Közélet

Június 30-tól július 12-ig bezár a Somogyi-könyvtár

Június 30-tól július 12-ig bezár a Somogyi-könyvtár

2014. június 27., péntek
Június 30-tól július 12-ig bezár a Somogyi-könyvtár

A Somogyi-könyvtár központi épülete június 30-tól július 12-ig ZÁRVA tart. A fiókkönyvtárak ez idő alatt a megszokott rend szerint fogadják a látogatókat.

NYÁRI NYITVA TARTÁS a központi épületben 2014. július 14-től augusztus 30-ig:

Hétfő, kedd, szerda, péntek 10 -18 óra Csütörtök 13 -18 óra Szombat 10 -16 óra

A földszinti Internet-Tér nyitva tartása 2014. július 14-től augusztus 30-ig:

Hétfő, kedd, szerda, péntek 10 -16 óra Csütörtök 13 -16 óra Szombat 10 -15 óra

Vakációs programok a fiókkönyvtárakban

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai az idei nyáron is gazdag programkínálattal várják a gyerekeket. Az iskolai szünet kezdetétől július végéig szórakoztató elfoglaltságok sokaságából válogathatnak: így például aszfaltrajz, diavetítés, kézműves foglalkozások, asztali és óriás társasjátékok, csere-bere délelőtt, mesematiné, szabadtéri játékok szerepelnek a csábító kínálatban. Részletes ajánló a http://www.sk-szeged.hu/782 internetes oldalon.

Gyógyító rózsa, Hemingway, szecesszió

A központi könyvtár nyári zárása idején is tárt kapukkal és színes programkínálattal várja olvasóit a Somogyi-könyvtár fiókhálózata. A fotótárlatokból: Arcképek női szemmel, Tiszai halfesztivál, Szeged szecessziós épületei, vadaspark, Bolhától az elefántig (állatos képek). Könyvkiállítások: Aki nem adja meg magát (Hemingway élete), Sztriha Kálmán, Kiskundorozsma helytörténész plébánosa, a szegedi „nagyárvíz”, a „gyógyító rózsa”, könyvlapról a filmvászonra, könyvek, amelyeket „nem ajánlanak”. Valamint: használt könyvek vására, előadás a természetes gyógymódokról, Móra-vetélkedő – mindez csupán ízelítőül. (Részletek: http://www.sk-szeged.hu/a-fiokkonyvtarakban, ill.: http://www.sk-szeged.hu/a-fiokkonyvtarakban1)

Nyáron is: Agóra Gyermekkuckó!

A vakáció idején is mindennapos időtöltést kínál a gyerekeknek a Szent-Györgyi Albert Agórában működő Agóra Gyermekkuckó (Szeged, Kálvária sgt. 23.), amelyben a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárához kapcsolódó könyv- és folyóirat-gyűjteményből válogathatnak az érdeklődők. Többek között fejlesztő játékok, kiállítások, diafilmvetítés, tematikus foglalkozások szerepelnek az ajánlatban. (Részletek: http://www.sk-szeged.hu/agora)

Kedvenc hősöm – pályázat gyermekeknek

A Somogyi-könyvtár és az ÁRKÁD Szeged bevásárlóközpont pályázatot hirdet gyermekeknek (14 éves korig). Az olvasni szerető gyerekek bizonyára őriznek emlékezetükben olyan mesét vagy regényt, amelynek cselekménye, főhősei megragadták képzeletüket. A pályázat résztvevői a történetek eseményeit, szereplőit szabadon választott technikával (rajzolás, festés, agyagozás, hímzés, gyöngyfűzés stb.) örökíthetik meg. A legjobb alkotásokat az ÁRKÁD-ban rendezett kiállításon mutatják be, s a közönség szavazatai alapján ítélik oda a díjakat. Beadási határidő július 11., további részletek a http://www.sk-szeged.hu/1665 és a http://www.arkadszeged.hu/oldalak/konyvekbirodalma internetes oldalakon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.