Sport

Kézilabda: újult lendületben a megyei kézilabda-szövetség

Kézilabda: újult lendületben a megyei kézilabda-szövetség

2014. június 19., csütörtök
Kézilabda: újult lendületben a megyei kézilabda-szövetség
kezilabda_szs

Május 28-án tartotta négyévente kötelező tisztújítását a Csongrád Megyei Kézilabda Szövetség. Elnöknek – az előző három ciklus után ismét – Fekete Józsefet választották.

A megyei vezetőség szereplőit a Magyar Kézilabda Szövetségnél nyilvántartott megyei egyesületek képviselői választják ki. Az összesen 22 voksolásra jogosult klub közül 18 jelent meg a szavazáson. Döntésük értelmében az elkövetkező négy évben is

Fekete József

irányítja a szövetség munkáját elnökként.

Balogh László

a Szegedi Tudományegyetem Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője lesz az alelnök, míg az öt elnökségi tag posztját

Marosán György

,

Nádasdy Tamás

,

Tóth Károly

,

Szögi Nándor

és

Kovács Zsolt

töltik be. A felügyelőbizottságot

Szilvás László

,

Fekete György

és

Dankó Ervin

alkotják. „Amikor a testület megújul, mindig azt várják tőle, hogy új lendületet kapjon, és a kikerülők helyére olyanok jussanak be, akik tudnak tenni a megyei szövetségért. Fontos, hogy ezt a feladatot, amelyet társadalmi munkában végzünk, teljes mellszélességgel tudjuk folytatni, illetve eredményesebben is” – fogalmazott portálunknak Fekete József. Hozzátette, örömteli a megyei egyesületek idei sikerhalmozása, hiszen például a Pick Szeged megnyerte a férfi EHF-kupát, az SZKKSE feljutott a női NB I-be, míg az SZTE csapata aranyérmet szerzett az egyetemi bajnokságban. „Nagyon eredményes szezon áll mögöttünk. A megyei szövetség munkája oly' módon tud megjelenni ezekben a sikerekben, hogy mi alapvetően szolgáltatunk az egyesületeknek: segítünk megszervezni a rendezvényeiket, intézzük a bíróküldést a mérkőzésekre, kiállítjuk az igazolásokat, stb. Az a célunk, hogy ezt a sokrétű szolgáltatáskört minél gyorsabban, pontosabban és jól végezzük. Hogy ez mennyire sikerül, azt talán hűen tükrözi, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség a Csongrád megyei alszövetségét az öt legjobb között tartja számon az országban. Mindent megteszünk azért, hogy ebből a színvonalból ne adjunk alább, sőt, még előrébb tudjunk lépni a jövőben” – mondta az újraválasztott elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.