Sport

Labdarúgás: gálázott a Tiszasziget a megújult bordányi sporttelepen + FOTÓK

Labdarúgás: gálázott a Tiszasziget a megújult bordányi sporttelepen + FOTÓK

2014. június 8., vasárnap
Labdarúgás: gálázott a Tiszasziget a megújult bordányi sporttelepen + FOTÓK
bordany_tiszasziget54_gs

Vendégsiker született a megye II. rangadóján, így a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa bronzérmese versenyben maradt a második helyért.

Bordány, 300 néző
2014. június 8., 17.00
Bordány SK
Tiszasziget SE
A meccs véget ért.
játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Bereczki Bence, Cseh Géza
1
-
5

Labdarúgó megyei II. osztály 29. forduló:

Bordány SK - Tiszasziget SE 1-5 (0-4).

Bordány, 300 néző, vezette: Fodor Lajos (Bereczki Bence, Cseh Géza).

Bordány:

Reguli - Csonka, Nógrádi, Sádt, Mészáros, Masír (Molnár 46'), Dobó (Veres 37'), Retek, Fodor B., Zádori, Szabó Zs. (Lippai 75'). Játékos-edző: Retek Flórián.

Tiszasziget:

Csanádi - Gárgyán, Illés, Tumbas, Kádár (Kertész 59'), Bódi, Juhász Á. (Frank 75'), Duba, Drágity, Juhász I. (Csőke 75'), Kiss Á. (Gallai 46'). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Zádori D. (52'), illetve Bódi T. (16'), Kiss Á. (24', 33'), I. Tumbas (29'), Gallai G. (66')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
91'
Hazai szögletekkel ért véget a derbi, nagyobb lehetőség nem alakult ki ezekből a kornerekből. Magabiztosan és megérdemelten nyerte a rangadót az ezen a napon brillírozó Tiszasziget, mely így versenyben maradt az ezüstéremért.
89'
A bordányi Fodor Balázsnak jó a lövőkedve, újabb sistergős kísérlete szállt fölé.
85'
Zádori Dávid szépen készített le lövésre egy labdát, Fodor Balázs 28 méteres ágyúzását Csanádi Dániel el tudta csípni.
82'
Kisebb kakaskodás a pályán Csonka Kristóf és Duba Tamás között, ám ennyi belefér. Szabadrúgása a vége 30 méterről a bordányiaknak. Ez Retek Flórián játékos-edző szöge! Remek próbálkozása a jobb kapufa külső éléről vágódott az oldalvonalon túlra.
79'
Kiegyenlített most a játék, a mezőnyben vitézkednek a csapatok, a kapuk nem forognak veszélyben.
75'
A sérült Szabó Zsoltot Lippai Péter váltotta a hazaiaknál, odaát Frank Attila és Csőke Márton kapott lehetőséget, Juhász Imre és Juhász Ádám hagyta el a játékteret. Közben egy beadásánál Csanádi Dániel szigeti kapus szaladt elé a labdának, ez meglepte a bordányi Mészáros Norbertet is, aki hiába szaladt, csúszott, nem tudta a hálóba továbbítani a bőrt.
70'
Csendesedik a meccs, cserékhez készülnek a csapatok. Páholyban érezheti magát a Tiszasziget. A csereként beállt bordányi Molnár Bence lesről szerzett találata borzolta a kedélyeket, egyértelműnek tűnt az eset...
66'
GÓÓÓL 1-5! Gallai Gábor több bordányi védő után a kapust is kicselezte, közben a menteni igyekvő hazaiak a gólvonalra futottak vissza, a tiszaszigeti támadó azonban pompás löbböléssel koronázta meg a csodás csatárteljesítményt, a bordányi hátvédek feje fölött talált utat a léc alá labdája.
63'
Gallai Gábor tört előre ügyesen, majd kicsit elhamarkodottan lőtt, lecsúszott a lábáról, a löket így a bordányi ketrec mellé szállt. Ha tovább viszi, sokkal jobbak lettek volna a gólszerzési esélyei.
59'
Kertész Balázs állt Kádár Máté helyére a vendégeknél. Az imént egy szituációnál a bordányi védelemnek már a kapuson átjutott labdát kellett kivágnia, megtette a pirosak hátsó alakzata.
56'
Drágity Dusán 28 méteres szabadrúgása okozott veszélyt, a lapos lövés nem sokkal kerülte el a ketrecet. Talán jobb lett volna, ha a sorfal fölött íveli el, de a remek játékos most máshogy döntött.
52'
GÓÓÓL 1-4! Eredményre vezettek a hazai erőfeszítések! Szabó Zsolt szép centerezését 2 méterről Zádori Dávid váltotta gólra, majd rögtön felkapta a labdát, és rohant vele középkezdéshez. Nem adta fel a Bordány!
49'
Hatalmas iramban kezdődött a második félidő, a Bordány gyorsan gólt akar szerezni. Szabó Zsolt került helyzetbe 8 méterre a kaputól, kivárt, kísérletébe beleléptek, a kipattanót Molnár Bence bombázta keresztbe. Odaát Bódi Tamás tüzelt, a felső lécről a gólvonalra vágódott a bőr, onnan kifelé. Ezt megúszta most Reguli Máté!
46'
A szünetben a bordányiaknál Masír Tamás helyére Molnár Bence állt. Odaát a kétgólos Kiss Árpádot Gallai Gábor váltotta.
46'
Itt a folytatás, a bordányiak hozták játékba a labdát.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak.
44'
Kiss Árpád lövése a jobb felső sarok mellett-fölött szállt el, 16 méterről senkitől sem zavartatva ágyúzhatott a vendégek kétgólos csatára.
41'
Sádt Tamás távoli, lecsapódó lövését bent látták a helyiek, de becsapta őket ez az eset, mert fölé szállt a játékszer.
38'
Dobó Lászlót Veres Gábor váltotta hazai oldalon, igyekszik tehát frissíteni Retek Flórián. Szabó Zsolt előtt adódott lehetőség, egyedül törhetett kapura, ám hosszan szöktette magát, Csanádi Dániel felszedhette előle a bogyót.
33'
GÓÓÓL 0-4! Itt az újabb szigeti csapás, minden sikerül a vendégeknek! A lest reklamáló védők között Kiss Árpád lépett ki, Reguli Máté kapus is megtorpant, a világoskékek támadója pedig 14 méterről ívelt fölötte a hálóba.
29'
GÓÓÓL 0-3! Bódi Tamás jobb oldali szögleténél a felhők fölé emelkedett Igor Tumbas, a korábban Tápén, majd az UTC-ben is szerencsét próbált szerb hátvéd, majd védhetetlenül bólintott a kapu bal sarkába. Eldőlni látszik a rangadó, a népes hazai nézősereg is ezen a véleményen van... Ellenállhatatlanul futballozik a Tiszasziget.
24'
GÓÓÓL 0-2! Óriási lehetőséget hagyott ki a Bordány, majd ahogy ez lenni szokott, szinte azonnal gólt kapott. Szabó Zsolt 12 méterről lőhetett volna, de kivárt, végül egy visszafutó védő kivágta előle a lasztit, majd az ellentámadásból egy lecsorgó labdánál kihagyott a pirosak védelme, Kiss Árpád pedig köszönte szépen, 16 méterről ágyúzott a hálóba, megduplázva a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa friss bronzérmesének előnyét.
20'
A gól után még egy lehetőséget alakított ki a Tiszasziget. Drágity indításával Bódi törhetett volna kapura, ütközött egy védővel a tizenhatos vonalánál, megakadt, hátrafelé kellett nyúlnia a bogyóért, erőtlen lövése végül a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
16'
GÓÓÓL 0-1! Mintaszerű támadás után vezetnek a vendégek! Drágity Dusán mélységi indítással tört az alapvonalig a jobb oldalon, mértani pontossággal adott középre, az érkező Bódi Tamás pedig 5 méterről bombázott a hálóba.
12'
Enyhe szigeti fölény alakult ki, a látogatók többet birtokolják a labdát, ám a szórványosabb hazai akciók is veszélyesnek mondhatók. Épp egy gyors támadást indított Fodor Balázs, a tizenhatoson belül szerelték. Nem sokkal ezelőtt ugyanő durrantott távolról mellé.
8'
26 méterről jutott szabadrúgáshoz a vendégcsapat, Duba Tamás lökete alaposan fölé szállt.
7'
Az első helyzet a hazaiak előtt adódott. A hosszú sarok irányába 14 méterről laposan lőtt Fodor Balázs, Csanádi Dániel portásnak nagyot kellett nyújtóznia.
4'
Tiszaszigeti próbálkozásokat láthatunk az első percekben, visszarendeződött a Bordány.
1'
Megkezdődött az összecsapás. Világoskékben a vendégek, pirosban a hazaiak.
16.30: Köszöntünk mindenkit Bordányból, ahol hamarosan igazi rangadó kezdődik a Tiszasziget vendégszereplésével. A mérkőzés igazi örömünnep a településen. A Magyar Labdarúgó-szövetség sporttelep-felújítási TAO-programja keretében megvalósuló fejlesztést követően egy komfortos, család- és szurkolóbarát létesítmény várja a nézőket. 130 férőhelyes mobil lelátó, a csapat színeiben pompázó labdafogó hálók, a pályát övező szép belső korlát és játékoskijáró is épült az elmúlt időszakban, és megújult a világítás is, így immár a községben található a környék egyik legszebb és legrendezettebb sportközpontja. A hivatalos átadást most, a meccs előtt tartják Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója részvételével. A derbire ingyen léphetnek be a szurkolók, a családokat ugrálóvár is várja. "Példamutató családi eseményen vagyunk" - emelte ki az ellenőr, Mózes Sándor. Az összecsapás és az élő közvetítés 17 órakor kezdődik Fodor Lajos sípjelére.

A találkozó elé:

Az utolsó előtti fordulónál tart a megyei II. osztály, és már hetekkel ezelőtt eldőlt, a bajnoki cím Mindszentre kerül: az éllovas 74 pontot gyűjtött, s készülhet a megye I-re. A második helyen az Üllés áll 55 ponttal, megelőzve az ugyancsak 55 pontos Deszket (közöttük a jobb gólkülönbség dönt egyelőre), az egyaránt 54 pontos Tiszaszigetet és a saját meccsét már szombaton behúzó Rosmarin Zrt. Mártélyt, míg a hatodik Bordány 50 pontot gyűjtött. A bordányiak csakis egy győzelemmel őrizhetik meg minimális dobogós esélyeiket, de a vendégek számára is létkérdés a diadal, ha oda akarnak érni a legjobbak közé. Igazi hatpontos derbit követhetünk, ahol a döntetlen csakis a riválisoknak kedvező. Ősszel Tiszaszigeten Retek Flóriánnak a 20. percben szerzett találatával 1-0-s vendégsiker született, meglátjuk, ezúttal ki lesz a jobb!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.