Kézilabda: kétszeres KEK-győztes irányítót igazolt az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dajkabettina_facebook

A klub Facebook-oldalán megjelent hír szerint az SZKKSE-Chance-Exicom csapatánál folytatja pályafutását Dajka Bettina, a Ferencváros kiválósága.

A 24. életévét októberben betöltő, jobbátlövő és irányító poszton is bevethető játékos 2011-ben és 2012-ben is megnyerte a fővárosiakkal az EHF-kupagyőztesek Európa-kupáját. A junior válogatott tagjaként ezüstérmes lett a 2009-es, hazai rendezési Eb-én, és ötödik a 2010-es, dél-koreai világbajnokságon.

“Irányító pozícióba, kölcsönszerződés keretében érkezik hozzánk egy évre Dajka Bettina. Úgy gondolom, egy dinamikus, magas játékintelligenciával rendelkező játékost sikerült megszereznünk, elég régóta szerelmese vagyok a játékának. Mind a védekezésben, mind a támadásba való átmenetben jelentős dinamikai szintet tud teremteni, rendkívül jól cselez – pont beleillik abba a lendületes taktikai felállásba, amit elterveztem. Nagyon fontos, hogy szellemiségben is egy kiváló ember, igazi versenyző típus. Volt pár sérülése karrierje során, amik miatt rendre megrekedt az igazán nagy lehetőségek előtt, mindemellett ő a Ferencvárosnak egy meghatározó tagja volt. Sőt, a Siófok színeiben a négyesdöntő alkalmával megmutatta azt a minőséget, amit valójában képvisel. Azt gondolom, az érkezésével a Szeged egy újabb lépést tett afelé, hogy az NB I egyik komoly, meghatározó résztvevője legyen” – fogalmazott az új igazolásról Marosán György vezetőedző.

A tréner azt is elárulta portálunknak, több játékos szerződését meghosszabbították az elmúlt évi keretből, így biztosan marad Szegeden Scholtz Andrea, Dobó Mónika, Tóth Orsolya, Grandjean Gréta, Selmeci Sarolta, Karsai Roberta, Aron Andrea, Zsilák Katalin és a csapatkapitány, Lehmann-Dobó Andrea is.

Előző sztori

Semjén: napirenden van a választási eljárás korszerűsítése

Következő sztori

Labdarúgás: tiszaszigeti csodabronz a SZEGEDma-kupában + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek