Közélet

L.É.T Egyesület: nyugdíjas klubok „Dalos találkozója” + FOTÓK

L.É.T Egyesület: nyugdíjas klubok „Dalos találkozója” + FOTÓK

2014. június 1., vasárnap
L.É.T Egyesület: nyugdíjas klubok „Dalos találkozója” + FOTÓK
nepzenei_talalkozo17_gs

Immár hagyományosnak tekinthető a L.É.T – Lakótelepi Emberekért Érdekképviseleti Társulás – egyesületének nyugdíjas „Dalos találkozója”. Ismét, több száz szép korú énekelt együtt és ismerkedhetett meg egymással.

A Dalos találkozóra nagyon sokan elfogadták a meghívásunkat közel 300 fős volt a rendezvény. Változatos műsor állt össze. Fellépett a domaszéki, a csanyteleki, a kisteleki, a szatymazi, a szabadkai Veronika, a zentagunarasi és a L.É.T. Egyesület népdalköre. A szabadkai Szalagfűző Énekcsoport, a szentmihályiak gyönyörű táncot mutattak be, valamint a szőregi egyesület egy szép verssel örvendeztetett meg bennünket. Tájékoztatott

Molnár Józsefné

, az egyesület elnökségi tagja. Mint mondta, a zentagunarasi csoport és a Szalagfűző énekcsoport először volt vendégünk, aminek nagyon örültünk. Minden résztvevő igazán jól érezte magát. Az egyesületen belül működő nyugdíjas csoportok vezetői:

Kecskeméti Józsefné, Huszár Istvánné, Gregor Andrásné

és

Molnár Józsefné

. A népdalkör vezetője

Gégény Gáborné

tanárnő.

Kothencz János

, a L.É.T egyesület életre hívója és az önkéntes mozgalom vezetője, az alábbiakról tájékoztatott bennünket. Öröm látni, hogy mekkora fogékonyság van az emberekben arra, hogy ilyen formán is találkozhassanak egymással. A mozgalom eddig is komoly jelentőséget tulajdonított annak, hogy miként, ill. milyen formában tölthetik el a közös időt mindazok, akiket megszólítani igyekszünk. Azt hiszem ennél méltóbb formát keresni sem érdemes. Sok száz idős embertársunkat segítjük és támogatjuk hétköznapjaikban. Nyugdíjasklubjaink olyan lehetőséget kínálnak, melyben mindenki megtapasztalhatja azt a valahová tartozás érzést, amire bizony mindannyian vágyunk. Ez az élménytapasztalat egy idő után olyan közösségi szemlélet kialakulásához vezet, melyben a közösség már más közösség megismerésén is együttesen fáradozik. Ezúttal ennek lehettünk tanúi, hiszen még a határon túlról is érkeztek hozzánk jó barátok és ismerősök, akikkel közösen mindenki jól érezhette magát. A jövőben szeretnénk kialakítani még több nyugdíjas klubot számos lakótelepi környezetben. Fontos megéreztetni az emberekkel, hogy nincsenek egyedül. –fogalmazott Kothencz János, a mozgalom vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.