Közélet

KDNP: egyeztetések a családi csődvédelemről

KDNP: egyeztetések a családi csődvédelemről

2014. június 26., csütörtök
KDNP: egyeztetések a családi csődvédelemről

A családi csődvédelem intézményéről egyeztetett a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és a Magyar Nemzeti Bank képviselőivel.

A kisebbik kormánypárt csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a NOE a megbeszélésen a családok irányából érkező igényeket tolmácsolta. Az egyesület szeretné, ha a civil szervezeteket is bevonnák a törvény végrehajtásába, illetve kívánatosnak tartanák, ha a kirendelt csődbiztosok szociális érzékenységről tennének tanúbizonyságot. Mivel a családi csődvédelmet kérő családok számára az új helyzet jelentős életmódbeli változást is eredményez, ezért inkább empatikus, mintsem hivatalnoki hozzáállás lenne szerencsés ezen kirendelt csődbiztosok részéről - írták. Az MNB munkatársai a közlés szerint hangsúlyozták, hogy fontos lenne a családi csődvédelmet összekapcsolni az átmenetileg vagy véglegesen eladósodott devizahitelesek problémáinak megoldásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.