai akciók is veszélyesnek mondhatók. Épp egy gyors támadást indított Fodor Balázs, a tizenhatoson belül szerelték. Nem sokkal ezelőtt ugyanő durrantott távolról mellé.
8′
26 méterről jutott szabadrúgáshoz a vendégcsapat, Duba Tamás lökete alaposan fölé szállt.
7′
Az első helyzet a hazaiak előtt adódott. A hosszú sarok irányába 14 méterről laposan lőtt Fodor Balázs, Csanádi Dániel portásnak nagyot kellett nyújtóznia.
4′
Tiszaszigeti próbálkozásokat láthatunk az első percekben, visszarendeződött a Bordány.
1′
Megkezdődött az összecsapás. Világoskékben a vendégek, pirosban a hazaiak.

16.30: Köszöntünk mindenkit Bordányból, ahol hamarosan igazi rangadó kezdődik a Tiszasziget vendégszereplésével. A mérkőzés igazi örömünnep a településen. A Magyar Labdarúgó-szövetség sporttelep-felújítási TAO-programja keretében megvalósuló fejlesztést követően egy komfortos, család- és szurkolóbarát létesítmény várja a nézőket. 130 férőhelyes mobil lelátó, a csapat színeiben pompázó labdafogó hálók, a pályát övező szép belső korlát és játékoskijáró is épült az elmúlt időszakban, és megújult a világítás is, így immár a községben található a környék egyik legszebb és legrendezettebb sportközpontja. A hivatalos átadást most, a meccs előtt tartják Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója részvételével. A derbire ingyen léphetnek be a szurkolók, a családokat ugrálóvár is várja. “Példamutató családi eseményen vagyunk” – emelte ki az ellenőr, Mózes Sándor.

Az összecsapás és az élő közvetítés 17 órakor kezdődik Fodor Lajos sípjelére.

A találkozó elé:

Az utolsó előtti fordulónál tart a megyei II. osztály, és már hetekkel ezelőtt eldőlt, a bajnoki cím Mindszentre kerül: az éllovas 74 pontot gyűjtött, s készülhet a megye I-re. A második helyen az Üllés áll 55 ponttal, megelőzve az ugyancsak 55 pontos Deszket (közöttük a jobb gólkülönbség dönt egyelőre), az egyaránt 54 pontos Tiszaszigetet és a saját meccsét már szombaton behúzó Rosmarin Zrt. Mártélyt, míg a hatodik Bordány 50 pontot gyűjtött. A bordányiak csakis egy győzelemmel őrizhetik meg minimális dobogós esélyeiket, de a vendégek számára is létkérdés a diadal, ha oda akarnak érni a legjobbak közé. Igazi hatpontos derbit követhetünk, ahol a döntetlen csakis a riválisoknak kedvező. Ősszel Tiszaszigeten Retek Flóriánnak a 20. percben szerzett találatával 1-0-s vendégsiker született, meglátjuk, ezúttal ki lesz a jobb!

Előző sztori

Gáncs Péter: élő kapcsolatban kell lenni Istennel

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK