Szórakozás

Hétfői programajánló: animációs filmklub a Megállóban

Hétfői programajánló: animációs filmklub a Megállóban

2014. június 30., hétfő
Hétfői programajánló: animációs filmklub a Megállóban
animacios klub

Aki szeretne saját animációs filmet készíteni, érdemes ellátogatnia délután a Megállóba, Tarjánba.

16 órától ismét Animációs filmklub, melyre a

Megálló - Tarján felett az ég

Budapesti körúti közösségi központba invitálják az érdeklődőket. "Szeretnél saját filmet készíteni? Akkor itt a helyed! A filmes klub keretében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a filmcsinálás, ezen belül is elsősorban az animációs film készítésének világába. A találkozásaink során olyan egyszerű eszközökkel kivitelezhető, hagyományos kézi animációs technikákkal ismerkedünk meg, mint a gyurma-, papír- és tárgyanimáció, pixilláció. Megismerkedünk a storyboard és felvétel készítéssel, valamint a kép- és hangvágással. Mindenki elkészítheti saját kisfilmjét. Olyan trükköket és fogásokat tanulunk meg, amelyek segítségével otthon is bárki készíthet animációt, csupán egy mobiltelefonnal készített fotósorozat és egy bárki számára hozzáférhető vágóprogram használatával" - invitálnak. A

Somogyi-könyvtár

központi épülete június 30-tól július 12-ig zárva tart, de a fiókkönyvtárak ez idő alatt is a megszokott rend szerint fogadják a látogatókat.

Folyamatos kiállítások, programok:

Kovács Emil Lajos számára Erdély a világ közepe, ahol az ég kékebb, mint máshol és a hegyek üde zöldje is magával ragadja. A szatmárnémeti festőművész alkotásaiból a

Polgári Szalonban

nyílt kiállítás Ecsetnyomok Erdélyből címmel, mely elkalauzol mindenkit a mesés tájakra. „Bár sokan eljöttek Erdélyből, úgy gondolom, hogy kell maradnunk őrt állóknak, feladtunk van ott. Munkámmal arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy ne hagyjuk elveszni mindazt, amit Erdély valójában jelent. Nem csupán a természeti gazdagságáról beszélek, hanem a szellemiségéről, ami egy nemzeti megújulásnak az alapja is lehet” – fogalmazott Kovács Emil Lajos a megnyitón.

kovacs emil lajos kiallitas-01

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az

iszeged.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.