Sport

Hosszú Katinka és Pulai Bence nyert a római úszóverseny nyitónapján

Hosszú Katinka és Pulai Bence nyert a római úszóverseny nyitónapján

2014. június 13., péntek
Hosszú Katinka és Pulai Bence nyert a római úszóverseny nyitónapján

Két arany, két ezüst és egy bronz lett a nyitónapi magyar mérleg Rómában, a Sette colli (Hét domb) elnevezésű hagyományos nemzetközi úszóversenyen, amelyen Hosszú Katinka és Pulai Bence győzött pénteken.

Hosszú a szokásos sűrű versenyprogramját ezúttal az 50 méter hát döntőjével indította, s "bemelegítésképpen" - a viadal honlapjának tanúsága szerint - nyolcadikként zárt (29.34 mp). Kevéssel később viszont már mindenkit maga mögött hagyott a 400 m gyors fináléjában, amelyet országos csúcsától alig elmaradva 4:05.92 perccel nyert meg. A Vasas világ- és Európa-bajnoknője 100 m pillangón nyolcadik (59.77), 50 m gyorson pedig ötödik lett (25.53). A nap másik magyar elsősége Pulai Bence nevéhez fűződik: a Kőbánya SC versenyzője 100 méter pillangón végzett az élen 52.59 másodperces eredménnyel. A második helyet szerezte meg -

Hosszú

mögött -

Kapás Boglárka

400 m gyorson (4:07.13 p), míg a 200 méteres mellúszás olimpiai, világ- és Európa-bajnoka,

Gyurta Dániel

a pénteki nyitányon 100 m mellen (1:00.32) szorult a litván

Giedrius Titenis

mögé. Az első nap egyetlen magyar bronzérme

Kis Gergő

nyakába került, aki a 800 m gyors döntőjében ért célba harmadikként (7:58.03). A magyar finalisták közül Bernek Péter 400 m gyorson ötödik lett (3:52.15). Kiss László szövetségi kapitánynak az augusztusi Eb-re készülő válogatottjai közül a római viadal három napján összesen kilencen próbálnak szerencsét, a csapat tizedik tagja, az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László vállpanaszok miatt nem utazott el az olasz fővárosba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.